Forum towarzyskie »

WYBIERAMY BYKA ROKU!

przestaję ufać przeglądarce, nie podkreśliła "doktóra"!

Nie podkreśla, bo to regionalizm. A te nie zawsze traktuje się jako błąd.
Zwykle można tak mówić, czasem można pisać.

PS

Bo takie ładne wyszło, choć to tylko kilka literek mniej...

opłacało się 2 lata przęczyć
Odszczelić wszystkie 😀iabeł:

Mowa była o gołębiach. Odstrzelić czy odszczelnić? 😉 (w sensie "rozszczelnić"😉
o prosze, a ja myslalam ze to tak specjalnie bylo napisane...
Nie mają żadnych wspólnych znajomych, zainteresowań, miejsców, w których i jedni i drudzy bywają.....

pewnie przejęzyczenie, ale wyszło mega! 😂

historie horoby zna
ash, chodzi o miejscowe, czyli nie maja miejscow.
😡 😡 DZIĘKI!
ash, a gdzie tam! O miejsca chodzilo, jak najbardziej! 😁 Często zdarza mi się pisać i myśleć o czymś innym, albo z kimś rozmawiać i wtedy łączę dwa wyrazy - pisany i ten, o którym myślę lub właśnie wypowiadam. Zazwyczaj sprawdzam to, co napisalam, ale tym razem przegapiłam 😉

kujka, nie wiem czy to było specjalnie, czy po prostu byk. Wiele osób niestety traktuje to jak norme i tak mówi/pisze. Jeśli lily napisała tak specjalnie, to spoko, niech będzie.
Dworcika, czyli nie chodzilo o miejscowe tylko o miejsce?
Miejsce, miejsce 🙂 Moi rodzice i rodzice T. nie mają miejsc, w których by wspólnie bywali (nie mówiąc np. o sklepach itp.). No... i "miejsców" wspólnych też nie mają 😁
to jest ladne  🤣
prechistoria
Jak mogłaś? Wyrwałaś z kontekstu 🤣
"made in prechistoria" 🤣
wruni infratukturowe
cos sie zblokowalo w klawiaturze, ale wyszlo slicznie  🤣
deborah, dzięki - niestety troche Nam schudła i spadła z mięśni, właśnie przez to, ze ja lezalam w szpitalu a Ona miala przymuszone wolne.. Ale mam nadzieje, ze teraz nie stanie Nam nic na drodze i sezon zimowy będzie Nasz, a na wiosne pierwsze starty 🙂

Oj, jak mnie takie coś wnerwia... 😎
Pursat, mnie też... ja rozumiem, zwrot grzecznościowy czy coś, no ale to już przesadza

(offtopowo: masz cudownego avatara  💘 )
Mam tylko nadzieję, że to wynika z faktu nieznajomości ortografii, a nie zbyt wysokiego mniemania o sobie i swoim koniu. 😎

A w avatarze, a właściwie w tym przystojniaku, który na nim jest, jestem zakochana od dawna. 😍
Już się z takim czymś spotkałam, to jest raczej ta druga wersja tj. zbyt wysokie mniemanie 😉
Jak widać jesteśmy źli i niedobrzy, nie zwracamy się do koni z dużej litery. To takie... nieludzkie!

Co do byków- ostatnio gdzieś w Internecie rzuciła mi się ,,szczałka''. Niestety nie pamiętam na jakiej stronie.
"Na stajni znajduje się ładna duża ujeżdżalnia z przeszkodami"
Może ktoś pisząc "szczałka" miał na myśli cewkę moczową? 😁 😉

a windę mają, czy konie po schodach na ujeżdżalnię wchodzą? 😁
Pursat, całkiem możliwe... Ale ja się nie znam 😉 😀
[quote author=halo link=topic=768.msg1134132#msg1134132 date=1316368490]

a windę mają, czy konie po schodach na ujeżdżalnię wchodzą? 😁
[/quote]

ruchome schody teraz modne 🙂
I pionowe korytarze.
By Julia:
Ja odrobaczam iniekcyjnie kozy i zawsze po podaniu mam cykora, mimo ze lek jest dla nich, ze dawka jest wyliczona, kozy okazują nie jednokrotnie, ból/pieczenie/dyskomfort po podaniu pod skórnie....trzęse się, za kazdym razem. Nie wyobrazam sobie podac tego jakiemu kolwiek zwierzeciu w jaki kolwiek sposób czegoś co dla niego nie jest.
Ja czuję, że się zarażę w końcu.  😉
Tania, w sumie to "nie jednokrotnie" można by uznać, bo to przeciwstawienie jest. z tym "nie" to zawsze problemy są...
W ostatnich tygodniach tak poszet do góry latem tez miał około 165-167cm

Cudne... 😍
[quote author=Ktoś link=topic=74.msg1145040#msg1145040 date=1317382110]
grubych kórtek zimowych
[/quote]

Fajne, fajne, fajne! 💃
na tą edycję

BŁAGAM
edycję, książkę, parasolkę, dziewczynę (biernik - kogo? co? widzę)
edycją, książką, parasolką, dziewczyną (narzędnik - z kim? z czym? idę)
"...SPOKOJNE W OPSŁÓDZE ..."

Fajne - 2 byki w jednym słowie 💃
[quote author=Cień na śniegu link=topic=768.msg1146032#msg1146032 date=1317489319]
SPOKOJNE W OPSŁÓDZE

💃
[/quote]
wlasnie mialam to wrzucic:P

ŻREBNA I NIE CHCEMY JEJ PRZEMĘCZAC NIE JEŻDZIMY ZNAKOMICIE WIĘC NAJLEPIEJ JAK BY BYŁY SPOKOJNE W OPSŁÓDZE POZDRAWIAM SYLWIA ZACHODNIOPOMORSKIE

wklejam wiecej 😉 no i nie "jeżdzimy" no i "żrebna"

🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się