Forum konie »

CSI*** parada jeździecka katowice 4-7 grudnia

A to nie cynamonowa? (czerwonawe)
To Bush była? Ej, Bush, to skąd Ty jesteś? 🙂
Nareszcie się zalogowałam i......wróciłam. Dopiero przed chwilą zawitałam do domu.

Mam mieszane uczucia co do tych zawodów.

Może zacznę od minusów:
-Co za idiota założył, że na prawie 200 koni wystraczą 2 (słownie DWA!!!!) !!!! krany z wodą. Aby napoić konie rano lub wieczorem trzeba się było ustawić w kolejce 🙄
-mieli szczęście, że nie było mrozu. Inaczej połowa zawodników by powyjeżdżała aby nie ryzykować połamania nóg koni na tej pochylni. A na dole można było spokojnie ustawić stajnie, a na górze koniowozy.
-co to za pomysł z tym zakazem jedzenia i picia na trybunach??!!!!! Rozumiem, że ochrona była pewnie przyzwyczajona do innego rodzaju imprez w Spodku gdzie ludzie potrafią rzucić czymś w zawodników/piosenkarzy/polityków, ale jeszcze nie słyszałam o przypadku aby na zawodach jeździeckich widz rzucił czymś w zawodnika na parkurze 🙄 A skoro już był zakaz to powinien być konsekwentny. A nie że na wejściu zakaz wnoszenia, a na trybunach za darmo rozdają redbulla w puszkach.
-brak porządnej gastronomii
-jakość słomy jaką zastaliśmy w boksach po przyjeździe i jej ilość
-kopne podłoże na rozprężalni

Plusy
-bardzo dobre napięcie w gniazdach do koniowozów. Po raz pierwszy udało nam się mieć włączoną farelkę, grzejnik, telewizor, czajnik i światła i nie latać co chwila do wysadzonych korków
-darmowe redbulle 😁

W sumie kwitłam pod spodkiem z podopiecznymi od czwartku rana do dzisiaj.
Było ciężko, chwilami zimno i nie udało mi się zobaczyć ani jednego konkursu!!! 👿

Ale zakupy się udały 😅
zgadza sie, nie mozna bylo wejsc na trybuny z piciem ani jedzeniem ale takie sa generalne zasady spodka! organizatorzy nie maja nic do tego... jedynie mogli wydzielic 2 sektory dla zawodnikow i ich znajomych gdzie mozna bylo doslownie wszystko  😀
torebki przy wejsciu przeszukuje sie wszystkim! ale trzeba wziasc poprawke ze ta ochrona i ogolny regulamin jest przewidziany na wszystkie imprezy w spodku od koncertow, przez mecze siatkowki az po boks... wiec 'mili' panowie ochroniarze juz swoje przeszli i nie daja nikomu taryfy ulgowej...
pokazy swietne ale 3 dzien to samo juz bylo troche nudnawe...

Może i takie są ogólne zasady Spodka, co nie znaczy, że mi się one podobają, zatem niniejszym wyrażam swoje niezadowolenie  😀iabeł:
Co do pokazów, to mogli je rozłożyć trochę pomiędzy konkursy, np. w dwóch blokach, a nie w jednym meeeega-długim. Ale ogólna idea byłafajna.
Laguna  a które to były twoje podopieczne? 🙂
W sobotę jeden wyjechał do dekoracji 😎
Laguna widziałam Twoje zdjęcie na ŚK 🙂
Nie dobijaj 👿
Wiem o jakim mówisz- z CSI w Lesznie. Wyszłam masakrycznie 😤
Laguna a mnie się wydawało, że to właśnie z Parady;>
Hmmm.... z parady się na zdjęciach nie doszukałam
Oj chyba rzeczywiście z CSI.. oglądałam zdjęcia dzień po dniu, dlatego mogło mi sie pomieszać🙂 jakieś derki niosłaś czy cuś...;p
Laguna - ja Cię tam przyuważyłam jak przebiegałaś przez korytarz, ale w takim tempie, że nie dałam rady zagadać 😉
epk- przyznaj się że się bałaś 🤬
Trzeba było podejść. Albido i forsa zagadały i żyją 😉

moniska- tak to zdjęcie z rozprężalni na CSi w Lesznie
ale Ty naprawdę przeleciałaś przez korytarz 😉 - zanim się zorientowałam, że to ty, to już Twoje plecy widziałam :P
Bo ja generalnie zalatana kobieta tam byłam. W sobotę od 5.00 jak zaczęłam pracę to skończyłam o 20.00 i miałam w tym tylko jedną godzinną przerwę na jedzenie.

