Bader tylko pozazdrościć !!! tylko chyba jakoś chłodno tam było ...... brrr ogurek gratuluję !!!! śliczności !!! 😜
a my w środę mieliśmy pierwszy trening ala pingwinowy 😁 i jestem mega dumna z Rudego, bo chłopak okazał się bardzo mądry i chętny do pracy - no i trenerka pochwaliła 😉 mam nadzieję, że szczerze a nie z litości hehe następny trening za tydzień - już nie mogę się doczekać, a dziś pracujemy na lonży - ciekawe co na to młody 😎
Miałam dzisiaj mega pozytywny dzień 😀 Zabrałam dzieciaka nad "wielką"wodę tzn. pobliską rzekę - Sołę. Radości było co niemiara : młody wyczaił nudystów nad brzegiem, poznał co to policja z suszarką ( nie, nie przekroczyliśmy prędkości 😉), zrobił rekonesans leśnych duktów i część najlepsza - lunch time na zielonej, umajonej łące. Ja miałam banana, koń miał banana ( hmm, co jednak znacznie trudniej uwiecznic na zdjęciu )- generalnie ... pozytywnie :-)
Arabiarze,konie arabskie w potrzebie. Kto może niech interweniuje,dzwoni,pisze http://www.polskiearaby.com/forum.php?lang=pl ( temat Tragiczna sytuacja z Cholew zdjęcia w poście martaita )
A może osoba, która zamieściła zdjęcia na polskicharabach.pl opublikowałaby te zdjęcia z Cholew w osobnym wątku, poświeconym temu problemowi, który zapewne byłby bardziej odwiedzany i czytany przez resztę formumowiczów?
obejrzałam te zdjęcia - tragedia. Brak słów. Ale link to za mało. Trzeba się zdjec naszukac (są na stronie wczesniejszej niż link). Ja zadzwonię do straży i do vivy.Podam tu tel do pana Czarka z Vivy 502279920
słuchajcie - tam jest problem z podejściem do stadniny. Facet jest wyczulony na wszystko - należy uważać, sprawa jest w sądzie i na razie nie ma co z tym zrobić. Lekarz powiatowy walczy o konie razem z Vivą.
Sprawa w sądzie zakończyła się w piątek,ten walczący lekarz powiatowy stwierdził że konie są w dobrym stanie i nie ma podstaw do odebrania ich,tego chorego człowieka uniewinniono,w poniedziałek wielkanocny mój zaprzyjaźniony hodowca(i strona w sprawie)pojechał porobić te zdjęcia.Jechać do Cholew nie trzeba,trzeba nagłaśniać sprawę gdzie się tylko da
Parę fotek najukochańszego zadziorka 😉. Pańcia zakupiła siodło ujeżdżeniowe - i zabieram się porządnie za d... młodego. Totilas toto może nie będzie ale... może mnie jeszcze Niun pozytywnie zaskoczy 😉.
Alice ależ Wy jesteście cudowną parą, idealnie do siebie pasujecie, bije od Was taka fajna energia🙂 A Chonsu wygląda cudownie, ta szyjka i zadek brawo 🏇
Bronze - fajne foty i ładnie się razem komponujecie. Alice - 🙂 Mi trener kazał Mistrza odchudzić o jakieś 20 kg. Podobno jak skacze to jakiś wałek tłuszczowy mu się przesuwa 🙂 Karmię więc zgodnie z zaleceniem, choć jak na mój gust to Czesio i Chonsu wyglądają akuratnie...Takie koniska lubię...
Czesio - oboje lubimy brąz 🤣. Jeśli chodzi o kompozycje to Czesio i tak bije wszystkich na głowę - także nam nie żałuj swojej koniny na forum 😜 Alice - po prostu widać,że pańskie oko konia tuczy 🤣
Wspaniałe wieści z międzynarodowych zawodów w rajdach długodystansowych w Bobolnej. Krzysiek Czarnota i pierwszy wyjazd Weneda i pierwsze zwycięstwo i świetne 5 miejsce Artura Landaua na 28 startujących koni. Wielkie gratulacje. Więcej na stronie Krainy 🏇 fragment relacji na gorąco ze strony Krainy Kuhailana ..."Konkurs dla polskiej ekipy, a zwłaszcza dla Krainy ułożył się bardzo dobrze. Po pierwszej pętli Ataman był trzeci, po drugiej prowadziliśmy z 10 minutową przewagą. Ostatnie 20 km jechaliśmy swoje utrzymując przewagę nad 2 i 3 koniem. Wened wygrał konkurs w tempie 19,5 km/h, świetnie schodził z tętna. Bardzo dobry start zanotował Artur Landau zajmując V miejsce w tempie 18,5 km/h na koniu Borys. Arab Artura również bardzo dobrze schodził z tętna. Zaczynamy świętować. Jutro w Babolnej zagrają Mazurka Dąbrowskiego. O czym donosi Atamańska Białogłowa." 🏇
Zatem świętujemy 😉. A ja jestem dumna z mojego Syna,bo pięknie śmiga lotne zmiany nogi,a dzisiaj przeszedł test 25 km,a po zdjęciu siodła miał tętno 40.... 😜 😍 😍
hej, kochani, dolacze sie tutaj no bo jednak tez mam takie kochane cudne arabskie malenstwo, ktore kocha skakac. Z tad tez pytanie, jak to wyglada z zawodami? Ruda jest wymiarowo kucem a ja jestem pelnoletnie, ktos mi kiedys powiedzial ze araby chodza poza podzialem na kuce i konie i moge startowac szystko, ale szukajac na stronie pzj jakos nie znalazlam nieczego co by to potwierdzilo.
Pikabu- mozesz na niej normalnie startowac, tylko nie w konkursach dla kucy- te sa dla jezdzcow poniezej 16 roku zycia I koni ponizej 149 w podkowach. Zwykle konkursy na regionalkach, czy nawet normalnych (niekucowych) ZOO mozesz jezdzic.