Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Alice Twój siwek wygląda przepięknie! Służy mu pobyt w nowej stajni 😉
wojenka gratulacje!
neśka, dzięki! Nie jest tak zjawiskowy jak Twój, ale ostatnio sporo się poprawił😉 Własnie masz rację - to wszystko po przeprowadzce😉
o a ja mam tylko takie zdjęcie z dzisiaj  😉

ulubiona pozycja Rudego  🤣
Wojenka - gratulacje dla Was obojga.
Alice - proszę się tu nie krygować z wrzucaniem fot. Ja bardzo lubię was oglądać
Zduśka - to ulubiona poza wielu koni. Może ustępująca tylko rozkoszy błotka 🙂
My mamy przerwę w jeździe. Dziś wystąpiły dziwne bunty przy galopach. Chyba wczorajsze świrowanie na wybiegu zaowocowało naciągnięciem szyi. Zobaczymy co jutro powie wet.
Zduśka, ja także cierpie na brak fotografa, trenera ...etc. A kasztany to już mi się śnią po nocach ... i to wszystko przez re-voltę  🤣
Testuję moje innowatorskie, ziołowe mieszanki jako anty-wabiki na wszelkiego rodzaju pijawki... i się pochwalę,że nawet, nawet...Ja jak zawsze wychodzę bez szwanku jako ta mniej "smaczna" 😉. Araby mają widocznie bardziej wytrawną i słodką krew więc mam misję - ograniczyć ilość biesiadników na mojej koninie. Jejku...jak ja nie lubię lata  🙄
Wakacje za pasem. Jakieś plany?
zduśka, ło matko, ale zapakowany 🙂.

A tu moje panienki, jeszcze ciepłe zdjącia z dzisiejszej sesji:

Ethne

Wiola

Przepraszam za ilość.
sliczne zdjecia- pierwsze zdjecie Ethne obłedne!!!
Ethne bardzo się zmieniła,wydoroślała,na korzyść.Wiola też bardzo fajnie wygląda  🙂.

Szał ciał Kawusia .... wow
Wojenka, gratulacje wspaniałego początku rajdowej kariery! Tylko więcej takich!
Zduśka rudziszon jak mafiozo na zielonej łące 😉
Kawusia Ethne przeurocza panienka, a zalotne spojrzenie Wioli z kwiatuszkami w pyszczku zniewalające. 💘
Bronze stylowo i nastrojowo 😉
Dzięki dziewczyny, Ethne dojrzewa jak wino, poooowoli, jest jeszcze taka... kanciasta ale myślę, że z wiekiem będzie nabierała kształtów, na razie to taka "postrzelona nastolata".

arabiansaneta, wrzuciła byś jakieś świeże zdjęcia Niuńka, jak z tą trzeszczką, lepiej?
Ethne urzekająca !

ja ostatnio mam przyjemność fotografować i dosiadać takiego przystojniaczka 🙂

montana, to Derbista? Fajny chłopak, maść ma zniewalającą 🙂. A jak pod siodłem?
tak Derbista
pod siodłem dopiero zaczyna swoją edukację, na początku łatwo nie było, ale po pewnym czasie można być z niego dumnym 🙂 Da sie lubić 😀
montana ale piękny !! napisz coś więcej o Nim !
Czahor  😀
Mamy go dopiero od marca, siostra chce zrobić z niego rajdowca 😉
No imię ma dobre 😉
Czarka 🙂 - kawał konia z niego.... wow Podoba mi się ten typek 🙂 mam podobnego 🙂
Czarka, nie Czahor tylko Ciachor  🤣 fajny Niun.
Montana - jest na czym oko zawiesić. Widzę,że rude opanowały także ten re-voltowy wątek  😉
Kawusia - dziewczyny lubią brąz, Ethne zjawiskowa. powiedziałabym - bardzo do ojca podobna  😎
Wojenka, ja się upominam o fotki mojego ideała konia. Więcej Mihraba! Nie jest zresztą tajemnicą,że Twój koń służył mi jako wzór przy wyborze mojego arabiszona. I tak serce wybrało i nie żałuje ani sekundy  🏇
Jak to się w ogóle stało,że jesteście razem ? Jeśli mogę zapytać of course..
montana przystojny rudziszon 💘 Ile on ma w kłębie?
Czarka siwy słodziak :kwiatek:
[quote author=zduśka link=topic=752.msg1041099#msg1041099 date=1308044356]
montana ale piękny !! napisz coś więcej o Nim !
[/quote]

ano ładniutki, nie można mu tego odmówić, dobrze sie go fotografuje 😀 Cóż więcej pisać, miły, 6letni konik, który do tej pory miał na sobie z 10 razy jeźdźca. Jest własnością stajni na mazowszu.

montana przystojny rudziszon 💘 Ile on ma w kłębie?

ze 150 cm powinien teraz mieć
a to pan jajeczny ? czy wałaszek  😀iabeł: ?