Laguna śmignęłaś mi 3 razy. Raz w sobotę i 2 razy w niedzielę.
W niedzielę widziałam Cię  też z dowodem zbrodni w postaci czapraka  😁 😎
Głupio mi było zagadnąć  😡
Ja widziałam Lagune z zapałem buszującą po stoiskach 😀 No i było tez (Twoje?) uwielbiane stoisko Kingslandu ;P
Wiem 😍 Pochorowałam się na ich derki i kamizelki. Ale mi przeszło jak zobaczyłam ile za nie chcą. Za polarówkę 350 zł 😲
To w Arezzo można było Grube zimówki kupić za 60 euro 🤔wirek:
Dlatego raczej jak się dorobię to kupię sobie za granicą. U nas trzeba za nie jak za złoto płacić 🤔

A czapraków to trochę ze mną przyjechało 😎
Cześć z zamówienia dla koleżanek, ale swoje gady tez obkupiłam
Co do jazdy Sloothaka bardzo imponująca..nikt nie panował tak jak koniem, wyglądało jakby jechał sobie L-ke  👍

Ale z tym zakazem napojów to przesadzili..poza tym zero atmosfery i mało ludzi..

I dlaczego wszyscy klaskali po szeregach i pojedyńczych przeszkodach  👿 i oczywiście jurorzy nie mogli ludziom zwrócić uwagę.

Nie wspomnę o kolesiu co katował swojego konia w rundzie młodych koni bo ten zrobił zrzutkę lub dwa...  🤔

Poza tym bardzo fajnie. Udało się nawet z pokojem  😅

Stanowisk mogłobyć lepiej. Bardzo mało gadżetów nie mogłam nic znaleźć dla dzieci 🙁
też widziałam Laguną buszującą w Lamri  😉

ja się zakochałam w bluzie z kingslandu... tylko 280zł ;( można gdzieś dostać taniej?
W lamri mnie zawiedli, bo nie mieli żadnych czaraków ujeżdżeniowych. Tłumaczyli się, że myśleli, iż skoro to są zawody skokowe to o ujeżdżeniowe nikt pytać nie będzie 👿
jak to nie mieli 🤔

lovely kupiła zielony, jeszcze kilka innych widziałam
Z najnowszej kolekcji Eskadrona która mnie tylko interesowała mieli jedynie VSD, VSS i SR
Bischa L ha czyli jednak razem na przystanku stałyśmy 🙂 byłam w takiej brązowej kurtce i białej czapce, obok mnie stał chłopak i koleżanka 🙂

wstaw proszę więcej zdjęć jeśli masz 🙂
aha, ona kupiła schokomohla ;p
A ja teraz zaczynam odkładać na targi w Poznaniu 😎 😅
Dramka mnie tez denerwowalo to klaskanie.. widac bylo jak kto sie w sumie zna. Mnie to dobijalo ju zi dziwilam sie, ze nikt nie zwrocil uwagi.

Laguna przyznaj sie komu luzakowalas  😉
A Sloothaka zobaczyc na zywo ( jazde jego ) bylo warte wszytskeigo. Wszystko robil jak guma i ze spokojem
hehehe byłam w niedzielę  😁
jestem z Krainy Deszczowców, z resztą co za różnica skąd, zawsze można do Spodka dojechać samochodem  😉

ej ale z tym zakazem picia i jedzenia było strasznie. jak tu sobie już wyobrażałam jak piję pyszne cappucino z cukrem trzcinowym, cynamonem i czekoladą oglądając zawody, a tu mi bramkarz mówi że nie wolno. No myślałam w tej chwili że go pobiję za niszczenie moich marzeń 🤔wirek:
ej ale z tym zakazem picia i jedzenia było strasznie. jak tu sobie już wyobrażałam jak piję pyszne cappucino z cukrem trzcinowym, cynamonem i czekoladą oglądając zawody, a tu mi bramkarz mówi że nie wolno. No myślałam w tej chwili że go pobiję za niszczenie moich marzeń 🤔wirek:

Za to na widowni rozdawali redbulle w puszkach 🙄
tak, ale tylko zawodnikom niby  😉
Ale zawodnikom też nie wolno było wchodzić z kawą 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się