Ja używam Thunderbird, miałam już razem z Ubuntu go na kompie, zwykły, klasyczny, czasami irytujący - coś jak Outlook. Jednak ubóstwiam pocztę na gmailu! Nie dość, że wszystko jest super, super przejrzyste i łatwe to jeszcze przechowywanie dokumentów, archiwizację i tworzenie przeróżnych plików z offica jest po prostu niezastąpione 😉 po co komu program skoro można mieć gmail?
mozilla jak najbardziej, outlook jakoś mnie nie gila... A mozilla ma proste ustawienia, nie wiem co tam rozgryzać. No chyba, że ktoś się nie zna, no to owszem może mieć problemosa, ale ogólnie przyjemnie się pracuje 🙂
Ja od lat używam Outlook Express, w międzyczasie testowałąm inne, ale jednak więcej go nie zdradzę, prosty w obsłudze, bez zbędnych bajerów i można w nim obsługiwać wiele kont
ita używałam Incredi, ale jakdla mnie za dużo 'bajerów'. No i co mnie niesamowicie drażniło - do każdego wysłanego maila automatycznie dodaje te buźki na dole, jak wysyłam poważnego maila to wygląda dziwacznie.
deidre owszem, poziom bezpieczeństwa, to on ma kiepski, ale ja nie otwieram z zasady spamu, a dobry antywirus w razie czego skanuje załączniki. Dlatego mimo wszystko go używam i sobie chwalę, a moje komputery wirusów nie mają.
Ita kiedyś go miałam, jeszcze w Polsce, na starym kompie, troszkę mi go brakowało, bo jest taki słodki jak się chce wysłać śliczniutkiego mejla do przyjaciół. Nawet go ostatnio szukałam 🙂 Jeśli lubisz pisac mejle na fajnych tapetkach - spodoba Ci sie, ale nie jest to poczta przez która puszczałabym, poważniejsze, ważniejsze mejle. No i wówczas podrzucił mi go znajomy informatyk - więc albo Incredi jest naprawdę fajny, albo łatwo się dostać do tej poczty osobom postronnym które troszkę znają się na rzeczy, niestety, chyba skłaniam się do tej drugiej opcji 🤔 Ale ponownie go sobie ściągnełam 😁
jak dla mnie ustawienia dla poczty wychodzacej sa masakra.. godzine czasu jak nie lepiej szukalam jak to poustawiac.. (mam na tlenie konto)
najlepszym wyjsciem dla mnie jest komunikator tlenowy. mam i gg i tlena i poczte tlenowa w jednym. przychodzi mail to natychmiast powiadomienie dostaje :]