maleństwo, łoo, super! 80 metrów to już fajna powierzchnia. I ten taras 😍 Masz jakieś plany/wizualizacje na kompie? Super że w wakacje, to tak jak nasze mieszkanko.
Na kompoe mam tylko rzut, jutro postaram się wrzucić. Będzie to domek typu skandynawskiego, elewacja czerwona z białymi drzwiami i oknami, wnętrze bielone drewno i panele w kolorze takich szarych desek. Umeblowanie na początek co się da z naszego plus jakieś najtańsze do kuchni i wc, z czasem się zmieni. Powinno nas tonwyjść taniej niż 3-pokojowe mieszkanie 😉
Lipiec lub sierpień, wstępnie ten pierwszy. Miesiąc-półtora wcześniej musi być fundament. Sam dom ma stanąć w tydzień. Potem płytki, piec, grzejniki, biały montaż... Następna Gwiazdka już w domu, to mnie podnieca 😉
A ja od kwietnia bujam się z odbiorem. Zrobiłam wnękę w ogrodzeniu... Chodzi o murek wys 80 cm i szer koło metra 🙇 no wyć się chce. Po kolejnym odwołaniu muszę zrobić nowy projekt zagospodarowania. Podobno szybciej pójdzie niż rozebranie tego pie... murka.
My mieliśmy sprzeczne koncepcje łazienki, on chciał czarną a ja białą... Wiec mamy pół na pół grafit i biel przelamane czerwienią 🙂 i jest to super, zostało nam lustro, bajer na ścianę i drzwi przesuwne do zabudowy. Dziś zamontowalismy lampy, skończyliśmy płot, zrobiliśmy drobne rzeczy w aneksie, posadzilismy kwiaty do doniczek... A jeszcze w huk roboty przed nami, ale z każdym weekendem coraz bliżej etapu przytulnego 😍
Nie wiem. Sami rozważamy opcję opóźnienia, agentka nieruchomości mówiła coś, że miesiąc to max. Ale wiadomo, jak ktoś kupił, to chce od razu wchodzić np. z remontem.
rosek0, ostatnio teściowie sprzedawali. 3 miesiące opóźnienia były - bo musieli dom wykończyć i przeprowadzić się. Problemów nie było - kupujący też mieli czas na zorganizowanie sobie przeprowadzki.
Czy ktoś ma z was farbę tablicową na ścianie. Chodzi mi o tą czarną po której można pisać kredą. Jak się sprawdza? Macie jakieś foty to wklejajcie. Będę robić rewolucje w kuchni 😉
Namieszałam tylko z tymi wymiarami, to 90+ to pow. zabudowy, użytkowej jest 80. Niemniej jednak - jest to największy dom, jaki nam proponownao w naszej cenie. Najmniejszy pokój idzie na gabinet męża z wersalką dla gości, 11m nasza sypialnia i 13 pokój córki. Łazienka jest mikro, ale powiedzmy, że jesteśmy w stanie z tym żyć 😉
Łazienka do przeżycia. Zwłaszcza, że kształt ma normalny, da się ogarnąć. A w razie czego pewnie dodatkowe kilka centymetrów dałoby się wygospodarować z pomieszczenia gosp.?
Super bedzie! Nawet fajnie rozpracowane te metry. Ja mam trzy pokoje na 81 metrach, ale są dość duże i spora kuchnia. Mysle ze te cztery są fajnie narysowane. Nie ma to jak swój dom!! Mieszkanie nigdy mu nie dorówna 🙂 gratulacje !