Forum konie »

Puśliska

epk o nie... dobrze że piszesz, bo strasznie się na nie napaliłam, ale jak po roku mają być złachane to chyba poszukam innych  😤
Nie ma już tych puślisk Diana na allegro. Czy są gdzieś jeszcze?
Ja się ostatnio załamałam, bo kupiłam nowe puśliska, a mój Wintec ma tak zrobioną szlufkę do końcówki puśliska, że przechodzi na drugą stronę siodła i ociera się o czaprak. W związku z tym mój czaprak ma już zabrudzenia od puśliska  😵 Czym można takie puśliska wyczyścić, żeby przestały brudzić? Próbowałam szmatki i szmatki z kremem, ale to niewiele dało. No i czym to zmyć z czapraka...
Małe ostrzeżenie. Przy zakupie puślisk ujeżdżeniowych Kentaur koniecznie sprawdzajcie, czy pętle na zamek są prawidłowo przeszyte (przeszycia na krzyż przez całe złożenie dwóch pasków). Niestety zdarzyło się, że jedno z dwóch puślisk było wyłącznie sklejone przez producenta, spowodowało to upadek jeźdźca w galopie. Na szczęście nie stało się nic poważnego, ale mogło. Nikt nie wpadłby na to, że nowe puśliska wyciągnięte z paczki mogą być nie doszyte, więc też nikt nie sprawdzał ich pod tym kątem... Będziemy dziś kontaktować się z Kentaurem w tej sprawie, ciekawe, co oni na to powiedzą... Ja do tej pory jestem wstrząśnięta takim niedopatrzeniem w produkcji i na pewno już mocno uczulona na punkcie sprawdzania każdego towaru nawet w najmniejszym szczególe.

łooo, tego kleju też w cholere dali  🤔
Ja ostatnio kupowałam puśliska DAW-MAGa i okazały się uszyte na "lewą stronę" nawet numerowanie dziurek miały po tej stronie szorstkiej :<
martrix, a moze kupilas pusliska, ktore specjalnie sa tak uszyte? sama takie mialam.
aniapa, o żesz... na klej? 😲 To proszenie się o wypadek i zerowe szanse, że to się będzie trzymać. Szczerze, to pewnie producent mógłby słono beknąć za takiego babola...
Tak, wyłącznie klej. Podejrzewam, że one najpierw są klejone w taki sposób, żeby paski leżały na sobie równo przy przeszywaniu. Po prostu ktoś tam zapomniał przeszyć jedno puślisko z pary, drugie już było jak najbardziej w porządku, normalnie przeszyte.
aniapa, uwazam, ze powinni ci zwrocic kase i dac komplet puslisk w ramach rekompensaty.
martrix, a moze kupilas pusliska, ktore specjalnie sa tak uszyte? sama takie mialam.

Katija, nie... to były normalne puśliska. No bo raczej wierzchnia część powinna być ta błyszcząca? A w tych moich było tak, że wierzchnia część, jak się je zapięło znajdowała się wewnątrz.
katija, ja tu akurat byłam sprzedawcą (jako sklep). Klientce od razu wysłałam nowe puśliska (sprawdzając oczywiście tym razem, czy są zszyte, klientka jak najbardziej chciała nowe bo same w sobie są naprawdę dobrej jakości), oraz gratis przez nią zaakceptowany (strzemiona). Teraz czekam na odpowiedź z Kentaura - są zaskoczeni tak samo, jak my, zaproponowaliśmy im, by też pomyśleli o jakiejś rekompensacie dla klientki, zobaczymy w najbliższych dniach, co z tym zrobią.
Czy ktokolwiek miał do czynienia z ujeżdżeniowymi puśliskami Freemax? Wiem, że są w dwóch wersjach cenowych, w obydwu zdaje się wykonane z "mikrozamszu". Ktoś macał, widział może?
Czy ktos ma blade pojecie gdzie i czy w ogole mozna dostac Diany jeszcze?
faith 501 382 326 - pisz/dzwoń z zamówieniem 🙂
Puśliska Daw-Mag tak zdarte mam na całym odcinku "oczek"  💃.
Od czego tak?
Od zmieniania długości puślisk 😁. To oczywiste, że trochę pojeżdżę tym dzyndzelkiem od zamka po skórze ale nigdy nie próbuję tam dziury wywiercić. Albo daw mag się tak opuścił albo ja mam strasznie słabą partię skóry. 
ChingisChan codziennie widzę puśliska Daw Maga, nie wiem tylko jakie konkretnie. Nic takiego się z nimi nie dzieje, a długość też często jest zmieniana, bo przekładane są co chwila z ujeżdżeniówki do skokówki i tak cały czas. Może faktycznie gorsza skóra? Fakt faktem, że ciężko się reguluje te puśliska, ale poza tym są w porządku. 👀
Chyba ostatnio mieli jakąś gorszą partię skóry brązowej bo widziałam siodło używane jakieś 3 tyg a całe powycierane na tybinkach, smarowane prawie codziennie. 🤔
Albo masz jakieś wybitnie ostre sprzączki  😉
Puśliska mają koło roku (pierwsze ślady zrobiły się po 2 tygodniach?). Mam 4 lata ogłowie z daw maga i świetnie mi się trzyma.
somebody to wszystko tłumaczy! 😁
somebody, nie strasz  😉 Mam nadzieję że mój miesięczny, brązowy GP jeszcze trochę pożyje  😁
Potrzebuję na prezent pusliska ujezdzeniowe dla niewysokiej i nieszczególnie długonożnej panienki, mile widziane gęste dziurkowanie. Co polecacie?
Czy ktoś może ma/używał tych puślisk: http://allegro.pl/pusliska-skorzane-i3423020000.html ? Nie jest to Diana, ale ten sam sprzedawca.
pokora93 miałam z nimi do czynienia, są strasznie twarde i farba zeskrobuje się z nich jak przeciągasz je po zamkach podczas zmiany długości. Ogólnie nie polecam, lepiej trochę dopłacić i kupić coś innego.
Ashura dzięki. I tak nie potrzebuję czegoś super, bo mam bardzo ostre zamki w siodle i szkoda mi kasy na drogie puśliska. Ale wydać 40 zł na taki szajs to też bez sensu.
Witam!
Szukam skórzany puślisk tak do 100zł

Znalazłam takie co myślicie firmy York -  http://www.sklep.swiatkonia.pl/strzemiona-pusliska/724-pusliska-york-skorzane.html

Może ktoś je ma 🙂
A ja szukam cienkich skórzanych puślisk z płaską klamerką. Dla lekkiego jeźdźca -chciałabym tylko, żeby nie były z grubej skóry. Bez podszycia oczywiście. Młodzieżowa Daw-Magi byłyby na oko ok, ale mają okrągłą, dużą klamerkę.
prestige?
diana
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się