safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 19 kwietnia 2013 08:58
Widział ktoś może w jakimś sklepie BIAŁĄ siateczkę na włosy? Z chęcią z jakimiś dodatkami typu cyrkonie itp
Mam dwa pytania dotyczące ubioru podczas konkursów skoków.
Po pierwsze czy granatowy i brązowy frak są 'legalne'? W przepisach z 2010 (one chyba obowiazuja wciąż?) są wymienione kolory szary, czarny, zielony, czerwony ale przecież widuje się inne. To jak, mogę mieć brązowy?
A po 2 czy kobiety kogą startować w koszuli z kołniezem i krawacie? Tak 'nago' mi się nie podoba, a krawat bardzo. Plastron chyba nie jest wymagany?
Zorilla na pewno może być granatowy i brązowy, gdzieś widziałam tki zapis poszukam jutro, on jest chyba w przepisach ogólnych i tam jest napisane, że wszystkie kolor ciemne są dopuszczalne jeśli się nie mylę (jest podane od jakich numerów kolorów wg wzornika).
edit: tak jak mówiłam, o granatowym znalazłam informacje w Przepisach Ogólnych PZJ: Artykuł 33. KOLORY STROJU ZAWODNIKA 1. Kolory ubioru danej dyscypliny zatwierdza właściwa komisja zgodnie z przepisami I regulaminem. 2. Tradycyjne fraki myśliwskie, czarne, czerwone, zielone, granatowe i szare z naszywkami nie są rejestrowane. 3. Dopuszcza się zarejestrowane kolorów innych niż tradycyjne w celu otrzymania wyłączności na ich wykorzystanie zgodnie następującymi warunkami: 3.1. Zgłoszenie rejestracji koloru marynarki jeździeckiej przyjmuje PZJ. Przyjęte zgłoszenie jest ważne pięć lat włącznie z rokiem, w którym zostało przyjęte. Data zgłoszenia decyduje o kolejności rejestracji. Za rejestrację pobierana jest opłata. 3.2.Kolory zarejestrowane zgodnie z powyższymi zasadami mogą być wykorzystywane jedynie przez osoby lub organizacje, które dokonały rejestracji. 3.3. Zarząd PZJ ustala cennik rejestracji kolorów ubiorów. 3.4. Zarząd PZJ ostatecznie rozstrzyga spory związane z wykorzystaniem kolorów.
arabiansaneta, w dzisiejszych czasach na konkursach skokowych niestety nikt juz nie zwraca uwagi na to, że ochraniacze są zielone, czaprak żółty, ogłowie czarne, a siodło brązowe. Szkoda.
bez przesady. sama dlugo jezdzilam w czarnym oglowiu i napiersniku do brazowego siodla. nie wygladalo to wcale tragicznie i rozumiem, ze osoba mniej "wkrecona" w strojenie konia, a zajeta jezdzeniem nie ma czasu i checi szukac detali pasujacych kolorystycznie. ok, czaprak, ochraniacze to co innego, to nie duzy problem, zeby pasowaly.
Gwiazda no i jeźdźcowi 🏇 Mimo wszystko na zawodach mile jest jak organizują konkurs miss i mistera elegancji (estetyki). Akurat kolor siodła i ogłowia to mniejszy problem, ale żółte ochraniacze i różowy czaprak/pad jest dla mnie rażącym połączeniem. Bynajmniej nie na zawody! 🙇