Maleństwo Gratuluję 🙂ciekawy projekt i fajnie ze 3 sypialnie. Chwal sie etapami prac. Ciekawa jestem tez kosztow postawienia takiego domu. Przegladam stany surowe ale wiekszosc sensownych to tak 110-120 m2
[quote author=emptyline link=topic=7003.msg2440665#msg2440665 date=1445943008] aszhar, moja koleżanka robiła to stosunkowo niedawno. Co chcesz wiedzieć?
maleństwo, no ten domek fajny! Powinno się Wam wygodnie mieszkać.
Czy to rzeczywiscie zdaje egzamin. W lazience mam polozone stosunkowo niedawno plytki. Kuć ich nie chce bo raz ze to czas a dwa koszty. Plytki same w sobie sa fajne jednak wsciekle rozowy kolor mnie irytuje. Chce przemalowac na bialy lub szary. I sie zastanawiam czy rzeczywiscie farba pokryje kolor i bede miala biel ew. szary a nie przeswitujacy rozowy [/quote]
Mialam podobny dylemat - w końcu skułam, ale polecam poczytanie o farbach Annie Sloan 😉
Ashar u mnie w pracy szef pomalował płytki farbą (olejną, he,he)- wyglądało nieźle, ale niestety ściera się. Nie wiem czy to wina farby, jakości wykonania czy samej metody 😉.
to jest bardzo mało, 3m2. piec i bojler i to wsio. A gdzie worki z ekogroszkiem? moim zdaniem minimum 5m2 powinno być powierzchni, zwłaszcza że mąż jest słusznego wzrostu... ale jeżli mówi, że starczy to starczy😉
szafirowa- no ja nie kminie wzrostu, ale przyjmując, że 3 metry kwadratowe, to ile może może mieć ściana na długość? 1,5m2? pół metra od ściany piec, niech piec ma metr...no to mąż na korytarzu 🙂 Sama kminiłam umieszczenie pieca ( bez podajnika) w takim małym pomieszczeniu i nie dało się tego zrobić.
Widział ktoś zlew granitowy lub ceramiczny w dobrej cenie ? Najlepiej jednokomorowy z płytą boczną na naczynia . Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:
Jeszcze mam mały dylemat, jaki kolor podłogi ( kafelki ) do czarnych mebli kuchennych połysk ? dodatki srebrne . Myślałam nad jasną szarością, ale nie wiem czy to będzie dobry pomysł .
marysia550 W sobotę rano muszę kupić płytki i dalej brak decyzji .
Mam dość kolorów, chce raczej coś takiego prostego . Plan jest taki, że czarne meble, sprzęt srebrny . Nie będzie ciemno w kuchni, bo jedna ściana to całe okno (tak wiem tu mnie fantazja poniosła 😁 ) Tylko te płytki mnie męczą, myślałam nad marmurem wpadającym w szarość. Tylko wtedy jakie dać płytki między meble .
O kolor pytasz ? to jeszcze nie wiem, jesteśmy na etapie płytek (meble zamówione ) na ścianie będą meble narożne, więc tylko jedna ściana mi zostaje . Nie wiedziałam, że będzie taki problem z nową kuchnią. Wcześniej miałam 30m a teraz wchodzę na 13m. i mam tylko 2 ściany .
Dodam foto, ciężko uchwycić całość . Na wprost ściana z okna z prawej meble a po lewej będzie lodówka .
deksterowa, kminie i niejak rozkminic nie moge zwiazku pomiedzy wzrostem meza malenstwa a miejscem do przechowywania ekogroszku...
hehe...już Ci tłumaczę. Po ekogroszek trzeba się schylić, by go sięgnąć. I dźwignąć, więc pewnie z zamachem... Ja jako osoba słusznego wzrostu już nieraz się uderzyłam o szafkę w starej małej łazience, kiedy po coś sięgałam i w różnych innych miejscach...
maleństwo jeśli piec z podajnikiem to od razu się cały worek wrzuca do "kontenera" i masz z głowy na jakiś czas... my składujemy X worków na paletach w kotłowni, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy jest potrzeba dołożyć do pieca, a worek w garażu/szopie i leje deszcz i trzeba przytargać 🙂🙂
deksterowa, no i dlatego jakiś wór będzie zawsze na podorędziu, coby dorzucić. A jak się zapomni, to się będzie i w deszcz drałować... Kto ie ma w głowie, ten ma w nogach, jak to mówią 😉 Większego już nie zrobimy. Chyba, że się zrzucicie na 20 000, krzyczy mój mąż, to będzie kotłownia 6m 😉
Ej, no bez przesady, podajnik mieści chyba 4 worki i starcza na 2-3 dni (a w małym, dobrze ocieplonym domku to pewnie i dłużej, tyle to u nas przy grzaniu jakichś 140-160 m, nieszczelnych oknach i kominowatej klatce schodowej wychodziło) to się da ogarnąć bez latania w deszcz...
My mamy kotłownię na zewnątrz całkiem i nie ma tragedii- pada, mróz, idzie się napalić czy dołożyć i już. Pewnie, że są lepsze systemy, ale po pierwsze nie chcieliśmy kotłowni z wejściem do niej z domu ( mój mąż) , a po drugie właśnie z niemożności powiększenia metrażu domu. Pomieszczenie, w którym mamy piec ma więcej niż 3m2 i nie wiem, gdzie by mozna upchnąć tam podajnik.