Forum konie »

Jaki kantar najlepszy? Jakich używacie? Jakie polecacie?

Burza, ok, dzięki :kwiatek: teraz tak przeglądam i wyglądają super 😀 Więc pewnie zakupię 😉
Ja polecam kantary USG. Mam go ponad dwa lata, użytkowany był przez rok dzień w dzień, na padok, na błoto. Konie targały i gryzły a kantarek jest nie do zdarcia!  😅
Ja mam jeden z kantarów Mustanga (ten z doczepianymi futerkami) ciorany na co dzień , ma 3 lata i dalej się trzyma bez uszkodzeń 🙂
Godny polecenia!
Kantar w romby (ten za ok. 30 zł z Inter Api chyba?) noszony kilka miesięcy na wybiegu i też się cały czas trzyma. Zamówiłam drugi taki sam 🙂
ktos widzial moze kantar z lamicella ten ostatni z lewej strony?
nigdzie nie moge znalezc zdjecia calego, a myslalam nad kupieniem go dla gniadosza, chociaz sama niewiem czy ladnie by wygladal..

a to nie jest zwykła czekolada?
no wlasnie niewiem czy zwykla, na zdjeciu wyglada dosc dziwnie, albo mi oczy na wieczor szwankuja
ten kantar to czekolada.
niestety kantary elegance z lamicella już ciężko dostępne, na pewno brak w hurtowni od dawien dawna, więc nie tak łatwo już kupić konkretny kolor (trzeba szukać, czy gdzieś się nie ostały, bądź czekać cierpliwie, a nóż za jakis czas znów się pojawią..)
Czy kantary Anky i Euro-Star różnią się jakością?
na pewno rozmiarem - w eurostarze dostaniesz i klasycznego fulla i x-fulla. anky fulle wypadają bardzo małe.
jakość w obu bardzo fajna 🙂
Posiada ktoś zdjęcie Lamicell'a Basic fioletowego? Bo nigdzie nie mogę znaleźć...  😫
Czy kantary Anky i Euro-Star różnią się jakością?

też bym się chętnie dowiedziała. Cena mniej więcej taka sama, ale które są trwalsze ? :kwiatek:
POsiada ktoś lub widział gdzieś jakieś ładne kantarki czarne z jasnym podszysiem?
Elegancki i klasyczne
Taki jak ten z eurostara którego juz niestety nigdzie nie można dostać 🙁
http://allegro.pl/kantar-podszyty-futerkiem-z-uwiazem-rozm-full-i1590640494.html

Mam zamiar kupić ten^ kantar. Mógłby ktoś powiedzieć coś o jego wytrzymałości?  👀
Potrzebuję opinii o kantarach skórzanych z Hooks'a, jakiej są jakości i czy rozmiar full jest bardzo duży?
dereszowa, ja kupiłabym taki ale z odpinanym futrem, kantar jest trwały, ale futerko szybko robi się brzydkie.
Ja z odpinanym futerkiem mam z mustanga. Użytkuję go od września i nic mu się nie dzieje. (koń nie nosi go na padok).
Achaja, ja mam taki kantarek, wklejam zdjęcie:

Ok, dzięki. 🙂 Kupię, zobaczę, spróbuję. 😀
Gdzie można kupić prezenterkę?
ktos widzial moze kantar z lamicella ten ostatni z lewej strony?
nigdzie nie moge znalezc zdjecia calego, a myslalam nad kupieniem go dla gniadosza, chociaz sama niewiem czy ladnie by wygladal..

Trochę odkopuję pytanie, ale mam zdjęcie tej czekolady na skarym gadzie 😉

Niestety okazał sie przymały i dziurka będzie dorabiana 😉
Hej słuchajcie mam prośbe kiedyś wymieniłam się za kantar poniżej młoda go rozłożyła na ciekawe części a , że długo wytrzymał i mi się w nim podobała to może ktoś kojarzy jaka to firma lub gdzie je można dostać ?  :kwiatek:

Gdzie można kupić prezenterkę?

np:
klik

http://www.hippoland.abc24.pl/default.asp?kat=46390&pro=265438

http://www.dlakonia.pl/sklep/page/product/product/574
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] link rozjeżdżający stronę
Czy wiecie coś może na temat tego kantara ? : http://www.okser.pl/fair-play-kantar-nylonowy-latina-p-7367.html
Wpadł mi w oko, ale nie wiem jak ze stosunkiem jakości do ceny .. 🙂
mam pytanie odnośnie kantarów Anky i ich rozmiarówek, bo słyszałam, że wychodzą dość małe. Jeżeli mój koń ma eskadronowego fulla zapiętego najciaśniej to czy Ankowy full będzie dobry czy za mały ?  🤔
Mam ogromną prośbę.
Czy osóbka posiadająca kantar YORK softy, mogłaby mi zrobić zdj (przód, tył, od góry)tego kółeczka  zaznaczonego na zdj?? Chodzi mi czy rzeczywiście jest ono całe okrągłe, wraz z zakończeniem u góry. Niestety  we wszystkich kantarach które mają zazwyczaj kwadratowy ten metal młody wyciera sobie sierść na kościach policzkowych.
siwaaa, Jak tylko wrócę dzisiaj ze szkoły to Ci wyślę zdjęcie 🙂 Tylko przypomnij się na pw! 🙂
Ma ktoś z forumowiczów może katar z Mattesa ten cały obszyty futrem? Jak z ich jakością, trwałością etc. Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych zdjęć z bliska. A muszę kupić coś bardzo, bardzo, bardzo delikatnego....
Czaję się na kantar z futrem eskadrona, z waszych doświadczeń, czy one są chociaż trochę bardziej wytrzymałe niż tańsze, z futrami sztucznymi? Miałam kiedyś takie i długo nie pociągneło, nie wiem czy opłaca się tyle kasy na esa wydawać...?  :kwiatek:
Czy wiecie coś może na temat tego kantara ? : http://www.okser.pl/fair-play-kantar-nylonowy-latina-p-7367.html
Wpadł mi w oko, ale nie wiem jak ze stosunkiem jakości do ceny .. 🙂

hehe trochę po czasie 😉 Ale może komuś się przyda-ja mam już koło 2-3 miesięcy, kupiony chyba nawet taniej w stacjonarnym sklepie (coś koło 30zł kosztował). Na chwilę obecną się trzyma 😉
ja mam ten kantar yorka z podszyciem takim z ala neoprenu, w blekitna kratkę, ale zakladany wyjsciowo, mam za to jakis blekitny no name, padokowy, to strasznie wyblakł, choc trwa dzielnie. musze kupić jakiś inny padokowy, koniecznie z podwójną regulacją, moze czerwony? zeby mi go szkoda nie bylo bo kon z gatunku tarzających  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się