Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

U Krzysia ja też będę, ale co masz na myśli przez "stoisko wystawowe"? Takich stoisk będzie tam chyba więcej

no stoisk zapewne będzie sporo  😉 poszło pw
Orjentica - fajne drzewka macie na wybiegach. To jest to czego mi brakuje. W tym roku posadzę paulownie na pastwiskach i może ich melepety nie ukształtują w bonsai...
Zduśka - ależ on ma umięśnioną dupę 🙂
Wojenka - sugerując się ładną grzywą Muji - Czesław został ciachnięty nożycami do trawy. Teraz jest turbo pony 🙂
orjentico, niestety czas nie jest naszym sprzymierzeńcem dlatego trzeba w biegu stosować zasadę -"Żyj chwilą"  😉 mała piękna i mała Wojenka cudnie się rozwija. Muja ..ech piękny jest  jak i cała reszta kompaniji. Do JP nie dojadę 😕, a żal.
tu jest  jeszcze relacje arabki z pobytu w siedlisku 😀iabeł:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.242417482546040.58194.100003333706626&type=1&l=f57ba31811
pozdrawiamy
UWAGA UWAGA UWAGA

Czy ktoś jedzie, albo chciałby jechać, ale nie ma jak do Janowa ze Szczecina lub okolic Szczecina? 🙂
Chcemy się wybrać z chłopakiem na niedziele i poniedziałek samochodem i możemy wziąć 2-3 osoby.
W jedna stronę wyjdzie wtedy 60-80zł/os.

PS: Ewentualnie może ktoś już ma zaplanowany dojazd i ma wolne 2 miejsca to może my się doczepimy i odciążymy kiszeń zrzutką na paliwo 🙂

Polećcie proszę gdzie jeszcze mogę to ogłoszenie zamieścić🙂
Dilayla omg.. to szmat drogi  😁 całą polskę zwiedzisz ....
ja moge kogoś zabrać z wawy i okolic - ale ja ruszam w piątek rano  😉
zduśka, a gdzie Ty spisz tak w ogole? 🙂
Dilayla, spróbuj na polskicharabach
http://www.polskiearaby.com/forum3/viewforum.php?f=1
zduśka, a gdzie Ty spisz tak w ogole? 🙂

gdzieś na terenie stadniny  😉 mam hotel zarezerwowany.

Czesio,te zdjęcia są robione na dzierżawionym pastwisku jakieś pół km od domu.Od kilku dni konie nie chodzą ponieważ woda u sąsiadki z naprzeciwka w studni wyschła,od lewej mam nieżyczliwą sąsiadkę więc nie mam skąd czerpać.
Jako ciekawostkę -powiększyłam koniom pastwisko o ogromna niezmierzoną połać,właściwie jest to droga do całkowitej wolności i co?Wychodzą tam tylko kiedy ja jestem przy nich,kiedy idę do domu natychmiast wracają na starą wyjedzoną z niezbyt dobrą trawą kwaterę.
Ganasz,staram się łapać czas,kiedyś wstawałam o 4.30 i wystarczało,teraz o 2 w nocy.Teraz jest 3.45,dopiję kawę i uciekam bo o 5 wyjeżdżam.jak była woda to o 4.30 wyprowadzałam jeszcze konie na pastwisko.Dzięki temu że wstanę wcześniej później mam czas dla koni.Wzięłam się za młodą,od kilku dni chodzi pod siodłem w tereny,wczoraj wjeżdżałyśmy do zalewu,pochwalę się fotkami zrobionymi przez namiotującą na plaży dziewczynę-obiecała przesłać jutro.
A może ktoś chciałby zdjęcia swoich podopiecznych w trakcie pokazu ? 😉 Będę w Janowie przez cały czas jako pomoc i z aparatem - zawsze chętnie coś popstrykam, dajcie tylko znać w jakiej klasie konik i jak się nazywa 😉
Pozdrawiamy z terenu 🙂 szkoda, że akurat dzień był deszczowy i niewiele co dało się złapać aparatem.
nawinął się ktoś z aparatem
kociarnia a ja sie cieszę z deszczu bo u Nas już była susza gigantyczna  🙄
ps. Ładnie wyglądacie  😉
ogurek co tak mało fotek ?  🤬
Dilayla mam zmianę planu noclegowego - spać będę w Terespolu  🙄

