Złota 🙂 nie martw się będzie dobrze, moja pierwszą decyzja po tym jak Ebar stał się mój było własnie usunięcie jajek, mineło juz 6 lat, a kastrowany był jako 8 latek, troche to trwało az zapomniał o jajkach, a teraz mieszka z kolezanką, która co miesiąc usiłuje go uwodzic i szczerze go to irytuje😉 nie wykazuje żadnych ogierzych zachowań 🙂 no i bez dwóch zdań ogier ma smutne samotne zycie
Złota dobrze, że nie ma upałów ! Niech szybko waraca do zdrowia !! 😀 No minę trzasnął mało ogierzą 😁 oj tam 😂 .. masz tutaj minę terenowego Callisty ( na grzbienie forumowa Mąka - ja męczyłam kucyka 😉 )
dostałam przed chwilą jeszcze takie zdjęcie 😉 Rudy na torze przeszkód hehe
przepiękna maśc i odmiany.....po kim to cudeńko 👀 mialam w stajni kiedys cos takiego malowanego ale bez papierowe....matka el wira (ze szwecji)ojciec był Fanfaron...i nie uznane przez nasza ulubioną p.K z ksiag.... a własnie czy ta pani nadal tam pracuje?kiedy emeryura? 😉 nie chodzi mi o przestrzeganie przepisów...można przesrzegac i byc miłym dla ludzi (mówić normalnie czy coś doradzic...)💃
hahaha Alicja - dokładnie mam takie samo zdanie 🙂 Pewnie, że co do wyprowadzenia i obecny stan Ksiąg jest świetny i to się chwali... ale maniery p. K są okropne... Ostatni raz jak tam byłam i chciałam o coś zapytać, to była zdziwiona czego ja właściwie jej się tam pałętam - co dała mi do zrozumienia... heh a jak je delikatnie zwróciłam uwagę, że mogłaby być uprzejmiejsza to się mnie zapytała czy na przywitanie ma mnie ucałować i uściskać.... no żenada... i to wszystko się działo przy moich dzieciach.... dała im fenomenalny przykład biurowej asertywności sprzed lat 🙂🙂🙂
Taaaa, Pani K. nie ma w ogóle manier. Fakt faktem ma porządek w papierach i brak jakichkolwiek niedociągnięć, ale jej zachowanie zniechęca. Bałam się nawet do niej dzwonić. Obawiałam się, że mnie "poniesie emocjonalnie" i nic już nie załatwie;-)
obawiam się, że maniery zmienią się dopiero ze zmianą osoby. Psychologia się kłania Trzeba wejść i 😜..."o jaką świetną ma pani fryzurę, bluzkę, naszyjnik itp. (to nie musi być prawda :cool🙂, jak Pani wnuki ??? ile już mają lat ? 😍co porabia X. 😀 cudownie, że Pani ma taka wspaniałą profesjonalną dbałość o księgi, :emot4: dzięki pani 🙇 a potem jak zapyta z czym Y przyszedł mówicie . 😅 inna metoda to chyba nie podziała, bo to fenomenalny przykład biurowej asertywności sprzed lat i to się nie zmieni 😉
Ogurek super! dziewczynka radzi sobie znakomicie 🏇 Lenaaaa21 Piękny malowany chłopak, chwyta z oko 😍 obawiam się, że maniery zmienią się dopiero ze zmianą osoby. A może jak u ogierów pomogłaby kastracja? Tylko kto by lonżował? 😂 😂
Oj przestańcie, że nie potraficie w Księgach Stadnych rozmawiać 😉 A tak na marginesie 😀 w ubiegły poniedziałek otrzymałam świeżutki paszport CZESTRAMA 🏇 Łatwo nie było, nie powiem, ale trzeba próbować i nie bójcie się się rozmów przecież nikt Was nie zje, co najwyżej papieru nie będzie 🙁
Zduśka Caliisto jest boski, ale Ty wiesz że ja go uwielbiam 😍
Kawusia wstaw koniecznie zdjęcia małej i napisz jak się trzyma 🙂
My z Gwarkiem już po kursie. Efekty są niesamowite. Fajnych rzeczy też się o nim dowiedziałam, okazuje się że jest otwartym ekstrawertywnym, bardzo łagodnym koniem. Niestety straszny z niego wypłoch, ale już z tym walczymy - habituujemy się z różnymi rzeczami 🙂 Do tej pory pryskanie na owady było koszmarem, w tej chwili robimy to na luźnej lince. Problem z zakładaniem kantara zniknął zupełnie. Gwaruś sam obniża głowę, żeby było mi wygodniej. Kręcenie przy czyszczeniu wyeliminowane zupełnie. I co najważniejsze - wreszcie dostrzegam to jaki jest na mnie skupiony i jak mnie słucha 🙂 Odkryłam dzięki temu wszystkiemu zupełnie nowego konia - i ja również zaczęłam mu ufać. Długa droga jeszcze przed nami, ale na szczęście już wiem do kogo się zwracać o pomoc 🙂 Powiem tak - ze dwa razy na kursie, aż się popłakałam ze wzruszenia ;p
kurde, zazdroszczę kursu. Miałam dojechać, ale L. mi nic nie odpisała i nie odebrała telefonu, więc się nie wpychałam ! Chciałabym coś takiego zorganizować u Nas w stajni bo widzę, że jesteś zadowolona i w sumie o to w tym wszystki chodzi 🙂 .. ehhh, ja czasami zastanawiam się co ten mój Rudy koń chce 😁
Nie. Ale porobię w weekend i wrzucę 🙂 Ja będę chciała też teraz pracować z L indywidualnie 🙂 Jestem przeogromnie zadowolona. Takiego Gwarka nie znałam a mam go 3 lata 🙂 a tu proszę, 3 dni wystarczyły
[quote author=zduśka link=topic=752.msg1427578#msg1427578 date=1339486990] Martolina chcesz go na wakacje ??? 😎
kurde, zazdroszczę kursu. Miałam dojechać, ale L. mi nic nie odpisała i nie odebrała telefonu, więc się nie wpychałam ! Chciałabym coś takiego zorganizować u Nas w stajni bo widzę, że jesteś zadowolona i w sumie o to w tym wszystki chodzi 🙂 .. ehhh, ja czasami zastanawiam się co ten mój Rudy koń chce 😁
a masz jakieś fotki 😍 ?? [/quote] Wbijaj z Rudzielcem na wakacje do nas 😀 on jest taaaaki boski 😍 ja nawet patrząc z boku baaardzo polecam taki kurs 🙂 Gwarcio nie do poznania 🙂 Martolina zreszta też ;p
zbiorówka Frania potwierdza, że arab to najlepszy przyjaciel z którym można posiedzieć i "pogadać" 😉 D...i też piękne 😜
Alicja piękne klimatyczne zdjęcie
Martolina gratulacje 😉 araby lubią wyzwani tylko uważaj z tym chwaleniem się 🤣, bo zaraz ktoś ci podetnie skrzydełka. Kontrowersja goni kontrowersję nie dość, że arab to jeszcze na kursie naturalu Sodoma i Gomora jeszcze napisz, że dostaje owies 😲 bo to ... jest sekciarstwo, a kącik arabski może i byłby fajny gdyby nie właśnie ZAMKNIĘTY UMYSŁ niektórych osób, strach się bać 😀iabeł:
kawusiu i przyłączam się do prośby o fotki małej-ciocia
wojenko jak tam sezon wyścigowy i rajdowy, bo pogoda kiepska. U nas leje kolejny dzień 😤 i jak się upchnąć w kałuży mniejszej od araba