Forum towarzyskie »

WYBIERAMY BYKA ROKU!

SIODLO  MA  GLEBOKIE  WYGODNE  SIEDZISKO CO  ZAPEWNIA  STABILNY I  PRAWIDLOWY  DOSIAD.DUZE  KLOCKI KOLANOWE STABILIZUJO  LYDKIE  I  USTAWIAJO  W  ODPOWIEDNIEJ  POZYCJI.SIDLA  DIANA  CIESZO  SIE  SWIETNYMI  RECENZJAMI  JEZDZCOW  I  TRENEROW.  GOROCO POLECAM.KOL.CZARNY ,BROZOWY

cytat z aukcji siodła na allegro  😵
pogrubienia moje  😉
Wiem , że nie ma się czym chwalić , ale jak zobaczyłam ten temat od razu o nim pomyślałam
Mój wujek pływa statkiem po całym świecie i rzadko bywa w Polsce , więc wybaczam mu to ale muszę się z wami tym podzielić , bo czasem to nie da się zrozumieć o czym on pisze

(wiadomość e-mail)
cytując ,,no co tam slyhacz uwas ? ia na statku 24 wracam nic nie piszesz do wuika duziaki dla was i babci oraz  caei rodzinki pa" totalna porażka 😵
angie560, ale wujek jest Polakiem? 🤔
Dworcika Tak, ale całe lata spędza na statku, z obcojęzyczną załogą, więc mało mu już z Polaka zostało, jak widać na załączonym obrazku. 😵
angie560, w ten sposób można tlumaczyć dziecko 😉 Dorosły facet zna literki, jest w stanie utrzymac kontakt z ojczystym językiem. Smutne.
Dworcika - muszę się zgodzić niestety . Smutne .
Tak naprawdę franek musiałby przekroczyć granicę 5zł, żeby ci, co wzięli w tej walucie kredyt wyszli na tym źle.

Franek  😅
zszokłam

Co to ma być? 🤔wirek:
to chyba od tego 🙂
madmaddie, Serio, nie rozumiem dzisiejszego słownictwa. Ja jestem tradycjonalistką 😉
Tak, to od tego.
Jak niektórym przeszkadza to edytuję   😉
Tym roznącym wymaganiom końca nie widać 😲

A to od czego?
Zwracam chonor!

😵
Notarialna mnie uprzedziła.

Nasturcja-Renata, to chyba "jakomś gwarom"?

edit:
Chce mieć psa, kota, konia, mysz, fredkę
😁
mam do sprzedania bluski
[[a]]http://kwejk.pl/obrazek/359686/a%C5%9Bzakoa%C5%82em.html[[a]]

AŚZAKOAŁEM

Co to za twór?! 😵
Notarialna, jest to taka parafraza "aśnaebaem", czyli bełkotu pijanego.
Notarialna

AŚZAKOAŁEM

= ale się zakochałem 🙂
[quote author=enigma_28 link=topic=45077.msg1102599#msg1102599 date=1313431167]
Kupię najchętniej używane futerko na siodło 17,5" do 20 zł z przesyłką ;P ale rozwarze także inne propozycje 😉
[/quote]
patrzę na kalorię
Może nie byk, ale uroczo wyszło z tą jedną kalorią 🙂
już dziś byłabym razem z moją córeczką ale ginekolog uznał, waży za mało po czym podali mi zastrzyki i kroplówki przeciw skurczom.

Wystarczy obejrzeć przejazdy Antaris i samemu ocenić czy koń jest wart 25 tysięcy, bo mi się wydaję, za taką cenę kupię konia z dobrym papierem i jakimś talentem.

dziewczyny ale nie boję się porodu, boję się tego, jako matka sobie nie poradzę 🙁

W podlaskim nie są one tragicznie drogie bo z kompletem badań płaciłam ponad rok temu ok. 800 zł - a jak właściciel się upiera zazwyczaj, że koń zdrowy to można się dogadać, jak tak nie jest to zwraca koszty badań.

Wyjaśniając co dokładnie mam na myśli przytoczę fragment wypowiedzi prof. Miodka:

Przejdźmy do fragmentów "Kręgów obcości. Opowieści autobiograficznej" prof. Michała Głowińskiego: "Wyładowania były tak głośne, że wydawało się, kierują się ku miejscom najbliższym", "Dowiedziałem się, bywa tak, że między ofiarą i katem wytwarzają się specyficzne relacje". Jak mistrzowsko Głowiński operuje spójnikiem, tylko, gdy służy on jako pomocniczy wariant że, zapobiegający powtórzeniu się tego ostatniego. Taka jest rola stylistyczno-składniowa nieszczęsnego . Nieszczęsnego, bo wielu rodaków jest przekonanych, że to lepszy wariant "zwykłego" że. Posługują się nim bez opamiętania - w mowie i piśmie. A słuchacze i czytelnicy wp dają w szał - i słusznie, po stokroć słusznie!!!

Rzecz o języku: Gdym - że - iż, czyli profesorskie spójniki
[quote author=unicorna link=topic=74.msg1096412#msg1096412 date=1312828406]
już dziś byłabym razem z moją córeczką ale ginekolog uznał, waży za mało po czym podali mi zastrzyki i kroplówki przeciw skurczom.

