Forum konie »

Problem z GALOPEM. Poradźcie.

Bałagam tylko bez głupich i dogryzających tekstów. Szukam pomocy/opinii.

Niedawno kupiłam 6 letnia klacz wielkopolską- 53% folbluta.
jest bardzo spokojna, ale energiczna w jeździe.
Podstawia się w stepie i kłusie.
Mam jednak problem w galopie.
Ona ma strasznie szybki galop. Nie da się wysiedzieć. Rzadko udaje się ją podstawić.

Staram się robić dużo volt. Jednak i to nie pomaga.
Nawet na voltach ma takie tępo, że wyrzuca mnie z siodła - siłą rzeczy !
Próbowałam tez połparady.

Co robić ?
Może wędzidło mocniejsze ?

Teraz używam podwójniełamanego, oliwkowego, ona jest delikatna w pysku.
😵
do żółtodziobów..

WTF !?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] zaczynamy od tego. to jest zwyczajny brak kultury, bo skrot ktorego bylas uprzejma uzyc, nie jest grzeczny, a kolezanka ci nic niegrzecznego nie napisala.
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1412.0.html

co robić? zainwestować w pomoc trenera. a jeśli interesuje Cię wirtualna prozaiczna porada to proszę - przejścia, dużo sensownej pracy w dodaniach-skróceniach, a pracę z galopem - dopóki się nie ujeździcie - ogranicz do zagalopowań, częstych i dobrze zrobionych.
jak wyliczyłaś, że ma 53 % folbluta?
może niech ktoś lepiej jeżdżący na nią wsiądzie- często bywa tak, że nie potrafisz usiedzieć= oklepujesz jej grzbiet= kobyła się wkurza i pędzi. Może jak ktoś inny na nią wsiądzie to kobyła się rozluźni, wygalopuje i będzie lepiej.

a czy to wątek na ten temat ?
bez komentarza
nie galopuj
[quote author=Forta link=topic=76053.msg1205591#msg1205591 date=1322676328]

a czy to wątek na ten temat ?
bez komentarza
[/quote]

Oczywiście, że nie na ten temat... ale skoro TY napisałaś takie "cudo" to się nie dziw, że ktoś komentuje.
Ankuu - Ty też udaj się do wątku na temat, jak już Ci właściwy link podała rewir :"Kącik żółtodziobów czyli pytania o podstawy". Myślę że Twoje pytanie spokojnie się tam kwalifikuje. Nie lepiej zadać sobie trochę trudu i odszukać właściwy wątek, a nie zaśmiecać forum z dopiskiem na samym początku o dogryzających tekstach  🤔  I nie wiem czego oczekiwać  😵
Widze że same mądrale rządzą tym forum.
Ch** nie forum.
Dziękuję za NIEpomoc.
Powodzenia wszystkim którzy wyżej srają niż dupe mają.
Brawooooooo dla was.
i nic dziwnego że środowisko konne jest zawistne i po prostu ch**owe.

🍴
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] a tu juz mamy zupelny brak kultury, obrazanie ogolu forumowiczow i jakbym chciala to moglabym jeszcze duzo napisac.
Ankuu, zazwyczaj nie komentuje taki rzeczy ale musze: Czy Ty szukasz tu pomocy czy wlasnie jestes bezczelna? Troche pokory.
dziewczynko, jesteś żałosna, agresywna i niewychowana, zapewniam cię, że świat nie straci, kiedy klikniesz na cudowną ikonkę 'wyloguj', w lewym górnym rogu i nie pokażesz się tu więcej 😉
To kto pisze do moda o zamknięcie tego wątku? Ja dziś już jeden zgłaszałam to zaraz wyjde na "kabla"
Porzućcie agresję, obejrzyjcie króliczki:
aawwwww! 😍

