Strzyga mówi: chyba nie, ja złapałam tak, żeby nie mylić i żeby dwa postawowe sploty opanować w podstawowym stopniu tak z tydzień. Ale to tylko oczka lewe i prawe. Trudniejsze sploty i trudniejsze wzory to już inna bajka. Zależy jakie się ma zdolności manualne i umiejętność myslenia przestrzennego. No i warto, żeby ktoś pokazał. Mi pokazała mama.
W&W, Taka rada na przyszłość: Biżuteria lepiej wygląda na neutralnym tle niż na ręce w czasie 'prezentacji' Nawet jesli nie jest na sprzedaż 😉 Ale jak na początek całkiem całkiem 🙂
Notarialna, dzięki fotki robione na szybko 😉 2 i 3 bardzo mi sie podobają 😀 Ja mam proble z doborem koralików przez net 🙁 na zdjęciach wyglądają super a na żywo a to kolor inny a to rozmiar nie ten 🙁
Ja głównie pracuję na elementach posrebrzanych + metalowe, albo antyczne (stylizowane na stare - np. te z glinki koraliki) Teraz kolezanka przekonała mnie do elementów pozłacanych 🙂
Ja się lubuję w dużych koralikach, szczególnie w lampworku (tzw. szkło weneckie) i perełkach sztucznych 😉 Z doborem nie mam problemu. Zazwyczaj jak mnie nachodzi jakaś wizja to kupuję to, co mi wchodzi w skład tej wizji. I zamawiam nie pojedynczo,a praktycznie hurtem, bo w większych ilościach 😉
to chyba kolezanke poprosze o prezentacje co i jak z drutami bo to moze byc ciekawe rozwiazanie na moje braki w szafie :] a macie jakies rady gdzie szukac 'sprzetu' i wloczki? i czy sa dobre wloczki ale nie zawierajace welny?
korsik nie mam pojecia. mama robila na takich okraglych drutach sciegiem sciagaczowym, tyle ze stope jakos specjalnie trzeba, a ja niestety sie na tym nie znam. Moge tylko powiedziec ze sa mega cieple i mam nadzieje ze w sam raz na zime w stajni 😀
barbor, Twoje podkolanów to wersja najprostsza: dwa prawe, dwa lewe.
korsik, Wzorów na skarpetki w necie jest masa.
magda, ale często wychodzi tak, że rzeczy robione na drutach własnoręcznie są droższe od kupionych w sklepie ( nie licząc poświęconego czasu) Chińczycy/Tajwańczycy/Koreańczycy czy Tajlandczycy robią to o wiele taniej, więc w sklepie dorwiesz taniej niż byś miała kupić włoczki. Wiec na takie ubranie to nie najlepszy sposób. Na oryginalne i niepowtarzalne już tak.
dziewczyny szukam kogos kto potrafi dziergać na drutach... mam ze 3 wory włóczek większośc z nich nówki sztuki. Chętnie oddałabym większość z nich w zamian za wydzierganie sweterka na przykład ..
sama nie mam czasu ani zdolności żeby je wykorzystać..