Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Ano wyłazi. A tam, gdzie wyłazi, jest błotniście, grząsko i ślisko...
A ja dzisiaj odwiedziłam larabarson, więc Cesibej ma już nową ciocię  😀
Drako niewątpliwie uwielbia kiedy odwiedzam innych, bo zawsze co dla niego przywoże, tym razem jest to... PESSOA  😀iabeł:
TheWunia no ja nie wiem, czy to jest prezent marzeń  😉 Worek marchewki byś przywiozła, a nie jakieś olinowanie, co to statek jest czy koń?  😉
Spoko, spoko, jak odwioze to to pożycze wędzidło  😀iabeł: Już widzę tą jego radość w oczach
O TheWunia koniecznie napisz jak już będzie po lonży i wrzucić jakieś foto. Zastanawiam się czy w przyszłości nie zainwestować w pessosa, moje głównie na wypinaczach chodzą i chwalę sobie 🙂
Mialysmy z TheWunia taaakie plany... A wyszlo z tego tylko kilka zdjec. Niestety kon nieoczekiwanie mi sie zepsul i trzeba bylo odprowadzic go do boksu oraz schowac przygotowane wczesniej siodlo  🙁 A mialo byc tak pieknie, trzymajcie kciukasy za mojego Czesiula.
Dodaje fotke cyknieta przez TheWunie w drodze powrotnej do stajni.
Jak to się zepsuł?
Ano zepsul sie, a scislej zaczal znaczyc. Mam nadzieje, ze tylko troche sie naciagnal 😕
Uuuu.  🙁 Trzymam kciuki, żeby to jakaś bzdurka była.
A ja mam wiosnę  😁

I araby też:

dwa po Dormane

ten po Amerze

Piekny ten Siwy - ma madre oczyska 🙂

Ja chwale sie dzis jednym z nielicznych zdjec ( brak fotografa) - wiadomo idealnie nie jest - Mlody troche rzucal, krecil glowa, raz zadzieral do gory raz szorowal nosem po ziemi, ale widze ze pomalu zaczai o co chodzi 😉 Szedl zwawo, po sladzie, nie odchylal sie w zadna strone, nie musialam ani poganiac ani zachecac batem, kon rytmicznie szedl we wszystkich chodach.

Wojenka a gdzie teraz urzędujecie?  🙂
Ja jestem w UK.
o kurczaczki, ale zmiany. Na długo wyjechałaś? Co u Twoich gniadoszków?  🙂
wojenka przez nowy avatar nie poznałam kto pisze 😉 
Planujesz ściągnąć chlopakow do siebie?
Gdzie Cię wywiało?co z chłopakami?
A my dziś terenowo 🙂
Alicja dla porownania moj walentynkowy widok zza siwych uszu  😂

Dzisiaj zolty ogon mojego siwego zyskal piekny, srebrny odcien, w koncu! Dla posiadaczy siwkow polecam zwykly szampon "ludzki" z Rossmana dla siwych wlosow. Do prania ogonow idealny.
Melduje, że pessoa wypróbowane 😉 nie zapinałam do pasa, a do pasków od podkładki, bo sama nie chce go tak mocno zapinać. We wtorek przyjedzie treneiro to doradzi co i jak 😉 A tymczasem zarzucam fotki :
Bez zapinania:

Stęp:

Kłus:

Cudowanie 😉 Nie wiem co on tu robił, chyba pasaż ćwiczy :
TheWunia jakby on tak jeszcze dokraczał, chodził od piętki i był mniej pospinany, to by na pewno wyglądało lepiej.

My zaś dzisiaj treningowo na górkach - czy może raczej górach. Odkryłam kilka takich dróg, że jak tylko wyschną i będzie się dało po nich jechać, a nie brodzić, to  💘
Poglądowo konik na zboczu, zbocze i droga w "świat szeroki" 🙂
TheWunia jaki szport konik Ci się zaczyna robić🙂
Murat piękne widoki🙂

a my ziewaniowo i nudnawo dziś z C:
TheWunia - podpielabym miedzy nogi albo nizej bo za wysoko sie nosi i pospinany.
Dziewczyny, kiedyś był na yt fajny dokumentalny koński (mądry) film. Pamiętacie tytuł?

Szukam czegoś co warto dzieciakom(starszym) puścić, ale to nie była "Droga konia".
Pamiętacie co to było?
Meduza z dziś, mocno nafukana była, ale od dziś będzie miała regularnie ruch z racji ferii. Szkoda, że mama nie nagrała samego początku lonży gdzie dziewczyna poczuła się jak na pokazie i szła kłusem z takim zawieszeniem jak piłeczka kauczukowa. W końcu linia pokazowa  🤣

i z tatą
Kastorkowa piękna Meduza, a jakie widoki w tle!
Zabierzów - Skała Kmity 😉
Derby, poszukaj Wild horse, wild ride. Bardzo fajny dokument o mustangach w USA. Podobał mi sie tez dokument o Buck'u Brannamanie, ale nie wiem ile te Twoje dzieciaki maja lat...
http://www.ekino.tv/film,buck-2011,14934.html
Dziewczyny, kiedyś był na yt fajny dokumentalny koński (mądry) film. Pamiętacie tytuł?

Szukam czegoś co warto dzieciakom(starszym) puścić, ale to nie była "Droga konia".
Pamiętacie co to było?

A może chodzi Ci o film "Dzieci morza i wiatru"?  🙂
TheWunia faith dobrze mówi, wypnij go niżej, niech załapie i przyzwyczai się do pracy na takim wypięciu, dopiero aż będzie wiedział o co kaman to wtedy podnoś go  🙂. A z resztą trener wszystko Ci powie  😉
I filmik klik (dziś poszła na lonże na typowe wybieganie a nie prace a od jutra już pracujemy poważnie)
A w jakim celu na takiej krotkiej lonzy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się