jesli wolno jechac bez frakow, to powiny byc rekawy i stojka. chyba, ze to bylo wewnetrzne zarzadzenie komisji sedziowskiej, ale kiedys nam wlasnie na takich warunkach pozwolono jechac brz frakow.
W razie upału bardzo często zdarza się, że sędziowie pozwalają jechać bez fraków, przynajmniej u nas na regionalnych skokach. Na ujeżdżeniu się z tym nigdy nie spotkałam, może to i lepiej :p
ja nigdy nie miałam problemu - startuje w krótko - rękawkowej koszulce ze stójką, i nikt się nigdy nie czepił... Za to kiedyś miałam problem z długim warkoczem - o dziwo nie od sędziów ale trenerki jednej ze stajni w Wlkp., która dość mocno czepiła się, że nie mogę startować z warkoczem...nie wiem gdzie miałam go wsadzić - ale stanowczo się zarzekałą, że mnie sędziowie wyałtują... Nie bylo problemów z sędziami🙂
przecież warkocz to normalna fryzura... 🙄 co w tym złego? jakoś włosy spiąć trzeba, a może ktoś nie umie zrobić koka, czy mu niewygodnie? jeszcze żeby to kitka była to by się mogła przyczepić, że włosy rozwiane, ale w warkoczu nic nie lata przecież.
koka nie da się zrobić...za ciężkie są. po prostu majta się z lewa na prawo i tyle...Kobitka wysnuła argument, że mogę się nim udusić...w sumie ta jazda konna niebezpieczna😉
jeśli chodzi o papierosy to widziałam tylko jak pewna pani luzak stępuje konia z papierosem.. natomiast jeśli była mowa o chamstwie.. kiedyś na zawodach na rozprężalni pomagałam koledze - było to przed P. Koń zrzucił więc ja poszłam poprawić drągi, z jednej strony podniosłam, przeszłam do drugiej i w momencie kiedy założyłam drąga na łyżkę podniosłam wzrok , a tu jakies 20-30 cm obok mojej głowy w słońcu się odbiła podkowa... 🤔wirek: coś chyba jest nie tak. chociaż mogła krzyknąć wcześniej "stacjonata" - odsunełabym się kawałek i poczekała... Sorki że tak trochę nie do tematu ale mi się skojarzyło z tym jak pisałyscie o papierosach.. 🙂 A jeśli chodzi o strój to nie denerwuje was że na zawodach mają kolorowe koszule typu np. różowa, czerwona?
Ja nie wiem, lepiej tak spekulować niż w przepisy zajrzeć? http://pzj.pl/modules/wfdownloads/visit.php?cid=3&lid=209 strona 41 "Koszula może być biała lub kolorowa, ale zawsze z białym kołnierzykiem i białymi mankietami. Amazonki mogą także jeździć w bluzkach białych lub kolorowych z białą stójką i białymi mankietami. Rękawy koszuli mogą być długie lub krótkie."
placisz to nosisz😉 to o koszulkach kolorowych juz dosc dlugo wisi, co do bezrekawkow to bleh ..dla mnie ohyda, choc chyba mniejsza niz wyflaczona na zewnatrz koszula, powiewajace jej poly, bryczesy bez paska itp.