Kawusia dziewczyny pięknie wyglądają !!!!!! Ethne super a Wiola z trawką w pysku  😍

Hamer a jak tam Czanka ?

a ja może wrzucę dzisiaj coś z jazdy na Rudym - o ile fotki dostanę  🙂 chłopak naprawdę fajnie kuma, grzeczny - może będzie jeszcze z niego miły wierzchowiec 🏇
Czanka ok. tylko nudzi się jak mops. Przed nami jeszcze półtora tygodnia do końca zalecanego karceru.
Potem powoli na padok. Będę musiała jej ograniczyć przestrzeń padokową ,żeby od razu za mocno nie szalała i sobie krzywdy nie zrobiła od nadmiaru wolności. Od przyszłego tygodnia powinnyśmy zacząć się pomalutku lonżować. Jeszcze ma być wizyta kontrolna profesora. A ten może nakazać przedłużenie karceru.... i moje plany wezmą w łeb 👀
Bronze, niestety fotograf nam nawala w tym roku  🤬.
Zatem trochę historii-Mihrab siedmioletni,zaraz po kupnie:

A jak to się stało,że jesteśmy razem? Chciałam dzielnego konia,do rajdów.Pewnego dnia po prostu wpadło mi do głowy jego imię:Mihrab.Szybko się zorientowałam,że to nie bylejaki koń,z niebylejakim rodowodem,gdzie przebywa i umówiłam się z hodowcą na odwiedziny,nie zdradzając jeszcze,że chodzi mi o kupno tego konia...
Jak tylko weszłam do stajni i zobaczyłam w ciemnym kącie te piękne,czarne oczy przysłonięte czupurnie grzywką,wiedziałam,że przepadłam.Modliłam się tylko,żeby był na sprzedaż,bo przede mną wielu chciało go kupić,bezskutecznie...Hodowca wyprowadził Mihraba przed stajnię-widać było na nim wszystkie żyłki,nie mógł ustać w miejscu nawet sekundy.Kręcił się przebierał nogami. Puściliśmy go na padok. Przez godzinę galopował bez przerwy, zerkając tylko czy robi na nas wrażenie. Obserwował nas,przebiegał tak blisko,że niemal się o nas ocierał i coraz szybciej,coraz szybciej...Nieustannie patrzył czy nam się podoba. Wiedziałam,że tylko ten koń i żaden inny. Tydzień później przyjechałam jeszcze raz, żeby sprawdzić go pod siodłem.
Wsiadłam po wyścigowemu w boksie,bo koń inaczej nie stał.Wyjechałam na padok,koń nie potrafił nic,skręcać,zatrzymywać się,ale dobrze się ruszał,przyjemnie nosił i był grzeczny.Hahahaha,grzeczny  😀iabeł: był tylko wtedy  😁. Udało sie dogadać z hodowcą,który widział,że między nami zaiskrzyło.Koń był mój.No i pokazał swoje prawdziwe oblicze  😁. Z dzisiejszej perpsektywy,to nie ten sam koń. Ciągle się uczy, nie jest łatwy. Ale wiem, że zrobi dla mnie wszystko i to jest niesamowite. Dla niego ja również zrobię wszystko, to jest dla mnie najważniejsza istota na ziemi.
Ludzie nie wierzą w takie rzeczy,ale ja nie mogę zostawić go na dłużej niż tydzień,bo traci apetyt,robi się smutny.
Miał być do rajdów,bo to jest to co on kocha najbardziej i do czego został stworzony-galop. Szkoda,że przez tyle lat nie mogłam się zebrać, ciągle mi było nie po drodze(szczególnie przerażały mnie papierkowe sprawy),ale dwie P-tki już ma chłopak ukończone,czas na N-kę-80km.I oby tylko Allah zdrowia nie zabrał. I daj Boże,żeby jego Syn był podobny...
Wojenka miał być do rajdów i jest  😀 a jak synusia do rajdów nie weźmiesz to już ja się z Tobą policzę  🤬  :kwiatek:
Fajnie że Czahor sie podoba 😀
Wojenka
fajna historia z kupnem Mihraba 😉
Wojenka - wow. Jednym słowem -przeznaczenie...kurczę, naprawdę niewiarygodne. A jak to było z arabami u Ciebie, od początku był
"...albo arab albo nic ..."czy też przypadek ?
Mi było na pewno łatwiej, konia od zera "robiłam" sama. Zna tylko jednego, swojego człowieka - i nie narzekam bo potrafi się odwdzięczyc za opiekę.
Jedno mi tylko czasami przeszkadza, że duuuużo mysli  🙄. Oj -  wszystko go interesuje, każda ludzko-końska decyzja wymaga przemyslenia. Taki dzieciak  😉. A z drugiej strony ... cóż. Świetny wierzchowiec i lek na całe zło tego swiata  😍
Tak czy inaczej - piękna historia z tym Twoim Mihrabem.
Wojenka rzeczywiście niesamowita historia, pięknie Wam się ułożyło :kwiatek:
Bronze mój też za dużo myśli, zdecydowanie za dużo 😁 Czasem gdy zauważa jakiś nowy element w stajni czy na ujeżdżalni musi przystanąć, patrzy, patrzy, pomemła pyskiem, obliże się parę razy, popatrzy znowu i już gotów do dalszej roboty. Śmieszy mnie tym strasznie 😉
Atamanka - dokładnie. Ja juz swoje lata mam i nie nadążam za nim  😁, ale skubany jest prawie jak pies policyjny. Wszystko rejestruje i "aktywnie" odbiera ewentualne zagrożenia w przestrzeni. Taki bonus w pakiecie  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się