Oglądałyście może w święta film, fabuła mniej więcej taka, jak wszędzie: koń z rancho pod zakochaną w nim dziewczyną wygrywa? Taki dziecięcy, ale fajny był, tylko tytułu nie pamiętam, ale chyba "Koń zwany..."
Jako dziecko oglądałam w TV film o jakimś magicznym siwym koniu. Fabuła w skrócie: Dziewczynka mieszka z wujkiem i złą kuzynką na jakiejś farmie, obie jeżdżą konno. Mała zaprzyjaźnia się z tym magicznym siwkiem i zaczyna z nim odnosić sukcesy, to ta kuzynka knuje, żeby jej go zabrać itp. Oczywiście kończy się dobrze 😀 Chyba produkcja irlandzka.
Chodzi mi to od kilku dni po głowie i nie daje spokoju, może kojarzycie bo zwariuję 😜
,,Wyścig po szczęście" - dla kogoś kogo interesują kłusaki może się wydawać ,,sympatyczny". Dla mnie strata czasu, bo schemat ten sam. Czyli laska po przejściach, fajna klacz ( lub wałach), zawody ( jakby tylko do tego celu wykorzystywano konie) i gruba kasa. Scena która miała łamać serce - była dla mnie nudna. E tam.
Poszukuje filmu, tytuł spolszczony: Dziki ogier [ogień] Po śmierci ojca i męża matka z córka Anna i synem wyjeżdża na stare ranczo na wsi, tam dziewczyna w nocy znajduje w lesie dzikiego gniadego ogiera który zaplątał się w siatkę. Po za tym w filmie pada imię Brajan, nazwisko Garet [właściciel stajni w pobliżu], jest też starszy Pan który mieszka w lesie oraz siwa klacz Eklipsa. Nie mogę znaleźć nigdzie tego filmu, jako dziecko miałam go na VHS. BARDZO PROSZĘ O POMOC. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Oglądałyście może w święta film, fabuła mniej więcej taka, jak wszędzie: koń z rancho pod zakochaną w nim dziewczyną wygrywa? Taki dziecięcy, ale fajny był, tylko tytułu nie pamiętam, ale chyba "Koń zwany..."
"Koń imieniem Sylwester" - dość często wiedziałam go na kanale Uniwersal
Przejrzałam cały wątek i ku mojemu smutkowi nikt nie wspomniał ani nie szukał filmu, który mnie zafascynował jako dziecko. Nie mogę nigdzie go znaleźć w polskiej wersji. Pisałam nawet do dystrybutora płyty DVD i nic. Może ktoś z Was będzie mi mógł pomóc? Chodzi mi o film p.t. "Champions". Niestety, nie pamiętam polskiego tytułu. Film jest wspaniałą historią o życiu Boba Championa dżokeja i jego konia Aldanitiego i co wyjątkowe - Aldaniti gra w nim samego siebie 👍 Film jest o przygotowaniach do Grand Nationale gdzie najpierw Bob choruje na raka a później Aldaniti ma jakiś uraz nogi (złamanie?) Pokonując wszystkie przeszkody wygrywają Grand Nationale. Znalazłam go tylko w oryginale na YT. Czy ktoś z Was oglądał ten film? Chętnie go obejrzę albo kupię płytę - to wielka fascynacja mojego dzieciństwa 😍 Wiecie, gdzie można go ściągnąć?
Oglądałam kiedyś film o niewidomej dziewczynie, która straciła wzrok ale chciała dalej jeździć. Pomagał jej jakiś chłopak, uczył ją jeździć "na słuch" i w końcu na jakieś zawody pojechała. Na końcu oczywiście big love 😁 Ktoś, coś? 👀
raczej nie ma dalszych sezonów po polsku, bo tylko 1 i 2 sezon były dostępne na AXN White. Pozostaje nam czekać aż puszczą 3 sezon. Najwyżej zacznijmy wszystkie na raz pisać do nich emaile o puszczenie 😀