Wystarczy obejrzeć przejazdy Antaris i samemu ocenić czy koń jest wart 25 tysięcy, bo mi się wydaję, za taką cenę kupię konia z dobrym papierem i jakimś talentem.

dziewczyny ale nie boję się porodu, boję się tego, jako matka sobie nie poradzę 🙁

W podlaskim nie są one tragicznie drogie bo z kompletem badań płaciłam ponad rok temu ok. 800 zł - a jak właściciel się upiera zazwyczaj, że koń zdrowy to można się dogadać, jak tak nie jest to zwraca koszty badań.

Wyjaśniając co dokładnie mam na myśli przytoczę fragment wypowiedzi prof. Miodka:

Przejdźmy do fragmentów "Kręgów obcości. Opowieści autobiograficznej" prof. Michała Głowińskiego: "Wyładowania były tak głośne, że wydawało się, kierują się ku miejscom najbliższym", "Dowiedziałem się, bywa tak, że między ofiarą i katem wytwarzają się specyficzne relacje". Jak mistrzowsko Głowiński operuje spójnikiem, tylko, gdy służy on jako pomocniczy wariant że, zapobiegający powtórzeniu się tego ostatniego. Taka jest rola stylistyczno-składniowa nieszczęsnego . Nieszczęsnego, bo wielu rodaków jest przekonanych, że to lepszy wariant "zwykłego" że. Posługują się nim bez opamiętania - w mowie i piśmie. A słuchacze i czytelnicy wp dają w szał - i słusznie, po stokroć słusznie!!!

Rzecz o języku: Gdym - że - iż, czyli profesorskie spójniki
[/quote]

uprzejma koleżanko poproszę cię o definicję wyrazu Byk w sensie błędu, po drugie proszę o udowodnienie, że używane przeze mnie "iż" jest  bykiem - bądź co bądź w internecie tego nie znalazłam a z artykułu nie wynika, aby był to błąd stylistyczny bądź ortograficzny 🙂 Upewnij się kilkanaście razy zanim zaczniesz cokolwiek pisać i teraz wyraźnie Ci napiszę nie życzę sobie abyś cytowała moje wypowiedzi bez informowania mnie o tym fakcie oraz bezsensownego i bezpodstawnego wyjaśnienia, bo tutaj jest tylko jedne - że iż cię denerwuje. Jeśli znajdziesz mi, że jest bykiem zwrócę honor i nie zażądam usunięcia moich wypowiedzi w dwóch wątkach, które przetoczyłaś - bądź co bądź jeśli nie wyraziłam zgody na publikowanie moich wypowiedzi jest to karalne. Twoja osoba zaczyna mnie zbyt mocno irytować.
unicorna, zrób mi sprawę w sądzie za cytowanie Twoich wypowiedzi w obrębie jednego forum. Z podaniem autora, zaznaczeniem tekstu jako cytat i umieszczeniem odnośnika do źródła.
A jak Cię zbyt mocno irytuję, to jest na to sposób. Oddychaj głęęęębooookooooo...

Zaznaczyłam w jakiej formie umieściłam to w tym wątku.
unicorna, zrób mi sprawę w sądzie za cytowanie Twoich wypowiedzi w obrębie jednego forum. Z podaniem autora, zaznaczeniem tekstu jako cytat i umieszczeniem odnośnika do źródła.
A jak Cię zbyt mocno irytuję, to jest na to sposób. Oddychaj głęęęębooookooooo...

Zaznaczyłam w jakiej formie umieściłam to w tym wątku.

Moja droga nawet nie jesteś w stanie udowodnić mi, że to jest byk bo dobrze wiesz, IŻ tak nie jest  😎
Nie rozumiem w jakim świecie trzeba żyć, aby po jednym nic nieznaczącym artykule IŻ zostało bykiem.
Poinformuj mnie jak ogłoszą w Polsce IŻ jako błąd 🙂 Idę bo ze śmiechu umrę  😂
Ahh nie ma to jak czepianie się na siłę bo ugryzłam biedną 13 LETNIĄ Daniellę 😉
z kont  jest produkowany .Warze ,że się podoba i kupujemy.

w drugim przypadku za pewne miało być "ważne" 😉
Unicorna - idź do sądu, chcę to zobaczyć! Zwłaszcza jak ponosisz wszystkie koszty 😀
obientościowo jest go więcej

Hmmm... 😎
ja chyba jestem przygłup albo wakacje źle mi służą i nie czaje za bardzo o co chodzi z tym nieszczęsnym "iż" którego sama dotychczas używałam w zastępstwie za "że" bądź gdy w jednym zdaniu nie chciałam stale pisać "że"

A nóż rozkwitnie.

Wie ktoś coś o rozkwitających nożach? 👀
Poezja!

incognito, o to, że jest różnica między używaniem a nadużywaniem 🙂
"Iż" się sprawdza, nie trzeba "że" powtarzać, ale w namiarze razi, zwłaszcza że nie jest tak przezroczyste jak "że".
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się