Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

DagmaraCześnicka wygląda super! Pochwal się co teraz razem robicie 🙂
Codziennie praca na ląży na lekkim wypięciu, ok 30 min ponieważ jeszcze miesiąc temu były problemy z kręgosłupem. Na szczęście ustępują, a mięśnie zaczynają być namacalne. Czekamy na wetkę, która go obejrzy i zdecyduje czy  możemy się już bawić w coś więcej niż tylko stępo-kłusy pod siodłem. Także bardzo powoli i bez pośpiechu uruchamiam siwego, z tegoco już zdążyłam zauważyć ktoś nadnim pracował coś tam jeszcze pamięta 😉

Docelowo jeszcze musi troszkę przybrać ciała, bo jak widać nie należy do drobnych koników.
Ale najważniejsza sprawa to udało mi go zarejestrować w Księgach Stadnych na siebie co nie było takie proste 😉 W kwietniu wreszcie będzie miał swój pierwszy paszport 🙂
To gratuluję i trzymam kciuki, żeby szło Wam coraz lepiej 🙂 naprawdę miło się patrzy na takie rzeczy
Ten koń ma naprawdę farta w życiu. Już było naprawdę kiepsko i znalazła się dobra wróżka 😉 Normalnie jak w bajce :kwiatek:
i ma dobrego Końskiego Anioła Stróża 😉 Dagmaro piękny koń, taki dostojny-gratulacje 😅
Czestram wygląda coraz lepiej, super  🙂
widac ogromną poprawę!! gratulacje!!
Wczoraj odbyła się Dubai Kahayla Classic dla koni 5+ , 2000m, pula 250 000 $.

Wygrał amerykańskiej hodowli TM Fred Texas, po Burning Sand, wnuk Mirzy, prawnuk Miry  😀

http://www.emiratesracing.com/racing-information/results

Brawo! Górą nasi! Twoje tez są z tej linii.
Taaak, przydałaby się jeszcze francuska matka  😉.
Dagmara! Siwek pięknieje w oczach! Dałaś mu drugie życie!  🙂
Wojenka, dzięki za linki 🙂 No i nie wiem, czy ta francuska matka tak by Ci się przydała ...  😉 Twoi Panowie są i piękni i dzielni - i niech te dwie cechy pozostaną 😀
No francuska wyscigowa matka mogłaby spowodowac utrate pieknosci...  😉

Zachary z dzisiaj... jeszcze ogier- przynajmniej do czasu urodzenia sie jego corki 😉 😉

edit- po rozpleceniu warkocza trudno ogarnąc jego bardzo gęstą grzywę...o ogonie nie wspomnę.
to mu się upiekło 😉
tak, panowie mnie przegłosowali- coz widocznie to taka solidarnosc ....

[quote author=Złota link=topic=752.msg1358643#msg1358643 date=1333382725]
[/quote]
Bardzo dobrze! Trzymam z panami! No Złota, popatrz na tego swojego ogra no. No masz Ty, Kobieto, serce?  😉 🙇 A narodziny potomka mogą coś zmienić? I skąd Ty wiesz, że to klaczka będzie? To tak dokładnie usg bada?

PS, a tak po Wojenkowym "narzekaniu"  😉 na brak niby "użytkowej" krwi... proszę bardzo, radujcie oczy:
#at=20
Dagmara - ładniusi już twój chłopaczek.
Złota - ślicznie wygląda w rozpuszczonej.
p.s. Mój chłopak bardzo cierpiał jak przyszło co do kastracji Cześka. Ale cierpiał też jak kastrowałam królika.  Co ciekawe sterylizacja naszej suki Luny nie wywarła na nim już takiego wrażenia...  🤣
I ja się cieszę, że klejnoty Zacharego ocalały 😅, a męska solidarność w tej materii obejmuje samce wszelakie 😜
Dagmara kurde, naprawdę kawał dobrej roboty !!!
Złota   uuuu to się jajecka uchowają  😎 .. a mojego jajec już nic nie uratuje  😁

ganasz, nie przesądzaj 😉
Złota on jest obłędny
[quote author=Złota link=topic=752.msg1358643#msg1358643 date=1333382725]

Bardzo dobrze! Trzymam z panami! No Złota, popatrz na tego swojego ogra no. No masz Ty, Kobieto, serce?  😉 🙇 A narodziny potomka mogą coś zmienić? I skąd Ty wiesz, że to klaczka będzie? To tak dokładnie usg bada?

PS, a tak po Wojenkowym "narzekaniu"  😉 na brak niby "użytkowej" krwi... proszę bardzo, radujcie oczy:
#at=20
[/quote]

Oo mnie też to zaciekawiło, jakbyś mogła i miała czas to możesz napisać nam kiedyś  o tym coś więcej.?
Oczywiście chodzi mi o płeć źrebaka
Dziękuję Wam za miłe słowa 🙂

Pozdrawiam 🙂
z tą płcią zrebaka bylo tak- robilismy usg dosc pozno... nasza wet bada, mowi jest zrebak, zobaczcie- ja nie widzialam bo trzymalam Złotą. Spytalam zartem- a jaka płec? a ze zrebak lezał na plecach- tosmy sie przyjrzeli- ze na 90% klaczka. Zreszta Złota do tej pory dawala klaczki, a u mnie w stajni odkąd mam araby nie urodzł sie zaden ogierek. nawet od klaczy pensjonatowych, ktore swego czasu mialam w liczbie kilku sztuk... wierze ze bedzie klaczka...

Złota ja nie wiem czy będę w ogóle kryła moją, ale się cieszę ,że Z nie ciachnęłaś. 😀
rano po robocie  🙂😉
czesio bardzo mi się podoba ostatnie zdjęcie  😀

i ja się przypomnę z moją gadziną wstrętną , takie tam padokowe.
Wstrętny to był dzisiaj mój pan M, bo przedostał się do drugiego ogra i spuścił mu niezły łomot  🤬
Ale jemu to nie hormony, tylko pasza, która jak się okazuje daje jakiegoś magicznego powera  😲
Czesio rewelacyjny, Callisto dumny- jak zwykle nawet w derce przystojniak

Wojenko, czym karmisz swego M. ze go tak roznosi?
Od 4 dni dostaje Baileysa Endurance i w ciągu tych kilku dni dostał takiego powera, że coś nieprawdopodobnego!
Witamy z zyczeniami wpadamy..piękne araby pokazujecie 😍

tu nasza ostatnia ''bitwa'' 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się