ja teraz obowiązkowo w jakiś rajtach, legginsach, pod bryczesami. W ogóle, odkąd zaczęła się porządna zima, chyba nie wyszłam na dwór bez czegoś pod spodniami 🤣 A jeśli ma się wygodną bieliznę pod spodem, wcale nie ma się wrażenia ograniczenia ciała. Ja po kilku godzinach w stajni i w drodze do niej, mimo cieplejszego ubierania się, czuję się, jakbym była tak w "środku" zimna. Skórę może mam normalnej temperatury, ale dalej mam wrażenie, że jest mi zimno, jakby w kościach. Dopiero po dłuższym czasie w ciepłym otoczeniu się całkowicie rozgrzewam. A gdybym nie miała nic pod bryczesami.. Nie chciałabym chyba tego przeżyć. 😉
Guli-to Ty w nich jezdzisz, tak? nie, ze bryczesy jeszcze na wierzch? hmm, to jest mysl, mogloby byc calkiem wygodnie, w sumie z wygladu i tak nie roznia sie duzo od czarnych bryczesow. sprobuje, mam tylko nadzieje, ze nie trzasna w kroku 😉
a ja nienawidze czegokolwiek pod spodniami/bryczesami i którąś z kolei zime juz przechodze/przejezdze bez rajstop czy getrów pod spodem i nie narzekam🙂 idzie sie przyzwyczaić i na pojezdenie 1-2 koni nie jest mi za zimno może inaczej gdybym musiała caly dzien w stajni spędzać, a tak to jest ok, a bryczesów też ocieplanych nie mam🙂
Guli-to Ty w nich jezdzisz, tak? nie, ze bryczesy jeszcze na wierzch? hmm, to jest mysl, mogloby byc calkiem wygodnie, w sumie z wygladu i tak nie roznia sie duzo od czarnych bryczesow. sprobuje, mam tylko nadzieje, ze nie trzasna w kroku 😉
Bryczesów zimą nie używam 😀 Najlepsze miałam zimowe , puchowe spodnie- tylko jakoś wyrosłam z nich 😜 😀 Też zakładałam pod nie rajstopy i oczywiście nie zsiadałam z konia w terenie pod żadnym pozorem 🤣 Narciarskie też mocno ograniczają wsiadanie 🙁 Leginsy polarowe są dosyć rozciągliwe- da się wsiąsć .. ja z podwyższenia oczywiście 😀
ktoś w końcu wpadł na pomysł grubszego obszycia okolic kostki, dzięki temu przeżyłam w nowych oficerkach 💃 są ciepłe, nie zsuwają się, dla mnie rewelacja. No i jakościowo wypadają lepiej niż Pikeury które zeszmaciły mi się po kilku praniach 😫 za taką cenę warto
guli dajesz radę w takim zestawie jeździć? Nie ślizgasz się po siodle? Ja zawsze bryczesy wkładam tak, żeby były warstwą zewnętrzną, w termo-spodniach, się ślizgam strasznie 😡
Dzięki za pomoc. Nie wiem czemu nie wpadłam na to, że Gatta może mieć takie gatki 😉 Coś wybiorę na dniach, bo bez tego ani rusz. Póki nakładam grube rajstopy ale nie daje to za wiele 😉
czy ktoś ma doświadczenia z dopasowaniem Shock Absorberów? postanowiłam dac im trzecią szansę... czy rozmiar chomąta, jakie noszę na codzień przekłada się na rozmiar S.A. czy trzeba brac mniejszy? jak to jest?
Dostałam w prezencie termoaktywne legginsy Grene. Krój mają brzydki- szwy dokładnie, ale są jednak trochę cieplejsze niż rajstopy, a pod bryczesami przeciez nie widać, że takie brzydkie 😉
Gillian, zależy jaki chcesz - ja mam tylko level 4. Tam bierzesz dokładnie taki rozmiar jak masz stanika - są mało rozciągliwe. Z miseczką jest różnie - ja mam jeden rozmiar mniejszą. Ale specjalnie tak chciałam - trochę muszę poupychać, ale przy rozmiarze 75F to jest co 😉 - SA mam 75E i pasuje
pfff... ja mam 70 J/K. To lepiej wziąc J? kurde, i tak nie wierzę że to coś da ale męczy mnie zakładanie dwóch sztywnych, cyc boli po jeździe i strasznie mi to krępuje górę ciała, ciągle jeżdżę pochylona :/
Gillian, moim zdaniem da - ale na serio weź level 4 😉. I to ten najbardziej pancerne. Żadne tam wciągane przez głowę tylko porządne, z podwójnymi zapięciami z tyłu. Mi najbardziej pasuje ten: http://www.bestpricesportoutdoorsonsale.com/Shock_Absorber_Womens_Run_Sports_Bra Trzyma wszystko. 🙂 - I tak, miseczkę wzięłabym tą mniejszą.
Ja tylko gatta leginsy i koszulki, nieprzerwanie od 2-3 zim, nie ma nic lepszego, rajt nienawidze, zsuwaja sie ciagna okropnosc, a tego nie czuc. i termobluzy i jest super.
Gillian mi natomiast pani w sklepie powiedziała,że sportowy lepiej mieć o rozmiar większy niż normalny,tak było w przypadku S.A,Napisałam ma na kartce,że normalne mam kupować 65gg,a S.A. 70gg albo H.
iga07, Ja tak posłuchałam kiedyś Pani w sklepie - mam taki jeden nieużywany, bo nie spełnia funkcji żadnej.
Rozmiar pod biustem taki jak jest (a jak jest 70/75 to raczej 75) a rozmiar miseczki nie większy niż się ma. Ja mam przetestowane, że nawet mniejszy się sprawdza.
epk dziękuję za radę :kwiatek: Ja jak na złość nie mogę wychaczyć na allegro mojego rozmiaru,też się czaję na S.A L4,bo mam dość już moich dyndających wymion 👿 i żyjących swoim własnym światem 😵