Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

To jak już będziesz po jeździe to napisz jak było  😉
To mogę od razu prosić kilka zdjęć na maila? iwona9208@wp.pl
Zachary nareszcie jest... na swoim miejscu 😅

pozdrawiamy kącik
Cześć. Co myślicie o tym ogierku? Serce mnie woła do niego, a ja za granicą siedzę... Normalnie śni mi się ten koń po nocach odkąd go zobaczyłam, jakbym była w Polsce to już bym po niego z bukmanką leciała. Jako, że się na arabach za bardzo nie znam (w sensie oceny budowy itp.) proszę o opinię, czy tam wszystko na miejscu jest. Normalnie zastanawiam się nad sprowadzeniem go sobie do Niemiec, tak mnie za serce chwycił 🙇
edit: nie mam pojęcia jakim cudem nie dodałam linku, przepraszam 🤬
http://www.cavelia-arabians.pl/index2.php?option=pedigree&id=10&lang=pl&up=sales#!prettyPhoto[./gallery/horses/zithar]/0/
ale o ktorym ogierku?
mnie nie zachwycil,ale jak śni ci sie po nocach to powazna sprawa jest ,mnie sie tak śnił erlindo 😜 juz bardziej podoba mi sie ten jego młodszy pół brat tyle ze po Kabsztadzie 💃
dobra uzytkowa linia- mialam corke Zorzy Polarnej- Złotą Zorzę po Metropolis NA

duza, proporcjonalna klacz ze swietnym charakterem,  do dzis za nią tęsknię.....

Zorzę Polarną mialam okazję poznac , fajna klacz 😉
Aaach, normalnie nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło (no, może raz 6 lat temu... i postawiłam na swoim, do dzisiaj jesteśmy parą z J. 😅 ) i poważnie się zastanawiam, czy się nie przejechać z wetem we wrześniu 😁 Przecież to tylko jedna wypłata i troszkę 😁 Tylko problemem jest 'co później', jak zwykle... Z koniem spać w jednym łóżku nie będę, z J. jakoś to jeszcze ujdzie...
ktos był na derby?widział ktos to cudo Pirata co pokonał rekord toru  👀który wczesniej zrobił Gepard?
poczytałam własnie relacje z gonitwy i az pozałowałam ze sie nie wybrałam 19 koni ależ to musiało wyglądac 🙄
fotki z mijającego weekendu 🙂 Benio i "ogrrr" Gwaruś  😎
Alicja, może nie na żywo, ale...
haha , wyjazd na weekend a tutaj takie zaległości  🤣
Kawusia oh i ah !  😍 kocham tą małą Wojenkę ! ale ma teraz kolorowe umaszczenie ! a Ethne wygląda rewelacyjnie  🙂
zakończyłaś już sianokosy ?
Złota super wiadomość ! ale się cieszę, że chłopak dołączył do stada ! super !  💃
Bader super fotki !

a ja w piątek byłam w odwiedzinach u Martoliny i mam nadzieję, że wstawi nam tutaj choć jedno zdjęcie z męczenia Cześka na ujeżdżalni  😎

to co z Tym janowem ?? kto się wybiera ? bo wychodzi na to, że ja jadę służbowo  😀 .. a potem skok do Chrcynna  😎
Bader siwy w fioletowym kantarku mniamuśny 🙂
Złota z arabskiej stawki został u Ciebie już tylko Zachary i Gospoda?
ashtray tak. Dwa araby i dwa aqh. I starczy 😉

mała Wojenka wygląda slicznie!!! Tęskno mi za zrebolami...
Ja bede w Janowie  🙂.
I na Derby też byłam. A dzisiaj Nagrodę Figaro wygrał o krótki nos do Noneta boski Dostatok.

Zduśka wrzucę później. Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję  :kwiatek:, bardzo mi pomogłaś, szkoda że nie mogę Cię mieć u siebie co tydzień  😀 Szkoda tylko, że Tobie nie walnęłam foty na Czesławie, nadrobię next time

Złota
świetnie, że Zachary tak się w stadzie odnalazł 🙂

Kawusia
obie kobyłki cudne 🙂 miałam okazję widzieć Ethne na żywo i bardzo mi się podobała  😀
Wszyscy się chwalą, to ja też, wczoraj dojechało siodło HBC, dzisiaj już testowane  💃
Alicja Pirat to kon mojego znajomego. Jest swietny. Mimo ze najmniejszy i najmlodszy wygral w pieknym stylu. 🙂
Wszyscy się chwalą, to ja też, wczoraj dojechało siodło HBC, dzisiaj już testowane  💃

napisz coś więcej !!!  🤬
ogurek  pochwal się zdjęciem nowego siodła  🙂

To ja wrzucam jedno z jazd ze Zduśką (choć nie ma się czym chwalić), później było lepiej ale wtedy już nie myślałyśmy o aparacie. I zdjęcia Gwarcia 🙂
Próbowałem dzisiaj zrobić, ale w jednym ręku koń, w drugim telefon i efekt żaden.
Siodło super
Ogurek , a na jakiego konia to HBC , bo chyba nie tylko araby masz ? Czyżby to jej  arabska mość dostąpiła tego  zaszczytu  🙂 ?
Jeżdżę na klaczach mojego brata, miara brana była na Sajgę, która w międzyczasie została sprzedana. Wczoraj zostało dopasowane do Witki, z założenia ma to być siodło "arabskie", mój wałach wlkp musi narazie zadowolić się prowizorką
Dzięki za link...
jestem pod wrazeniem w pieknym stylu wygrał...odstawił wszystkich i pogalopował sobie do mety...niesamowity 😜
Bader dla mnie najpiekniejsza w tych zdjęciach jest Twoja więź z tym koniem  👍
Bader dla mnie najpiekniejsza w tych zdjęciach jest Twoja więź z tym koniem  👍

dziękujemy bardzo  :kwiatek: jesteśmy już razem prawie 9 lat 🙂
Mam takie pytania , jak zrobić zdjęcia by obiekt by wyraźny a tło rozmazane , jakie ustawienia aparatu ? Chodzi mi o coś takiego http://titanium-arabians.com/foto.php?dir=gallery/horses/Kliwia&file=DSC_5962.jpg&width=750&height=500&quality=85

Zdjęcie Pani Sylwi Ilendy
Zmniejszyć przesłonę, w zależności jak bardzo nieostre chcesz mieć tło. Punkt ostrości ustawić w tym przypadku na środkowy kwadrat, chyba, że fota konia po boku - któryś z bocznych kwadratów.
Ha , to  widzę że araby  obkupują się w dopasowane siodła 🙂  Jej arabska mość JJ dochrapała się natomiast  leciutkiego, crosowego equipa, nie wiem jeszcze jak wyszlo , bo czeka w domu a my na wywczasach , ale w weekend będą testy (Jest szansa , ze będzie to pierwsze pasujące jej  siodło w jej krótkiej karierze konia wierzchowego )
Mujina czuje się świetnie, trzeci dzień pod siodłem, dzisiaj brykał z radości całą jazdę  😁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się