a ja dzisiaj byłam w odwiedzinach u Kawusi i popstrykałam kilka fotek kochanej Wojence  😍 Panienka rośnie jak na drożdżach i jest mega wesołym koniem
tak się prezentujemy

a tutaj widać kto jest ojcem  🤣
zduśka, bo na reszcie lepiej widać jak kiepsko jeżdżę 😉
Wojenka boska 😍
Jestem w JP do niedzieli. Jak coś to na PW podam numer.
Witajcie kochani. Wrzucam nowe zdjęcia mojego malucha z treningów ujeżdżeniowych przed zawodami w Janowie. 🙂

Pozdrawiamy wakacyjnie. 🙂
Janów na żywo
http://www.swiatkoni.pl/news-display/4638.html

ja też mam Janów na żywo  🤣
ps strasznie jest zimno !

Sareja no no szalejesz  😉 a kiedy zawody ?
zduśka niestety nie moge za bardzo poszalec bo to 4 latka 🙂 a zawody hmm. jak zdazymy to na jesienny pokaz w janowie a jesli nie to w czerwcu na mistrzostwach koni arabskich.
zduśka, nie wszyscy mają tak fajnie 🙁
Sareja, co to za konisko?
Sareja Fajnie trenujecie 😉 Szykujecie się na ujeżdżenie czy coś jeszcze ? 😉

A w Janowie potwierdzam że chłodno - mam nadzieję że jutro pogoda będzie bardziej łaskawa 🙂
Zdjęcia zostały zrobione przez wczoraj poznaną nad zalewem sympatyczną dziewczynę-myślę że nie obrazi się że wstawiłam bo jest co pokazywać

wojenka śliczna jest i będzie z niej bojowa klaczka 😍 orjentica ale macie klimatyczne miejsce, jak mi żal .że u nas jest tylko rzeka o kamienistym podłożu, a teraz to praktycznie zostało samo kamieniste podłoże, bo nie pada.  Ostatnia fota magiczna. Bajka !!
jak się sprawuje nowe siodło  HB?
Arwim i Beata Dzikowska 4 miejsce na MŚMK !!! Alicja Siwek i Al Aster dojechali jako druga para, ale wylecieli po finiszu na kulawiznę.

Pozdrowienia z Janowa
ogurek to moje malenstwo. 🙂 4 latka po El Batalu od Saruby po Borku.
aokt przygotowujemy sie na ujezdzenie i zaczniemy rajdy od nastepnego roku. A w czerwcu to planujemy pojechac ujezdzenie i klasy kostiumowe. 🙂
dwa razy 5 miejsce w grupie  😅
Sareja fajna ta Twoja młoda 🙂 orjentica piękne zdjęcia, zwłaszcza ostatnie..zjawiskowe.
dorzucam do wątku najnowsze zdjęcia mojego siwulca
zduśka niestety nie moge za bardzo poszalec bo to 4 latka 🙂 a zawody hmm. jak zdazymy to na jesienny pokaz w janowie a jesli nie to w czerwcu na mistrzostwach koni arabskich.

El Batala pamiętam z rajdów niezły świr...to był nie sądziłąm nawet ze ma licencje na krycie.
w czerwcu 2013 r?beda mistrzostwa?
czy jeszcze cos gdzies specjalnie dla arabków będzie?wogole uwazam,że powinny zostac organizowane zawody tylko dla tej rasy 😉    co b 😉 sie moze wreszcie zacząc rozwijać użytkowo 🙄
bo koni pełno naprodukowanych a nie ma za bardzo co z nimi robic..wiekszosc nie nadaje sie na pokazy 😁
Alicja Mistrzostwa zapewne beda tj co roku. Jesli nie to bedziemy nad tym bardzo ubolewac.
kociarnia dziekujemy bardzo za mile slowa. 🙂 Wagus tez robi sie coraz piekniejszy. Araby chyba sa jak wino im starsze tym lepsze.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się