[quote author=unicorna link=topic=74.msg1096412#msg1096412 date=1312828406]
już dziś byłabym razem z moją córeczką ale ginekolog uznał, iż waży za mało po czym podali mi zastrzyki i kroplówki przeciw skurczom.
Wystarczy obejrzeć przejazdy Antaris i samemu ocenić czy koń jest wart 25 tysięcy, bo mi się wydaję, iż za taką cenę kupię konia z dobrym papierem i jakimś talentem.
dziewczyny ale nie boję się porodu, boję się tego, iż jako matka sobie nie poradzę 🙁
W podlaskim nie są one tragicznie drogie bo z kompletem badań płaciłam ponad rok temu ok. 800 zł - a jak właściciel się upiera zazwyczaj, że koń zdrowy to można się dogadać, iż jak tak nie jest to zwraca koszty badań.
Wyjaśniając co dokładnie mam na myśli przytoczę fragment wypowiedzi prof. Miodka:
Przejdźmy do fragmentów "Kręgów obcości. Opowieści autobiograficznej" prof. Michała Głowińskiego: "Wyładowania były tak głośne, że wydawało się, iż kierują się ku miejscom najbliższym", "Dowiedziałem się, iż bywa tak, że między ofiarą i katem wytwarzają się specyficzne relacje". Jak mistrzowsko Głowiński operuje spójnikiem iż, tylko, gdy służy on jako pomocniczy wariant że, zapobiegający powtórzeniu się tego ostatniego. Taka jest rola stylistyczno-składniowa nieszczęsnego iż. Nieszczęsnego, bo wielu rodaków jest przekonanych, że to lepszy wariant "zwykłego" że. Posługują się nim bez opamiętania - w mowie i piśmie. A słuchacze i czytelnicy wp dają w szał - i słusznie, po stokroć słusznie!!!Rzecz o języku: Gdym - że - iż, czyli profesorskie spójniki[/quote]
uprzejma koleżanko poproszę cię o definicję wyrazu Byk w sensie błędu, po drugie proszę o udowodnienie, że używane przeze mnie "iż" jest bykiem - bądź co bądź w internecie tego nie znalazłam a z artykułu nie wynika, aby był to błąd stylistyczny bądź ortograficzny 🙂 Upewnij się kilkanaście razy zanim zaczniesz cokolwiek pisać i teraz wyraźnie Ci napiszę
nie życzę sobie abyś cytowała moje wypowiedzi bez informowania mnie o tym fakcie oraz bezsensownego i bezpodstawnego wyjaśnienia, bo tutaj jest tylko jedne - że iż cię denerwuje. Jeśli znajdziesz mi, że jest bykiem zwrócę honor i nie zażądam usunięcia moich wypowiedzi w dwóch wątkach, które przetoczyłaś - bądź co bądź jeśli nie wyraziłam zgody na publikowanie moich wypowiedzi jest to karalne. Twoja osoba zaczyna mnie zbyt mocno irytować.