Bronze, niestety fotograf nam nawala w tym roku 🤬.
Zatem trochę historii-Mihrab siedmioletni,zaraz po kupnie:

A jak to się stało,że jesteśmy razem? Chciałam dzielnego konia,do rajdów.Pewnego dnia po prostu wpadło mi do głowy jego imię:Mihrab.Szybko się zorientowałam,że to nie bylejaki koń,z niebylejakim rodowodem,gdzie przebywa i umówiłam się z hodowcą na odwiedziny,nie zdradzając jeszcze,że chodzi mi o kupno tego konia...
Jak tylko weszłam do stajni i zobaczyłam w ciemnym kącie te piękne,czarne oczy przysłonięte czupurnie grzywką,wiedziałam,że przepadłam.Modliłam się tylko,żeby był na sprzedaż,bo przede mną wielu chciało go kupić,bezskutecznie...Hodowca wyprowadził Mihraba przed stajnię-widać było na nim wszystkie żyłki,nie mógł ustać w miejscu nawet sekundy.Kręcił się przebierał nogami. Puściliśmy go na padok. Przez godzinę galopował bez przerwy, zerkając tylko czy robi na nas wrażenie. Obserwował nas,przebiegał tak blisko,że niemal się o nas ocierał i coraz szybciej,coraz szybciej...Nieustannie patrzył czy nam się podoba. Wiedziałam,że tylko ten koń i żaden inny. Tydzień później przyjechałam jeszcze raz, żeby sprawdzić go pod siodłem.
Wsiadłam po wyścigowemu w boksie,bo koń inaczej nie stał.Wyjechałam na padok,koń nie potrafił nic,skręcać,zatrzymywać się,ale dobrze się ruszał,przyjemnie nosił i był grzeczny.Hahahaha,grzeczny 😀iabeł: był tylko wtedy 😁. Udało sie dogadać z hodowcą,który widział,że między nami zaiskrzyło.Koń był mój.No i pokazał swoje prawdziwe oblicze 😁. Z dzisiejszej perpsektywy,to nie ten sam koń. Ciągle się uczy, nie jest łatwy. Ale wiem, że zrobi dla mnie wszystko i to jest niesamowite. Dla niego ja również zrobię wszystko, to jest dla mnie najważniejsza istota na ziemi.
Ludzie nie wierzą w takie rzeczy,ale ja nie mogę zostawić go na dłużej niż tydzień,bo traci apetyt,robi się smutny.
Miał być do rajdów,bo to jest to co on kocha najbardziej i do czego został stworzony-galop. Szkoda,że przez tyle lat nie mogłam się zebrać, ciągle mi było nie po drodze(szczególnie przerażały mnie papierkowe sprawy),ale dwie P-tki już ma chłopak ukończone,czas na N-kę-80km.I oby tylko Allah zdrowia nie zabrał. I daj Boże,żeby jego Syn był podobny...