nie wiem, czy dobrze zrozumiałam krótką wymianę z poprzedniej strony, ale to właśnie w kręgach 'lewackich' wegetarianizm i weganizm są najbardziej powszechne 🙂
nie wiem, czy dobrze zrozumiałam krótką wymianę z poprzedniej strony, ale to właśnie w kręgach 'lewackich' wegetarianizm i weganizm są najbardziej powszechne 🙂
a to niesamowicie ciekawa teoria 🙄 ciekawe skąd wyciągnięta ?
Proponuję abyś wrzucił do jednego worka jeszcze takie persony jak 🤔okrates,Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Lew Tołstoj, Mahatma Ganndhi, Benjamin Franklin i będziesz miał prawie komplet 😉
i tak naprawde do tej lewicujacej ukladanki umiarkowanie pasuje tylko, widywany na banknotach amerykanskich, wynalazca piorunochronu. Z dzialaczy zapomnialas dopisac jeszcze Pol-Pota i zookretyna Petera Singera...zwolennika seksu "miedzygatunkowego"
To w końcu lewackiej czy lewicującej ? Dla mnie to nie są synonimy.
A co do Franklina to jestem pewna wrotki, że przy swojej elokwencji zgrabnie ułożysz pasująca teorie, choć w tym przypadku nie byłoby to zbyt wymagającym wyzwaniem. Mimo wszystko proponuje dłużej posiedzieć w bibliotece co by znowu nie zostać klakierem wyssanej z palca historii.
moze jak sama zamiast ssac, zaczniesz uzywac rozumu, to bedziesz miec szanse poznac zjawisko korelacji cech i postaw spolecznych...bo to ze Leonado cale zycie potwornie smierdzial, to pewnie juz wiesz? A ze Dalaj Lama, to nic innego jak lewicowy polityk na wygnaniu, tez wiesz?
a to niesamowicie ciekawa teoria 🙄 ciekawe skąd wyciągnięta ?
z życia? http://forum.hard-core.pl/viewforum.php?f=10&sid=5e292d55239459eb8b44695a73a3cd6a proszę, link do jednego z największych "lewackich" for w Polsce, z ogromną liczbą użytkowników i ogromnych odsetkiem wegetarian i wegan. mnóstwo tematów o wege żarciu, wegetarianiźmie, weganiźmie, vegan butach, ochronie zwierząt i środowiska, o wszystkim, z ogromną liczbą postów. poczytaj, będziesz wiedziała, że to nie tylko teoria.
wszyscy wege, których znam mają lewicowe zapędy.
kurde, aż mi się nie chce wierzyć, że kogoś może dziwić taka "teoria" 🤣 gdzie ty żyjesz, heh.
A wiesz jak potwornie śmierdzi żółć wołowa której używał w malarstwie olejnym ? I jak potwornie śmierdzi się po jej stosowaniu ? NO I ?
[quote author=wrotki link=topic=739.msg1359150#msg1359150 date=1333407269] .bo to ze Leonado cale zycie potwornie smierdzial, to pewnie juz wiesz?
Czy to jest dla Ciebie główna cecha, która określa tego człowieka ? No nic dodać, nic ująć wrotki 🤔
A i może jeszcze jedno, proponuję stosować trochę inne argumenty niż obrażanie kogoś 😉 [/quote]śmierdział, bo się nie mył, i np buty zdejmował tylko wtedy jak mu się rozpadły i to zdejmował z elementami skóry stóp, bo miał w zwyczaju nie zdejmować ich całymi miesiącami. jako artysta, oczywisty geniusz i wizjoner, ale jako człowiek absolutny potwór, mający cała ludzkość, z wyjątkiem młodych chłopców,za nic nie warte barachło.
jako artysta, oczywisty geniusz i wizjoner, ale jako człowiek absolutny potwór, mający cała ludzkość, z wyjątkiem młodych chłopców,za nic nie warte barachło.
wrotki przy całym szacunku do twojej logiki to wychodzi na to,że nijak on nie pasuje do twojej lewicującej układanki.
czyli według ciebie, sfrikowany pederasta o aspołecznych zachowaniach, to konserwatysta?...gratuluję logiki 😂 chociaż faktycznie zbędne są te historyczne reminiscencje...sprofilowanie współczesnego wegetarianina, jest naprawdę łatwe i nie wymaga wymyślnych technik. najczęściej są to osoby "aspirujące" 😁
Wchodzę po fajne wegetariańskie przepisy na Wielkanoc, a napotykam opinie na temat tego, czy smród człowieka jest wyznacznikiem jego wielkości. Odechciało mi się pichcić na dzisiaj.
Ten pasztet znika jako pierwszy ze stołu wielkanocnego w zdeklarowanej mięsożernej rodzinie męża 😉 Tym razem zrobię 3x więcej.
