Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

ładnie się prezentujecie  🙂

a jeżeli ktoś z Was ma konto na książkowej twarzy  😉 to można zerknąć na kilka fotek z Janowa - fot. Ewa Imielska-Hebda
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.233578769985523.71044.190877387588995
Pytanie: To na razie propozycja czy też pewniak imprezy? : http://endurance.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=375:zk-za-qrajd-kuhailanaq-13-14082011-propozycje&catid=72:wyniki-2011&Itemid=83
Hamer, to są już oficjalne propozycje,więc impreza powinna się odbyć 😉

Ale mi się po tych zawodach koń wyostrzył, nigdy wcześniej nie ciągnął,a wczoraj mnie ręce bolały od trzymania!  🤔
Dobrze,dobrze  😁 widać forma jest 🙂. Trzeba będzie tylko wędzidło zmienić.

Dobrze,dobrze  😁 widać forma jest 🙂.

Trenujcie, trenujcie będziemy was oklaskiwać 😅
Pozwólcie, że wrzucę kilka świeżych fotek pana grubego zawodnika 😉

Alice Pan Gruby zawodnik prezentuje się rewelacyjnie  😍
Alice aj tam aj tam, kokietujecie jak zwykle.  😍 Konik nabiera formy i kształtów , zaczyna być bardzo sexy 😜
No poza brzuszkiem wygląda całkiem, całkiem 😉

Dzięki dziewczyny!

Uff szukanie tego jedynego wybranego konia arabskiego to droga przez zasieki i leje po bombach...
Czy jesteście w stanie polecić jakąś najbardziej rozbudowaną bazę danych z rodowodami - korzystamy z bazakoni i strony Janowa , ale bardzo wielu koni , nawet z lepszym rodowodem , nie moge tam znaleźć . Nie mówiąc już o zdjęciach w necie , zanim wybiore sie na drugi koniec Polski chcialabym co nieco zobaczyc....
PS i przy okazji -czy ktoś może się wypowiedzieć , jak sprawuje się potomstwo Psytadela pod siodlem, czy warto sie bliżej zainteresować ?
a jakiego dokladnie konia szukasz? pod siodlo? do rekreacji dla siebie? do sportu? do pokazow?

moze ktos z nas tu moglby pomoc...

Konia pod siodło, dla siebie .Najchętniej chlopaka  🙂
Mam do Was nietypowe pytanie🙂 Co kochacie w arabach ? bo są to bardzo specyficzne konie i nie każdy w takich gustuje 😉
1/ ogromne, czarne oczy,
2/ wyjątkową inteligencję.
ja sie nie znam ale kilka z koni ktore startowaly na ME arabow mialo w rodowodzie (ojciec, ew. dziadek) Etograma wiec moze warto w Etogramy celowac jesli ma byc uzytkowy?
a dla mnie to każdy koń arabski nadaje się do użytkowania pod siodłem - trzeba mieć tylko do Niego odpowiednie podejście  😀 .. ale wiecie - ja mogę się nie znać , ale piszę na własnym przypadku  😎

i pozdrawiamy gorąco z Callisto

normalnie mam kochanego konika !!  😍
zduśka, ABSOLUTNIE PRZEPIĘKNE ZDJĘCIE! 😜

Dawaj więcej ogrzydła! a to była ta sama sesja co wtedy z Siwym? Nie, to chyba nowsza, prawda? W sumie wtedy drzewa kwitły...
Nie zmienia to faktu, że obłędnie wyglądacie! Oboje! 😀
amnestria dziękujemy  😡
sesja jest z wczoraj  🙂 , więc świeżutka sprawa  🤣
jajeczny nie chciał za bardzo współpracować - włączył mu się kręciołek, więc mamy tylko kilka zdjęć - za to z kucem całą serię  😁

i jedno z kucem w ukryciu bo to nie ten wątek  😉

zmieniając troszkę temat - powiedzcie mi - gdzie w mazowieckim jest szansa na pobranie nasienia od ogiera ??  🤔
zduska- pieknie!!!! sesja super!!!!

