tak doczytałem wątek w kwestii makijażu....amazonki są tak ładne,że nie powinny szpecić się kolorami na oczach 🙇 to w końcu sport,a nie pokaz mody,często wieczorowej 😎
Moj strój (chwilowo nie moge znaleźć fotek, a nowych nie mam) to szary frak, białe bryczesy, niebieska koszula w kratkę z biała stójką, dodatkowo biala stójka (nienawidze plastronów, chyba, że zimą), czarne rekawiczki, czarne buty i kask.
makijażu brak, jedynie nawilżający kremik :P
mój koń natomiast ubrany był w czarny czaprak, czarne ochrniacze, podkładke z futrem, czarny sprzęt. Miał koreczki i wyglądal bardzo stylowo 😉 Nauszniki sobie darowałam, choć mam do kompletu z czaprakiem.
a czy ktos ma moze kontakt do sprawdzonej osoby szyjacej fraki na zamowienie, na wzor konkretnych modeli? marzy mi sie frak pod kolor oglowia i fartucha w odcieniu tabacco 😍
rivik, jak znajdziesz kogoś takiego to prosze podziel się namiarem :kwiatek: kolezanka chciałaby mieć brązową jaskółkę i tez szuka kogoś kto by to uszył, bo kupić na razie nie ma gdzie 🙁
z brazem wogole klapa, jedyne w miare ktore widzialam to Skarlett braz... o bezu nie wspomne 🤔wirek: kiedys chyba w ogloszeniach widzialam, ze ktos szyje na miare... pytalam kolezanke kasablanki ale deZtim juz niby nie szyje na zamowienie... http://www.kmm.pl/dez2/
odświeżam wątek: czytałam polską wersję przepisów ujeżdżenia, oryginalną pewnie później też na wszelki wypadek przeczytam, szukałam wzmianki na temat wyglądu fraka, a dokładniej guzików - ilości i tego jak mają być usytuowane. Wychodzi mi, że to raczej sprawa zwyczajowa, bo w przepisach nic o tym nie znalazłam. Czy nie ma znaczenia np ile guzików i ile rzędów guzików jest w jaskółce a ile we fraku?
Dramka, seerio? nie miałam pojęcia. Koniczka, nigdy nie wiadomo, co akurat zaczną regulować, więc wolalam mieć pewność 🙂 dzięki za odpowiedź. szyję sobie taki kaftanik, dosyć niestandardowy i okazuje się, że składa się toto z wielu szczegółów na które wcześniej nie zwracałam uwagi
faktycznie wygląda nietypowo z suwakiem. ale z daleka bardziej jak bluza jakaś, tak jakoś mało elegancko. skoro są jaskółki z 3 rzędami guzików, to frak z 2 rzędami nie powinien wyglądać źle. jak już mój kubraczek się uszyje to postaram się go wam tu przedstawić, bo zapowiada się interesująco.
Ajajaj ale mi się marzy taki ciemnoszary w paseczki 🙂 Ten , który ma p.Milczarek wygląda na średnio skrojony pod pachami :/ Mi babcia uszyła jaskółkę- jest przepiękna 🙂 tylko zapomniałam o obciążeniu poł i ciekawe jak to by było w praktyce :/
Zawody towarzyskie to jednak zawody towarzyskie i czesto rządzą sie swoimi prawami ale dziewczyna w takim stroju jak na moje nie powinna zostac dopuszczona do startu .
moja siostra młodsza jechała tez te same zawody i pamietam jak ona mi głowe suszyła że sie nigdzie nie pokaze dopóki nie bedzie wygladac jak człowiek 🙂 w efekcie czego w ciąglu kilku dni tylko takie cos skombinowałam
Ja osobiście marynarkę znalazłam na strychu, bryczesy białe kupiłam za 4 zł, wzięłam białą koszulkę z obozu pod spód i wyglądało jak gdyby nigdy nic. Na zawody towarzyskie jak najbardziej .
wczoraj sędziowie ostro dyskutowali, natchnieni przejazdem jednej z amazonek,czy mają regulaminowa zdolność do zwolnienia amazonek również z koszul konkursowych...jedyna w komisji sędzina zaprotestowała i skończyło się nad przypuszczeniami...upał był niemiłosierny 😉