Forum konie »

Re-voltowe zbiórki na wykup potrzebujących koni

http://centaurus.org.pl/pozostale/odra/ dzisiaj dostałam maila z prośbą o pomoc wiec wstawiam
Zupełnie przez przypadek trafiłam na klacz, która jest bardzo stara (ok. 30 lat) gdy weszłam do stajni odwróciła głowę na której widać już znamię czasu w postaci siwizny popatrzyła na mnie swoimi nadal bystrymi oczami. Nie wiedziała, że ważą się jej losy. Jej właścicielka to starsza schorowana kobieta a do tego uboga.  Zdecydowała się sprzedać klacz, gdyż już brak jej sił na zajmowanie się koniem. Wie że nikt tego konia nie kupi więc stara się o transport do ubojni. Gdy dowiedziała się, że jest szansa aby klacz dalej żyła to złapała mnie za rękę i prosiła żebym pomogła, że poczeka na moją decyzję. No cóż, zawsze pojawia się dylemat, czy pomóc źrebakowi, który ma całe życie przed sobą, czy pomóc staremu koniowi, który praktycznie ma całe życie za sobą. Klacz jest wyceniona na 1400 zł, jest w dobrej kondycji. Z wrażenia zapomniałam zapytać jak ma na imię. Jeśli będziecie chcieli pomóc to pojadę i zrobię zdjęcia babuleńki. Może dostanie szansę od losu i zamiast do ubojni to pojedzie do nowego domu. Kilka osób z tego forum mnie zna i wie, że wykupuję konie z transportów, a jeśli ktoś chce mnie bliżej poznać to prześlę swoją stronkę informacyjną na której są opisane zwierzaki którym udało się pomóc. Nie posiadam własnej stajni, konie trzymam w pensjonatach, więc z mojej stron mogę zaoferować transport, kowala, odrobaczanie i 400 zł Czekam na Wasze zdanie i decyzję.
Naprawdę myślicie, że US zajmuje się takimi pierdołami?
Bo to są pierdoły. Całą dogomanię powinni zamknąć, bo tam to jest jedna wielka zbiórka kasy i sprzedaż bazarkowa.
JARA, byś się zdziwiła. Znajomej siedli na konto - sprawdzali jej dochody, miała konto prywatne, i wyszło że co jakiś czas miała wpływy na nie od różnych osób - szczegółowo musiała się z nich tłumaczyć.
dlatego nalezy kupowac cegielki. ich sprzedaz jest calkowicie legalna, a male kwoty nieopodatkowane.
elu, my te tematy mamy juz przedyskutowane, ktore poruszylas.
jesli chodzi o kontakt z jakakolwiek fundacja, ja sie natychmiast wypisuje z akcji.
JARA chyba pracuje w urzedzie 😉
Aby się zabezpieczyć przed US wszystkie wpłaty powinny być zatytułowane: "za usługi seksualne", bo to nie jest opodatkowane 😉
Dostawa ludzkich organów i mleka kobiecego jest również zwolniona więc, jak ktoś ma chęć proszę wpisać w przelewie "za dostawę nerki"  😁
ja nie mam innych koni, mój prywatny jest tylko 1 reszta nie jest moja prywatna, stajnia gdzie stoi  też nie jest moja prywatna
koń miał być do hodowli ale nie do mnie tylko do kogoś kto by ją wziął pisałam już to wielokrotnie,
czas był do marca ale właściciel pensjonatu nie chce dłużej czekać za pieniędzmi, i dał mi termin do 15 grudnia

demonek- ale ty kobyle kupilas w czerwcu chyba?

ale sciema 🤣

hahaha padłam  😂

tylko kurde...moze opodatkowane te uslugi i handel narzadami nei jest....ale legalny tez nie jest :P
chociaz jakby taki urzedki zobaczyl tytuly wpalt "sprzedaz nerki" i kwote np 60 zl, albo usluga sex i 12,50,  to by poprostu sie rozesmial czujac zart i zapomnial zeby kontrolowac dalej :P.... mam nadzieje hahaha niewiadomo cyz si ena zartach znają :P

moze lepeij zostawiac puste tytuly nic nie wpisujac albo "zasilenie konta" ?
złota--- pisałam juz chyba z 15 razy, ale dla Ciebie napisze i 16 (widać tu jak dokładnie czytasz moje posty) dokładna data kupna 30 czerwca czyli ostatni dzień miesiąca a została przyprowadzona kilka dni później czyli już w lipcu

zresztą oferta sprzedaży konia jest już nieaktualna 
PATERA -masz fotkę tej starej klaczy?
udało ci sie znallezc prywatenego kupca? do hodowli, ogródka itp?
złota--- pisałam juz chyba z 15 razy, ale dla Ciebie napisze i 16 (widać tu jak dokładnie czytasz moje posty) dokładna data kupna 30 czerwca czyli ostatni dzień miesiąca a została przyprowadzona kilka dni później czyli już w lipcu

zresztą oferta sprzedaży konia jest już nieaktualna 

i całe szczescie dla konia ze juz nieaktualna oferta

i lepiej sama czytaj to co napisalas- z rolnikiem bujałas sie od MARCA a kobyle kupilas w CZERWCU

ufff

złota od marca czy DO marca bo to kolosalna różnica a przetarg był 30 czerwca o czym mozesz przeczytać na forum świata koni, lub poszukac w internecie
widze właśnie jak dokładnie czytasz moje posty

