Forum konie »

Oficjalny strój na zawodach jeździeckich

Można startowac w koszulce konkursowej bez rękawów?  :kwiatek:

Ktoś A co amazonka miała na sobie?  🤔

jesli wolno jechac bez frakow, to powiny byc rekawy i stojka. chyba, ze to bylo wewnetrzne zarzadzenie komisji sedziowskiej, ale kiedys nam wlasnie na takich warunkach pozwolono jechac brz frakow.
W razie upału bardzo często zdarza się, że sędziowie pozwalają jechać bez fraków, przynajmniej u nas na regionalnych skokach. Na ujeżdżeniu się z tym nigdy nie spotkałam, może to i lepiej :p
ja nigdy nie miałam problemu - startuje w krótko - rękawkowej  koszulce ze stójką, i nikt się nigdy nie czepił... Za to kiedyś miałam problem z długim warkoczem - o dziwo nie od sędziów ale trenerki jednej ze stajni w Wlkp., która dość mocno czepiła się, że nie mogę startować z warkoczem...nie wiem gdzie miałam go wsadzić - ale stanowczo się zarzekałą, że mnie sędziowie wyałtują... Nie bylo problemów  z sędziami🙂
w skokach można startować w kurtkach, bez fraków.. A pingwiny są albo przemoczone, albo ugotowane :/
Ale czy można startować w koszulce bez rękawów ??
z tego co wiem, tylko pod frakiem 😉
jak jedziesz bez, muszą być rękawki 🙂
Też tak mi sie wydaje ale chciałam sie upewnić..przepisy ciągle się zmieniają..
maciek, moze mialas sobie taki kokon z tego utefic? czy moze sie ostrzyc na rzadanie pani trener?
nota bene to była P. Niestrawska a spotkana w Agro Handlu... Nie wdawałam się w dyskusję, bo i po co...
warkocza sie czepiła? jakbyś z rozwianym włosiek jechała to i owszem, ale tak, to co masz sobie z nim zrobić? 🤔
hehe, Maciek, kiedyś za taki warkocz np. w konkursie licencyjnym dostałabyś pewnie po wrażeniu ogólnym 😉

ale może CI po prostu zazdrościła 🤣, wiesz, taki warkoczem to możesz niektórych wkurzać 😉
Ja nie widze nic złego w warkoczu  🤔
przecież warkocz to normalna fryzura...  🙄 co w tym złego? jakoś włosy spiąć trzeba, a może ktoś nie umie zrobić koka, czy mu niewygodnie? jeszcze żeby to kitka była to by się mogła przyczepić, że włosy rozwiane, ale w warkoczu nic nie lata przecież.
tylko, ze maciek, sobie warkocz przysiada... siega jej sporo za tylek 😉 kok to z tego bylby spory.
koka nie da się zrobić...za ciężkie są.  po prostu majta się z lewa na prawo i tyle...Kobitka wysnuła argument, że mogę się nim udusić...w sumie ta jazda konna niebezpieczna😉
"że mogę się nim udusić"  😵  😁

Skóra też startowała z takim warkoczem ogólnopolskie..
maciek śliczny masz ten warkocz 😍Jak dla mnie to była zazdrość 😁
dziękować🙂 kupa roboty z tym jest:/
btw. chętnie skorzystałabym z siatki, ale nie produkują takich siatek, w które da się to upchnąć...
jeśli chodzi o papierosy to widziałam tylko jak pewna pani luzak stępuje konia z papierosem..
natomiast jeśli była mowa o chamstwie.. kiedyś na zawodach na rozprężalni pomagałam koledze - było to przed P. Koń zrzucił więc ja poszłam poprawić drągi, z jednej strony podniosłam, przeszłam do drugiej i w momencie kiedy założyłam drąga na łyżkę podniosłam wzrok , a tu jakies 20-30 cm obok mojej głowy w słońcu się odbiła podkowa...  🤔wirek: coś chyba jest nie tak. chociaż mogła krzyknąć wcześniej "stacjonata" - odsunełabym się kawałek i poczekała...
Sorki że tak trochę nie do tematu ale mi się skojarzyło z tym jak pisałyscie o papierosach.. 🙂
A jeśli chodzi o strój to nie denerwuje was że na zawodach mają kolorowe koszule typu np. różowa, czerwona?
Luzak to pikuś. Mozna czesto zobaczyc zawodnika, na koniu na rozprezalni, z fajkiem w ustach  🤦
Ja walczyłam z takimi co po treningu na koniu jarali  👿

Dlaczego kolorowe koszule przeszkadzają? Fajnie że nie tylko są białe..

koralowa
Niestety zdarzają się takie rzeczy. I powinno się takiego zawodnika za takie chamstwo ściągnąć z konia i nakopać w tyłek..ba mała kara.
maciek - padłam. To musiała być zazdrość. Mnie samą zżera tylko na podstawie fotografii  👍
Jak dla mnie to najlepiej się prezentuje biała/kremowa koszula - kolorki zostawiam na zwykłe jazdy... Ale podkreślam - to moja opinia 😉
Ja nie zazdroszcze, wyobrażam sobie ile przy tym pracy jest..
W przepisach do niedawna było: koszula biała lub pastelowa z białym plastronem/stójką, ale dawno nie sprawdzałam.
Ja nie wiem, lepiej tak spekulować niż w przepisy zajrzeć? http://pzj.pl/modules/wfdownloads/visit.php?cid=3&lid=209 strona 41 "Koszula może być biała lub kolorowa, ale zawsze z białym kołnierzykiem i białymi mankietami. Amazonki mogą także jeździć w bluzkach białych lub kolorowych z białą stójką i białymi mankietami. Rękawy koszuli mogą być długie lub krótkie."
O! to znowu nie wolno jeździć w granatowych  frakach?  😀iabeł: (a propos przepisów  :hihi🙂
Dobrze, ze z tymi koszulami zmienili.
Można - na podstawie Przepisów Ogólnych PZJ 😉 http://pzj.pl/modules/wfdownloads/visit.php?cid=38&lid=226 strona 23
placisz to nosisz😉
to o koszulkach kolorowych juz dosc dlugo wisi, co do bezrekawkow to bleh ..dla mnie ohyda, choc chyba mniejsza niz wyflaczona na zewnatrz koszula, powiewajace jej poly, bryczesy bez paska itp.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się