PWN: dekada 1. «okres dziesięciu dni, tygodni, miesięcy lub lat» 2. «przedział obejmujący w zbiorze wartości danej wielkości fizycznej wartość od a do 10a»
Julie, ja nie jestem w stanie pogodzić się z reklamą OLX: "jeśli masz duże głośniki, wystaw ICH na olx". Zawsze jak gdzieś to słyszę, to mnie tak bije po uszach, że zgrzytam zębami...
Julie ja też takich odmian nie ogarniam. Ale z drugiej strony... sama kiedyś bardzo dużo pisałam najróżniejszych rzeczy, błędów nie robiłam w ogóle, brałam nawet udziały w konkursach ortograficznych z lepszymi wynikami- a teraz z roku na rok jest coraz gorzej. Potrafię takie byki walić, że mam ochotę zapaść się pod ziemię... 😡 Więc może to kwestia tego. Ludzie mało piszą, w życiu też się różnie wypowiada(wiele rzeczy które np. mówię nie można napisać, bo to język potoczny) i to się przekłada na pisanie.
[quote author=Skaner-A link=topic=5087.msg2217291#msg2217291 date=1415289485] no oczywiście że matkami, podaj mi przykład kto sprzedaje klacze z najlepszej śwatowej hodowli ?, nikt!!!!, wyprzedawane są tylko konie kiepskie,. Ja doszłem w trakcie 10 letniej zabawy w hodowle do wniosku że jak kryć to tylko z pierwszej trójki najlepszych światowych ogierów. [/quote]
Mogę wykonać przeszukanie (? - nie znam się na tym) Facebooka za darmo przy pomocy własnego narzędzia, ale potem policzę / zmarnuję (?) wam z godzinę na poprawki/wykończenia.
Martolina, to moja decathlonowa bierznia 🙂 zakupiona przez rodzinke x czasu temu. Kocham biegac po sniegu, ale jak zdrowie lekko pada to wskakuje na bierznie.
bobek ocieplacz rozmiar średniak z zewnętrznym materiałem pull i wew polarem to koszt 169zł. Za dopłatom można sobie sprawić bluzę którą można spiąć z otulaczem, również komin na szyję mamy. W ogóle czaderskie mają materiały uśmiech