wariatka 😜
heheh no ma tupet dziewcze nie powiem, obliczenie procentu krwi jest proste, wystarczy wsadzić konia w bazę koni a udział zaawansowania w krew to tylko tabelka w dole...
co do takich koni, jesli nie możesz wysiedzieć jeździj półsiadem, koń oszczędzi plecy a Ty dupsko, i wszyscy będą happy, a żeby było najsensowniej powinien na niej się przejechać ktoś inny, z dużym doświadczeniem bowiem 90% problemów z koniem to problemy jeźdźców

a Tobie kobieto pokory trzeba i bardziej widze narwana jesteś niż ta Twoja kobyła, a może półparadką i pelhamem siebie potraktujesz, nikt bowiem z tutaj obecnych nie zasłużył sobie na Twoje słowa i wcale nie srają wyżej(no może tylko kilka osób) i starają sie pomagać jak tylko umieją najlepiej, jednak nikt nie zastąpi  trenera lub instruktora
Uważam, że świat byłby lepszym miejscem, gdyby było na nim więcej króliczków.
od dzis to mój podpis 😅
Strzyga, króliczki wymiatają hehe  😍
m.indiria fajne z tym wyliczanie, dzięki  😉
Strzyga króliczki są przesłodkie 😍
Ojoj jakie słodkie króliczki !
Strzyga, woo slodkie 🙂 Wymietosilabym takiego 😀

Kurcze, nigdy wczesniej nie zauwazylam tych wyliczen! Rivaldek ma 28% angola 🙂
Ankuu, taka rada na przyszlosc - po pierwsze - zmien nastawienie. Reagujac agresja na wszelkie odpowiedzi na twoje pytania niczego sie nie nauczysz. Do niczego w jezdziectwie nie dojdziesz, jesli nie nabierzesz pokory.

A to, ze kon ma 53% nie usprawiedliwia go do tego, ze pedzi i ma zly galop. Niektore angliki, nawet te po wyscigach chodza wysokie klasy ujezdzenia, wkkw, skokow.

I ostatnie - popros instruktora o pomoc. My z internetu nie widzimy, jak jezdzisz, nie znamy cie, nie znamy konia - co najwyzej mozemy wrozyc z fusow, zeby ci odpowiednio pomoc. Poza tym uzywasz obrazliwego jezyka, na "dzien dobry" rzucasz bluzgami tylko dlatego, ze ktos napisal  nie tak, jak ty tego chcialas. Musisz nauczyc sie wchodzic w dobre relacje z ludzmi - zamykajac sie i tworzac sobie wrogow z blahego powodu daleko z niczym nie zajdziesz.
może przekształcić re-voltę w forum o króliczkach?  😜 z tymi końmi to za dużo agresji.
Ch** nie forum.
Dziękuję za NIEpomoc.
Brawooooooo dla was.

🍴
 a tu juz mamy zupelny brak kultury, obrazanie ogolu forumowiczow i jakbym chciala to moglabym jeszcze duzo napisac.

Kochanieńka, język to nie kloaka ! Nawet jeżeli inni drwią z ciebie. WSTYD !!!
Ch** nie forum.
Dziękuję za NIEpomoc.
Brawooooooo dla was.

🍴
 a tu juz mamy zupelny brak kultury, obrazanie ogolu forumowiczow i jakbym chciala to moglabym jeszcze duzo napisac.

A może wypadałoby najpierw się nauczyć jeździć, a potem brać samodzielnie za qunia? Bo łaciną nadwiślańską to raczej nikomu tu nie zaimponujesz, w tym też jesteśmy lepsi.
A może wypadałoby najpierw się nauczyć jeździć, a potem brać samodzielnie za qunia? Bo łaciną nadwiślańską to raczej nikomu tu nie zaimponujesz, w tym też jesteśmy lepsi.
hahah, genialne, króliczka jej! 😁
Strzyga: I love you!!!  😍

To dziewczę chyba przyszło z przyjaznego i kulturalnego forum galopuje.pl  😵

Ankuu: Pokaż zdjęcie z tego podstawionego kłusa!  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się