iwona mała ale zadziorna 😀iabeł: śmiesznie wygląda, jak te duże konie przed nią uciekają, jak tylko położy uszy 😁
A krówki zza płotu są prześliczne, ostatnio urodził się tam cielaczek i jest taki śliczny, że miałam ochotę go przytulić 😍
derby pięknie 💘
TheWunia gratuluję 😉 ja też przez jakiś czas myślałam, że mój koń jest beznadziejnym przypadkiem jeśli chodzi o skoki, ale jak się rozkręciła to nawet przeszkody terenowe skakałyśmy kłody, bankiety i tym podobne, niestety w nowej stajni nie mamy już takich fajnych przeszkód 😉.
Nasze nowe siodło jest obłędne, za każdym razem jeździ mi się coraz lepiej 😍 Niestety mamy teraz problem popręgowy 🤔 Ruda obtarła się delikatnie przy teście siodła pod pachwiną, wczoraj stworzyłam prowizoryczny tunel na popręg ujeżdżeniowy, z jakiegoś starego tunelu do siodła skokowego i po założeniu tego wynalazku nic się nie działo.Niestety dzisiaj porządnie przyszczypnęła sobie skórę, o czym oczywiście błyskawicznie mnie poinformowała prawie wysadzając z siodła 😵 i tak się zastanawiam, czy robię coś nie tak, czy to po prostu wina popręgu bez gum (do tej pory zawsze miałyśmy z gumami). A najdziwniejsze jest to, że obciera się głęboko w pachwinie, a kiedy wsiadam i zsiadam popręg jest na swoim miejscu, około dłoni za pachwiną, nie wiem jak w ruchu, bo dzisiaj nie miałam już serca próbować jej ganiać na lonży 🤔 A może powinna przesunąć siodło jeszcze trochę do tyłu? Zdjęcie jest zrobione z niedopiętym popręgiem po dopięciu leżał dalej 😉.