Składniki:1 szklanka czerwonej soczewicy,3 średniej wielkości marchewki,1 średnia cebula,2 ząbki czosnku,1 łyżeczka zmielonego kminku,1 łyżka koncentratu pomidorowego,sól, pieprz,kawałek startego imbiru,pieprz cayenne, curry, słodka papryka,sos sojowy olej,3 jajka. Soczewicę opłukać i ugotować w 2 szklankach wody. Soczewicę wymieszać z koncentratem. Marchewkę zetrzeć, cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić rozdrobnione warzywa i przyprawy i smażyć na małym ogniu. Nie należy żałować przypraw, ich smak częściowo się zgubi po wymieszaniu z soczewicą i jajkami. Gdy warzywa zmiękną połączyć je z soczewicą i dodawać po jednym jajku dokładnie mieszając. Masę przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 30-40 minut w 180 stopniach. Przed pokrojeniem pasztet ostudzić.
Wesołych Świąt wszystkim aspirującym i pozostałym.
muszę się tu pochwalić, bo rozpiera mnie radość i duma!!! mój niedoszły małżonek dołączył do zacnego grona WEGETARIAN!!!! 🏇 cieszę się okropnie i duma mnie rozpiera, bo sam doszedł do takiego wniosku, sam podjął tę decyzję (bez żadnego nacisku z mojej strony) 😅
[quote author=demon link=topic=739.msg1358363#msg1358363 date=1333367736] a to niesamowicie ciekawa teoria 🙄 ciekawe skąd wyciągnięta ?
z życia? http://forum.hard-core.pl/viewforum.php?f=10&sid=5e292d55239459eb8b44695a73a3cd6a proszę, link do jednego z największych "lewackich" for w Polsce, z ogromną liczbą użytkowników i ogromnych odsetkiem wegetarian i wegan. mnóstwo tematów o wege żarciu, wegetarianiźmie, weganiźmie, vegan butach, ochronie zwierząt i środowiska, o wszystkim, z ogromną liczbą postów. poczytaj, będziesz wiedziała, że to nie tylko teoria.
kurde, aż mi się nie chce wierzyć, że kogoś może dziwić taka "teoria" 🤣 gdzie ty żyjesz, heh. [/quote]
Poważnie uważasz to forum za "lewackie"? Jestem jego użytkownikiem, znam się też z paroma jego użytkownikami i nie wydaje mi się, żeby ci ludzie byli "czerwoni", to jest forum "hard-core" i śmiem twierdzić, że jest tutaj ważniejsza muzyka, owszem, zaangażowana politycznie, ale w akcje anarchistyczne, antyfaszystowskie, a nie lewackie spod znaku sierpa i młota.
Poważnie uważasz to forum za "lewackie"? Jestem jego użytkownikiem, znam się też z paroma jego użytkownikami i nie wydaje mi się, żeby ci ludzie byli "czerwoni", to jest forum "hard-core" i śmiem twierdzić, że jest tutaj ważniejsza muzyka, owszem, zaangażowana politycznie, ale w akcje anarchistyczne, antyfaszystowskie, a nie lewackie spod znaku sierpa i młota.
Przepraszam za 🚫 ale musiałam to sprostować... poważnie sądzisz że lewak to tylko spod znaku sierpa i młota? 🤔wirek: tak się składa, że bolszewicy jako głównego wroga postrzegali trockistów, czy w związku z tym trockiści to nie lewica? czy organizacja terrorystyczna którą reklamujesz awatarem, to jest organizacja o ideologi konserwatywnej?...naprawdę sądzisz, że jak ktoś jest "antyfaszystą" to robi to z niego prawicowca, tylko dlatego że "zwalcza faszyzm"? czy maoista przestaje być lewakiem, tylko dlatego że jest wrogiem anarchizmu? twoje sprostowanie więc ma tylko wartość diagnostyczną, dla dowiedzenia żenująco niskiego poziomu edukacji społeczno-historycznej
[quote author=Meise link=topic=739.msg1359378#msg1359378 date=1333449230] [quote author=demon link=topic=739.msg1358363#msg1358363 date=1333367736] a to niesamowicie ciekawa teoria 🙄 ciekawe skąd wyciągnięta ?
kurde, aż mi się nie chce wierzyć, że kogoś może dziwić taka "teoria" 🤣 gdzie ty żyjesz, heh. [/quote]
Przepraszam za 🚫 ale musiałam to sprostować... [/quote]
jasne jasne, more than music itd. (nie mówię, że jestem przeciwna, wręcz przeciwnie 🙂 ) 95% forum ma lewicowe poglądy w większym lub mniejszym stopniu, reszta to szpiedzy z CPDP 😉 (uwaga, wklejam emotke!) "lewackie" specjalnie napisałam w cudzysłowiu... każdy ma swoją politykę w głowie, czytuję i znam wielu ludzi z tzw. "for w klimacie" (udzielać przestałam się jakieś 2, 3 lata temu), również z obu stron skrajności, chociaż tych fanatycznych znajomości (z jednej i drugiej strony) nigdy nie pielęgnowałam. nie znam ani jednej osoby wege, która szylduje się jako prawicowiec bądź konserwatysta, znam paru wege "normalsów" i groo wege "zaangażowanych". nie wiem, co tu jeszcze prostować. dla mnie jak najbardziej lewicowe poglądy idą w parze z vege/vegan life.
