Forum towarzyskie »

WYBIERAMY BYKA ROKU!

folglut to czasem tak złośliwie i specjalnie :-D
To ze Quirinusy swietnie skakaja wiekszosc z nas wie.

gllosia ty sobie zartujesz czy podkreslilas to dla zartu bo juz sama nie wiem... nie znasz slowa  SKAKAC? no wybacz kochana  😀 chyba ze cos przeoczylam...
skaczą  😉
fuck  😡 juz edytuje
szczerze dalabym sobie glowe uciac , jeszcze sie w to zaglebie  😉 ale znowu idac waszym dziewczyny tokiem myslenia sa konkursy skakania przez przyszkody czy hmmmmmm no jak to jest  😀
no ale przeciez nie ,,konkurs skakania" tylko konkurs skoków.  😉
stad moja wtopa  :kwiatek: zwracam honor...
fakt

o różnorodnych ksztautach
z tablicy w szkole  😵

e: literki
cóż za kreatywne społeczeństwo 😎.
W takim sęsie to masz racje ;]

Było nawet takie zdjęcie z piękną modelką i pod spodem podpis: "Chciałbyś tak wyglądać? Uwież, że ona też..."  😁
właśnie chciałam to wrzucić  😂
ja slyszalam ze beda za to kary pienierzne

uspokuj się
z książki  😵
Ech, tak to jest, kiedy czyta się i pisze ręcznie za mało...  😁 Muszę poćwiczyć ortografię  😲
Facella to co Ty za książki czytasz ? 😁
Moja koleżanka pisząca rozprawkę 'poprawkową'
"Dwie kolerzanki strasznie sie kłuciły ale doszły do wniosku że to niema sęsu"
Facella to co Ty za książki czytasz ? 😁

fantastyka przekładana z angielskiego, w tej samej książce:
wszystko ucichło i był to jeden dźwięk w całym pomieszczeniu hmm jedyny ?

i
nagle wszystko znikło. znikli jego przyjaciele, znikła Laurana, znikł Tanis (...)
nie wiem czy "znikło, znikli, znikła, znikł" jest dopuszczalne, ale bardziej poprawne jest "zniknęło, zniknęli, zniknęła, zniknął"? aż zwątpiłam.

a co do "uspokuj" - w końcu "-uje się nie kreskuje"  😁

ps: te cytaty to tak trochę z głowy, więc nie są dokładnie takie same jak w książce. ale gdybym miała tego szukać w dwóch 500-stronicowych tomiszczach, to ja dziękuję  🙄
co to za tłumacz? i kto robił korektę?
"Przełożyła Dorota Żywno"
korekty brak chyba xD
nagle wszystko znikło. znikli jego przyjaciele, znikła Laurana, znikł Tanis (...)
nie wiem czy "znikło, znikli, znikła, znikł" jest dopuszczalne, ale bardziej poprawne jest "zniknęło, zniknęli, zniknęła, zniknął"? aż zwątpiłam.

Tu akurat obie wersje są OK.

Ja natomiast zwątpiłam przy reklamie radiowej JSW - która mówi o  półtorej miliona (czy tam miliarda)...
Widać jest ta miliona.
pszyjme konia pod sfuj dah moze byc dzierrzawa woj lubelskie okolice bilgoraja

👀
Od kilku lekcji jeżdżę na wałachu który miał dwa lata przerwy. Problem polega na tym że ogier słabo reaguje na łydkę do galopu.(...)Koń jest bardzo delikatny w pysku, co utrudnia mi skręcanie na boki.

Wałach, ale ogier. I nie skręca na boki. To może do przodu skręca? 😉
Dworcika, Rewelacja! Najważniejsze to nie pogubić się w zeznaniach!
na co powiedzialam jej ze, nie, i młoda w trakcie jedno godzinnej jazdy uświadomiła

To też mi się podoba.

"Odchłań" też ładna

głębokie odchłanie forum
z naszych ogłoszeń  🤣

[...] do letkiej pracy i spacerów leśnych [...]

[...] mam doświadczenie z koniami [...]

Z koniami to się idzie nie źle zabawić potczas chubertusa!

🙂

Zefirek to młody wałaszek. <...> ogier ten nie lubi galopowować bo jest jurz stary.

😎
galopada, też się na to natknęłam. Letka praca nie jest zła haha  👍
Z naszych
ODDAM KONI< OBECNIE OGIER ALE BEDZIE WYKASTROWANY>,  Kon po kontuzji nogi tylnej, nie na daje sie do jazdy ale moze posluzyc jako konik do towarzystwa, bardzo spokojny.
A na tym to wogule
By CHUDA z wątku o aborcji:

Faza- tak się składa, że jestem przeciwniczką aborcji  i chętnie się udzielam w przy pomocy ludzią czy też zwierzęta (ale to inny temat).
Wiem co się dzieję w domu dziecka itp.  Ale nigdy nie bede za. Dziecko może wyjść na prostą,naprawdę uwiesz mi może wyjść.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się