Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

oj tam oj tam 🙂 siwy 2 lata temu cała Puszczę Niepołomicka zwiedził w ramach "odstresowania" i zajażdżki, tylko teraz miał nowego, baaardzo ambitnego i wyścigowego towarzysza, a i jemu samemu też już w d.... się przewracało od stania non stop w stajni na tych mrozach więc było weselej w kłusie niż dawnej to bywało.. 🙂 dlatego jak jeszcze spotkałam sanki z wami to wolałam tym razem odpuścic sobie malinówkę, po prostu już ręki brakowało :P
Ja się bałam,że Siwy poleci za nami a Ciebie z siodła wyciągnie.
A poszedł jak piesek pokojowy grzeczniutko. Fajnie masz go poukładanego.
A malinówka zawsze jest.  😉
Ja się bałam,że Siwy poleci za nami a Ciebie z siodła wyciągnie.
A poszedł jak piesek pokojowy grzeczniutko. Fajnie masz go poukładanego.
A malinówka zawsze jest.  😉

no bez obawa 🙂 Siwy jeszcze nie próbował malinówki na szczęście, bo w innym razie faktycznie mógłby się za wami puścić :P straszny łasuch z niego i smakosz...
w ogóle  to chciałam go puścić luzem w terenie, ale ostatnio coś dużo koni luzem tam hasa po polach, więc myśle ze podłączył by sie pod jakieś dzikie wesołe stadko :P
Wojenka fajnie Mihrab w "zimowej" odsłonie wygląda 🙂
co to masz za ochraniacze? jakieś speszial? 🙂

Dzięki  🙂
Ochraniaczne Waldhausen, ten model nam najbardziej odpowiada.

Pokaż Cirrusa  😉. Hehe, bo Borków się nie wyprzedza  😁.
Moje konie w zeszłym roku dostawały (granulat kurczę nie pamiętam nazwy jak tylko go znajdę lub sobie przypomnę to uzupełnie)  2x na dzień + 1 x dziennie owies - ze względu, że przeprowadzaliśmy się w zimie i nie mieliśmy padoku więc z owsem tak tylko "na smak" dodatkowo jeszcze jakieś tam witaminy ,ale nie powiem jakie bo już nie pamiętam, a opakowania wylądowały w koszu (na pewno biotyna i .... kurczę no nie pamiętam nazwy - w płynie, ciemno brązowe ....  :P )
Odrobaczane były, zęby miały sprawdzane jak tylko przyjęchały bo niestety było z nimi naprawdę źle... Jednak szybko zaczęły nabierać (szczególnie młode) Teraz się zastanawiałam czy nie zamienić owsa na otręby ? (W sensie np. otręby 2x dziennie) + musli + witaminy i owies gnieciony (1x dziennie) ....
Dodatkowo zacząć z nim intensywniejszą prace z ziemi i pod siodłem ...
🙄
Dziewczynki wstawiam wam link z kobyłką  która bedzie kryta Osetem 🏇
na filmiku sa rózne osoby wiec prosze sie nie sugerowac chodzi mi o samego konia co uwazacie 👍
Alicja jaki z niej łobuziak🙂_
Alicja
czy ona na tym filmiku nie stoi w stajni pod Kielcami?
nie,nie urodzona jest w łodzi i tu jest od poczatku 😍
łobuziak był straszny,teraz jak postoi to tez daje czadu....moze w piatek jakies fotki jej zrobie z wsiadaniem czekam na lepszą aure 🏇
1. na tym forum dominika frej nie potrzebuje reklamy.
2. twoj post zawiera rowiniez kryptoreklame.
A Tutaj Oliwia, która panicznie bała się koni, a tu proszę po 20 minutach z moją kobyłką:
Jak Epikurejczyk nabierze tłuszczyku to przetopisz na mięśnie 🙂
Ja też dawałam otręby + granulat + jęczmień - ale przeszłam z granulatu na owies, otręby wymieniłam na kukurydzę, zostawiłam jęczmień. Dodatkowo dostają Bestermine witaminy, marchew. Dawałam też trochę sieczki lucerny, ale teraz już nie dostają sieczki.
Mały OT bluegothick  jaki rozmiar meksykańskiego masz?  :kwiatek:  No i śliczna jest ta Twoja arabka  😍

Matinka Mam nadzieję ,że za jakiś czas będę mogła się pochwalić koniem :P
qniara jeździłam na arabce więc pozwolę sobie odpowiedzieć 😉
Meksykanka na konia trochę duża (bodajże cob?), z dorobionymi dziurkami da się ładnie dopiąć, ale na nosek ładnie zjeżdża, jak się mocno nie zapnie 😉
I to tyle mojego OT ;p
http://vimeopro.com/horseflyfilms/prideofpoland2012/video/36161143

Ech... aż łza się w oku zakręciła.
Piękna promocja. Piękna.
Nawet Zamość się w migawce pokazuje.
Wspaniały filmik.
wow robi wrażenie 😀
mega filmik i muzyka do tego idealnie dobrana....
promocja kraju myślę,że zarządzający państwem powinni brać przykład....

prosba,jesli posiadacie jakieś zdjęcia Oseta to proszę o przesłanie...nigdzie nie mogę znaleźć 😵
piękna promocja
piękne konie

naprawde az się chce tam byc
Wojenko piekne zdjęcia piekny kon,magicznie ,ale.....czy to są bryczesy w takim kolorze jesli tak to gdzie takie cudo mozna kupic??
😜
Te pewnie widziałaś http://www.bazakoni.pl/horse_3385.html
A moje czerwone gacie to jeansy  😉 , znalazły swoje nowe powołanie, bardzo mi się wygodnie w nich jeździ  😉
dostalam juz na meila pare fotek od Kawusi  i znalazłam jego RAJDOWĄ córkę Sokołda  jest piekna 💃
Mam do Was dziewczyny nietypowa prośbę. Potrzebuje na jedna jazdę nachrapnik hanowerski pasujący na araba- mały, mogłabym wpłacić pieniądze komuś jako kaucje i zapłacić oczywiście za przesyłkę. Wiem, że to nieodpowiedni wątek ale bardzo mi zależy a pomyślałam, że będę miała szanse na większy odzew tutaj.
Polsemia🙂
Po brykach trochę nam derka sie przesunęła i po dzikim odskakiwaniem.🙂
AtlantykowaPanna
ale słodko wygląda  😍 😍
czarka Dziękuję, i później wstawię więcej zdjęć tej młodej panny 🙂
Polsemia🙂
Po brykach trochę nam derka sie przesunęła i po dzikim odskakiwaniem.🙂

ale ona słodka i nie winna taka🙂
Tylko na zdjęciach 🙂
Jak dostanę filmik to wrzucę i pokażę jak to cuś skacze 🙂
Talent ma, muszę przyznać i serducho też 🙂
No dobra mam zdjęcia:
Mały rozrabiaka, który pozdrawia kącik  😎
Nie mogę doczekać się wiosny-zrzucenia tej zimowo-źrebięcej sierści  😉

iwona9208 jeju jaki słodziaczek!! 😍
AtlantykowaPanna - a Ty takiego smyka już lonżujesz ?
Ona ma prawie 3 lata, wnioskując z tego co napisała AtlantykowaPanna.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się