Niech demonek nam zdradzi co się stało z Waćpanną
ostat- dlaczego skasowałaś ze swojego posta link w którym piszesz ze niby mam właśną stajnie, tak nie wolno dodaj to spowrotem żeby wszystcy wiedziel,i a nie że nagle sie zorientowałaś ze bzdury napisałaś bo mieszkam w kompeltnie innej części wielkopolski i to usunęłaś
Złota tym razem rzeczywiście to Ty popełniłaś błąd. Czas był DO marca 😉

demonek żeby nie ciągnąć już tej niepotrzebnej i nie miłej dyskusji, możesz tylko napisać co się stało z klaczą? Udało się znaleźć jej dom? Na prawdę jest tutaj parę osób, które los Twojej kobyłki poruszył 😉
[quote author=horse_art link=topic=73901.msg1213328#msg1213328 date=1323268195]
hahaha padłam  😂

tylko kurde...moze opodatkowane te uslugi i handel narzadami nei jest....ale legalny tez nie jest :P
chociaz jakby taki urzedki zobaczyl tytuly wpalt "sprzedaz nerki" i kwote np 60 zl, albo usluga sex i 12,50,  to by poprostu sie rozesmial czujac zart i zapomnial zeby kontrolowac dalej :P.... mam nadzieje hahaha niewiadomo cyz si ena zartach znają :P

moze lepeij zostawiac puste tytuly nic nie wpisujac albo "zasilenie konta" ?
[/quote]

Nie handel ludzkimi organami, a dostawa/transport ludzkich organów 😉
to moze i lepiej bo do marca stara kobyla musialaby byc warta 1200 zł wiecej....

Noo, to dopiero by kolorwiatru i US mieli niespodziankę jakby zaczęły do niej przychodzić przelewy za sprzedane organy  🤣
demonek449,
napiszesz, dlaczego Waćpanna nieaktualna?
a moze juz w ubojni stoi?

zart... ale mało ciekawa sytuacja- klaczy... ciekawe jak rolnik podchodzil do zadłuzonej klaczy... karmil od serca czy... ehhh jak zwykle koni zal
Patera szkoda kazdego zycia, to nie ważne ,że klacz wiekowa. Problem może byc ze znalezieniem jej domku.
Tu chyba powinna logowac się Dorota z fundacji, jak nie to może warto z nią byłoby omówic przyjecie babci do sibie. Bo prywatnie to ludzie boja sie ,że zaraz będa miec kłopot z utylizacja , wetami itp.
Przede wszystkim zrób zdjecia babci i wklej koniecznie.
Z wielką radością chciałam Was poinformować, że Faza zaoferowała pomoc finansową na wykupienie starszej klaczy o której pisałam. To wspaniałe, że są ludzie o tak wielkim sercu. Teraz będziemy szukać dla babci nowego domu. Pomożecie?
PATERA- tzn koń formalnie będzie Twój i Fazy? W jakiej części kraju babcia stoi?
Ja też na babcię mogę dać - czy dlatego ,ze stara -to nie może w godności i szczęściu przezyć ostatnich chwil? Stare konie sa takie mądre -one czują i wiedzą, że ich los zalezy już tylko od człowieka... 🙁
No cóż, w takich chwilach człowiek nie myśli czyją własnością koń będzie tylko co zrobić, aby go wykupić i zagwarantować nowy dom, by dalej mógł spokojnie żyć. Jeśli Faza wyrazi zgodę to może zostać właścicielem konia, ponieważ podała pomocną dłoń w stronę tej staruszki. Klacz obecnie przebywa w woj.podkarpackim okolice miejscowości Łańcut.
Jeeśli chodzi o dziwne tytuły przelewów, to moja wsoółlokatorka przelała mi kasę za inseminacje krowy-ale to napewno jest opodatkowane...przepraszzam kolor wiatru-ostatnio przelałam prezent Mikołajkowy....a przezenty są opodatkowane ;P
Coś mi się wydaje, że "darowizna na cele statutowe" nie jest opodatkowana. Czyli -mozna byłoby prosić jakąś fundację o pomoc i przelewać pieniądze na konto tej fundacji z przeznaczeniem -wiadomo jakim.
Rzepka jestes meega kochana.
Ale wykupic babcie to ejdno a drugie to kto ją zechce. Dzwoniłam juz do kilku fundacji...i guzik , wszędzie fuuul koni  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się