gllosia ty sobie zartujesz czy podkreslilas to dla zartu bo juz sama nie wiem... nie znasz slowa SKAKAC? no wybacz kochana 😀 chyba ze cos przeoczylam...
fuck 😡 juz edytuje szczerze dalabym sobie glowe uciac , jeszcze sie w to zaglebie 😉 ale znowu idac waszym dziewczyny tokiem myslenia sa konkursy skakania przez przyszkody czy hmmmmmm no jak to jest 😀
Facella to co Ty za książki czytasz ? 😁 Moja koleżanka pisząca rozprawkę 'poprawkową' "Dwie kolerzanki strasznie sie kłuciły ale doszły do wniosku że to niema sęsu"
fantastyka przekładana z angielskiego, w tej samej książce: wszystko ucichło i był to jeden dźwięk w całym pomieszczeniu hmm jedyny ?
i nagle wszystko znikło. znikli jego przyjaciele, znikła Laurana, znikł Tanis (...) nie wiem czy "znikło, znikli, znikła, znikł" jest dopuszczalne, ale bardziej poprawne jest "zniknęło, zniknęli, zniknęła, zniknął"? aż zwątpiłam.
a co do "uspokuj" - w końcu "-uje się nie kreskuje" 😁
ps: te cytaty to tak trochę z głowy, więc nie są dokładnie takie same jak w książce. ale gdybym miała tego szukać w dwóch 500-stronicowych tomiszczach, to ja dziękuję 🙄
nagle wszystko znikło. znikli jego przyjaciele, znikła Laurana, znikł Tanis (...) nie wiem czy "znikło, znikli, znikła, znikł" jest dopuszczalne, ale bardziej poprawne jest "zniknęło, zniknęli, zniknęła, zniknął"? aż zwątpiłam.
Tu akurat obie wersje są OK.
Ja natomiast zwątpiłam przy reklamie radiowej JSW - która mówi o półtorej miliona (czy tam miliarda)... Widać jest ta miliona.
Od kilku lekcji jeżdżę na wałachu który miał dwa lata przerwy. Problem polega na tym że ogier słabo reaguje na łydkę do galopu.(...)Koń jest bardzo delikatny w pysku, co utrudnia mi skręcanie na boki.
Wałach, ale ogier. I nie skręca na boki. To może do przodu skręca? 😉
Z naszych ODDAM KONI< OBECNIE OGIER ALE BEDZIE WYKASTROWANY>, Kon po kontuzji nogi tylnej, nie na daje sie do jazdy ale moze posluzyc jako konik do towarzystwa, bardzo spokojny.
By CHUDA z wątku o aborcji: Faza- tak się składa, że jestem przeciwniczką aborcji i chętnie się udzielam w przy pomocy ludzią czy też zwierzęta (ale to inny temat). Wiem co się dzieję w domu dziecka itp. Ale nigdy nie bede za. Dziecko może wyjść na prostą,naprawdę uwiesz mi może wyjść.