Forum konie »

żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

Vereds mi się nigdy nie wysunął, bo siodłam zawsze dokładnie. Natomiast koleżance raz się wysunął, ale to kwestia szybkiego siodłania:-)
znacie zele CSO?
http://www.okser.pl/sklep/206040-cso-zel-pod-siodlo-p-2427.html

cena zachecająca, ciekawe jak z trwałoscia...
A Ja myślałam że moje futerko będzie się trzymać jak rzepa siodła i przed każdą jazdą nie będe musiała układać.  🤔wirek:
Dramka nie będziesz musiała układać jak dokupisz saddle fixa.
A co to?  😲

PS. BTW Super Avator  👍

Ktoś użytkuje takie cuś?
ja co prawda tego nie uzywam, ale kiedyś bardzo usilnie nad tym myślałam - bardzo podoba mi się idea tej podkładki 🙂
Ja się chyba zdecyduję, cena nie jest kosmiczna, a zależy mi na delikatnym podniesieni przodu w ujeżdżeniówce.
Witam. Jako ze temat od podkladkach to zapytam🙂
mam mozliwosc kupienia Matesa M czy bedzie pasowac pod 17 daw mag hubert(wszechstronne)?
będzie na styk. może troszeczke za małe.. gdzieś powinnam mieć foto.. zaraz wrzuce jak znajde  😉
edit: nie mam foty 🙁
jednak mi bardziej pasowała Mka niż Lka pod to siodło 😉
hmn... szkoda. teraz mam dylemat. a moze ktos inny ma do porownania zdjecia??
ja mam 2 L-ki
jedna zwykła jest kapkę za duża pod huberta (ale myślę że M-ka bułaby za mała)
a druga podnosząca tył jest idealna, więc myślę, że M-ka będzie za mała
Korsik a masz jakiesz zdjecia??
Skoro taki temat to...Dzisiaj na podstawie poniższego zdjęcia stwierdzono że potrzebna jest nam podkładka...Co o tym sądzicie?
A co to?  😲

PS. BTW Super Avator  👍

Saddle fix, to taka tasiemka z haczykami do utrzymywania podkładki pod siodłem.

L-ka z korektą

i L-ka standard

jak by się trochę przesunęło do przodu byłoby ok
na tym pierwszym idealnie. ja chce standard. szkoda ze na tym drugim tak dziwnie. a moze ktos jeszcze ma jakies fotki??
na tym pierwszym idealnie. ja chce standard. szkoda ze na tym drugim tak dziwnie. a moze ktos jeszcze ma jakies fotki??
Dorcysia, ooo !
Czyli gdy podkładka będzie przypięta do siodła to za każdym razem teoretycznie będzie w tym samym miejscu ?
ostatecznie kupiłam żel acavallo - bardzo nam się podoba 😀 moge szczerze polecić.
Dorcysia Dzięki  :kwiatek:

Nie podoba mi się jak przystuły od czapraka ugniatają futerko. Ja np. używam przystuły od futerka a nie od czapraka.
Dorcysia, ooo !
Czyli gdy podkładka będzie przypięta do siodła to za każdym razem teoretycznie będzie w tym samym miejscu ?

Tak, nie będzie się przesuwać, no i tworzy wtedy piękn y tunel 😁
potwierdzam, saddle fix jak najbardziej działa 🙂 podkładka na miejscu, ani nie dygnie, od razu inaczej też wygląda pod siodłem, nie robi sie naleśnik tylko elegancko wyprofilowane 🙂
wow, no to ładnie 😲 a gdzie można dostać ten saddle fix i ile kosztuje?
wow, no to ładnie 😲 a gdzie można dostać ten saddle fix i ile kosztuje?

no jak się ładnie uśmiechniesz..... 😀
Kosztuje 20zł.
Mam standardowego, wszechstronnego Mattesa M-kę pod siodło skokowe Passier'a Marcus Echning 17,5. Podkładkę kupiłam od Dorcysi. Używam jej prawie codziennie od mniej więcej 6 miesięcy - nic się z nią nie dzieje. Podejścia do podkładki miałam 2 - najpierw kupiłam L-kę, jednak okazała się dużo za duża. Ze sprzedaniem nie miałam żadnego problemu. Potem zamówiłam M-kę i jest super. Ani się nie skurczyła, ani nie rozciągnęła. Pozdrawiam
No właśnie Ja też jestem zadowolona że zdecydowałam się na M zamiast L. Futerko już dopasowało się do siodła 🙂
Futerko niemieckiej firmy ENGEL po praniu  😉
Mam pytanie do użytkowników glutów Acavallo.

Mam zestaw: czaprak, normalny żel i "motylek" glutowy korygujący przód siodła. Jak zakładam gluta na wierzch, zgodnie z radą Pani w sklepie, nie mogę podnieść czapraka nad kłębem, bo glut się przysysa do siodła. W takim razie gdzie przełożyć gluta: między czaprak a żel, czy pod czaprak?
Ja bym zakladala tak: kon -> zel -> czaprak -> motylek -> siodlo
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się