a do Twojego pytania tez sie dołacze- sama jestem ciekawa....
Mam do Was nietypowe pytanie🙂 Co kochacie w arabach ? bo są to bardzo specyficzne konie i nie każdy w takich gustuje 😉

Za wyjątkowe bioprądy -taka mentalna relacja. Prawie można z nimi gadać 😍
Co do pobierania nasienia, Logicznie podchodząc do sprawy, powinien potrafić to każdy koński wet
Złota  :kwiatek:

i powiem, że zbaraniałam ostatnio jak zadano mi pytanie - czy jest możliwość pobrania nasienia i wysłania jego kurierem ...  👀  .. podejrzewam, że chłopak preferuje bardziej krycie naturalne  🤣 - no ale cóż  😎
ciekawe czy np. w klinice robią takie rzeczy.. chyba podzwonię dzisiaj i popytam - jak uzyskam jakieś info to dam znać !
leluu - za charrrakterrr 🙂🙂🙂

A tak na poważnie, jeździłam i przebywałam z różnymi końmi, ale był okres w życiu taki, że dużo pracowałam z ogierem arabskim i kilkoma klaczkami 🙂 - po tej przygodzie inne rasy wysiadały. To nie było to samo. Jak dla mnie nie ma bardziej urodziwych koni, pełnych temperamentu, wybitnie inteligentnych, wymagających ale w zamian dających taką satysfakcję z pracy z nimi... Prócz tego - wierz mi - to są takie konio/psy 🙂 - prawdziwy przyjaciel na lata...
ja sie nie znam ale kilka z koni ktore startowaly na ME arabow mialo w rodowodzie (ojciec, ew. dziadek) Etograma wiec moze warto w Etogramy celowac jesli ma byc uzytkowy?

Tylko skąd go wynaleźć ???

Mam na oku takiego jednego przystojniaka. Tylko.. on był przygotowywany na pokazy. I teraz trzeba by  pokonać rzucanie łbem , robienie zyrafy , i te okropne nawyki :

runda na butelki i powiewające folie !
Mieliscie takie problemy , czy to jest tak ze w normalnym uzytkowaniu koń wie,  ze ma wyłaczyc autoprezentację ?
Da się go odczulić na bank 🙂🙂🙂 Wystarczy się z nim tymi akcesoriami pobawić i szybko załapie, że to to go nie zjada 🙂 A co to za kawaler tak z ciekawości?
araby są ciekawskie, a najlepiej odczulać je nie metodą zanurzenia tylko przybliżania i oddalania do momentu aż powie..."no to dawaj tą butelkę i folię -się pobawię" 😁
dlaczego araby?  żeby za nas przemówił autorytet, bo my tacy nieobiektywni 😀iabeł: odsyłam do art. pana Romana Pankiewicza 😅
To numer ...hmmm .. 7 w Bialce z dwuletnich. Trochę pracy z nim chyba by było : )
Zduśka - śliczna sesja ! Na pierwszym zdjęciu mina ogra bezbłędna.
Alice - wymiatasz z siwym, po prostu...wow.  Kiedy ja się doczekam,żeby Młody tak chodził  🙄.
Alice wow! super się prezentujecie! 😉
zduśka przepiekna sesja 😍 😍
ganasz - zgadzam się w zupełności. Ta metodą moja kobyłka pozwala sobie umyć kopyta i się wykąpać - chociaż wody boi się jak ognia i z kałużami jest ogromny problem.....

A co do 7 z Białki - podaj imię, bo nie byłam niestety..........
http://www.janow.arabians.pl/pl/pokazy/cm-2011/wyniki.php

Matinka na stronie Janowa masz wyniki z pokazow

http://www.bialka.arabians.pl/pl/pokazy/pm/2011/wyniki.php

W klasie 2B

Moze ktoś go pamięta ?

Jego zdjęc w internecie nie ma za duzo , ale jest bardzo podobny do tego oto swojego przyrodniego brata ( z tym ze jest o rok starszy ) :

http://nazaret-arabians.pl/kon.php?kon_id=258
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się