Meise moj malzonek tez sam z wlasnej woli dolaczyl do grona wege, ale to juz bylo ladnych pare lat temu. Potem jeszcze zarazil wege swojego brata i na dodatek nauczyl sie super gotowac. Same plusy! 😉
wrotki , "Animal Liberation" nie jest organizacją terrorystyczną, tylko "ruchem" na rzecz walki o prawa zwierząt, który z jakąkolwiek organizacją nie ma nic wspólnego, to są raczej przekonania. W życiu nie stwierdziłabym, że antyfaszysta jest prawicowcem, wręcz przeciwnie - zgadzam się, bywają w gronie antyfaszystów "lewacy", jednak większość hołduje powiedzeniu "Ani na lewo... Ani na prawo... Prosto... Antyfaszystowsko" - bo takie jest główne założenie Antify 🙂 I owszem, cały ruch ma się nijak do historii, jednak i z historią nie ma wiele wspólnego, bo on kształtuje się tu i teraz, w oparciu na teraźniejsze problemy - homofobię, antysemityzm, ksenofobię, globalizację.
Meise to, że ktoś ma lewicowe poglądy nie oznacza, że jest lewakiem, poglądy można zbierać z każdej ze "stron", jeśli ktoś się nie chce opowiadać politycznie po którejkolwiek, nie ma takiego przymusu. A te lewicowe poglądy to walka na rzecz ochrony praw człowieka, ochrony zwierząt, ochrony środowiska... wegetarianizm, feminizm, brak akceptacji wobec zachowań homofobicznych, ksenofobicznych itd... Widać masz nieświeże informacje, bo ostatnio po "prawej" stronie zrobiła się moda na wegetarianizm 😉 i nie tylko na to, ale to nie jest miejsce na takie dyskusje.
wrotki , "Animal Liberation" nie jest organizacją terrorystyczną, tylko "ruchem" na rzecz walki o prawa zwierząt, który z jakąkolwiek organizacją nie ma nic wspólnego, to są raczej przekonania. W życiu nie stwierdziłabym, że antyfaszysta jest prawicowcem, wręcz przeciwnie - zgadzam się, bywają w gronie antyfaszystów "lewacy", jednak większość hołduje powiedzeniu "Ani na lewo... Ani na prawo... Prosto... Antyfaszystowsko" - bo takie jest główne założenie Antify 🙂 I owszem, cały ruch ma się nijak do historii, jednak i z historią nie ma wiele wspólnego, bo on kształtuje się tu i teraz, w oparciu na teraźniejsze problemy - homofobię, antysemityzm, ksenofobię, globalizację.
Meise to, że ktoś ma lewicowe poglądy nie oznacza, że jest lewakiem, poglądy można zbierać z każdej ze "stron", jeśli ktoś się nie chce opowiadać politycznie po którejkolwiek, nie ma takiego przymusu. A te lewicowe poglądy to walka na rzecz ochrony praw człowieka, ochrony zwierząt, ochrony środowiska... wegetarianizm, feminizm, brak akceptacji wobec zachowań homofobicznych, ksenofobicznych itd... Widać masz nieświeże informacje, bo ostatnio po "prawej" stronie zrobiła się moda na wegetarianizm 😉 i nie tylko na to, ale to nie jest miejsce na takie dyskusje. bredzisz na całej płaszczyźnie...ale z lewactwem jest jak, z młodzieńczym trądzikiem- tylko u nieszczęśliwej mniejszości zostają trwałe ślady 😁 co do "dziarskich chłopców z antify"- kiedyś antysemita to był człowiek, który nie lubił Żydów- dziś antysemita, to człowiek, którego Żydzi nie lubią. tak samo jest z faszystami- dawniej faszysta, to był socjalista o sympatiach korporacyjnych...dziś faszystą jest człowiek dowolnych poglądów politycznych, pobity przez bojówkarzy antify. 🤔wirek:
wrotki , generalizujesz. Masz o antyfaszystach zdanie oparte na tym, jak ich kreują media, a może spotkałeś niewłaściwych ludzi, na których wyrobiłeś sobie takie zdanie, ja to rozumiem. Dziś nie ma problemu tyle z faszystami, co z neofaszystami. Zgadzam się z Tobą, że teraz antysemityzm jest ostro przez Żydów nadużywany, mnie też to denerwuje. Zwłaszcza, że mieszkam w mieście, do którego często przyjeżdżają żydowskie wycieczki, a wtedy człowiek spokojnie nie może ulicą przejść, bo zostaje obskoczony przez panów ze słuchawkami w uszach. Antifa walczy z nietolerancją na każdej płaszczyźnie i to o to chodzi. Antifa będzie walczyć z nadużywaniem przez Żydów hasła "antysemita" tak samo, jak z antysemityzmem. Co do Twojego ostatniego zdania... Ty masz takie zdanie na ten temat, zgadzam się, że niektórzy ludzie z antify są nadgorliwi, ale to jest fanatyzm, którego nie da się uniknąć w żadnym kręgu. Ale czy zainteresowałeś się czym poza "bojówkami" zajmują się takie kolektywy?