Przyszłam do was na chwilkę pochwalić mojego konia: dzisiaj mieliśmy pierwszy od października trening i koń zachowywał się fantastycznie! Podobno w ogóle nie widać po nim przerwy w treningach, wręcz przeciwnie! Podobno znów poszedł kroczek naprzód 😜
Chyba powoli zaczyna mi się ujeżdżać ten mój koń 😜 😜 😜
Anaa nie chcę zapeszać, ale myślę, że jest dobrze. Dziś wziełam go na godzinny spacer stępem pod siodłem, bo doszłam do wniosku że luzem na hipodromowskich halach moze zrobić sobie większą krzywdę. Zakłusowałam i było dobrze. Z siodła czułam, że idzie czysto, zapytana pani trener /nie moja/ mówiła że jest dobrze. Był chętny do przodu, ale trochę się boję że był podniecony i może nie czuł bólu z drugiej strony wiem, że trochę już wymyślam 👀 luzem też jest czysty. Gruda wreszcie się z nami pożegnała, ale dopiero przy trzeciej z kolei maści. 🙄 Po mastijecie i tribiotyku poprawa była minimalna, trzecią z kolei była cynkowa i jak ręką odjął! Strupy schodzą bardzo ładnie. Prawie już nie ma znaku
_kate, Dokładnie 😉 Tyle, że ja z tych, u których ciężko z rozpoznawaniem ludzi, już właśnie łatwiej z końmi idzie 😡, ale następnym razem odezwę się na pewno😉 A i jeszcze tak się zastanawiałam, że Barki ma teraz taki kolor, jak wiele koni po goleniu 😉
pum pum pum pum pum.... jestem po rozmowie 🙂 umowilam sie na dzien probny w czwartek wiec poprosze o jeszcze troche kciukow! rzadko o nie z gilem prosimy wiec mam nadzieje ze nas nie zlinczujecie tą razą 😉 i ze zadzialaja! jej, ale jestem rzadna czynu dzisiaj! 💃 💃 edit: a nie powiem gdzie, dopiero jak sie uda to sie pochwale 😎
Nas dziś odwiedziła Burza 😉 Jeździło mi się nieźle, choć nie tak dobrze jak ostatnio. Ale Burza troszkę na nas pokrzyczała i poprawiliśmy się na koniec (prawda? ). Później wrzucę jakieś fotki jak coś się będzie nadawało do pokazania 😉
_kate-slicznie dziekuje,przekaze mu 😉 A Ty sie dorabiaj fotek z nowego domku i wstawiaj nam tu złotego/niezłotego 🙂 Rawen-juz nie udawaj niewiniatka 😀iabeł: Toc to Ty bylas dla mnie natchnieniem, pozazdroscilam Ci i tez wytargalam swojego 😁 😉 Forta-no wiesz, ja tam chcialam kazda masc poza siwa i ruda-a teraz marzy mi sie jeszcze piekny siwek 😁 A do aro zawitamy 23.01. o ile pogoda pozwoli na taki wyjazd 🙄 szafirowa-jaki to znajomy obrazek 🙂 (te brykanko) No i znowu musze napisac, ze super to Twoje konisko.
My juz tez po jezdzie i jestem baaardzo zadowolona.I nawet to, co obejzalam na filmikach podobalo mi sie.Oczywiscie byla masa rzeczy ktore musze poprawic, zmienic, ale ciesze sie, ze poszlo na przod-szczegolnie znaczna poprawa klusa mnie ogromnie cieszy 😅 Dla odmiany za to przyczepiłabym sie do stepa, no ale chyba nie mozna miec wszyskiego od razu i na raz 😉 Ach no i moj kon pieknie sie lansowal w dralonie :emoty327😀o pyska mu w tej szmatce 😁
PS Sierra-nasze konie chyba telepatycznie uzgodnily dzien dobroci dla panc 🙂 No ale co sie dziwic, w koncu to bracia 🙂
_kate, już się nie moge doczekac kiedy do Was dołączę 😜 i mój kon zmieni kolor na swój naturalny, nie żółto-brązowy:] W sumie spore zbiorowsko voltowiczów na tym hipodromie... . Może wpadnę w poniedziałek:>
Quida taki już nasz los... dowyglądać tylko w lato się da 👀
Alice w poniedziałek jestem tak od 15.30. Zapraszam!
Milusia jak tylko się dorobię fotek, to na bank się pochwalę.
Klami bardzo chętnie!! Zdjecia to jest coś, czego nigdy nie odmawiam 😀 tylko poczekajmy do końca tygodnia, my musimy się trochę ogarnąć. I wypiąć tą czarną.
Znów jestem dumna 😀 z mojego bohatera. Oczy ma jak 5zł na tej hali, ale idzie odważnie, wcale się nie płoszy. Normalnie maszeruje jak w ogień, cały czas w rytmie. Jak na drugą jazdę po miesiącu stania jestem zadowolona. Nawet były momenty, kiedy zaczynaliśmy rozmowę, kiedy było lekko i miło, ale za cienka w uszach jestem, żeby te momenty utrzymać. I dziś mimo niewyspania i kiepskiego dnia, to normalnie mam banana na twarzy. I ta lekkość na ręku, i to odchodzenie od łydki- normalnie bajka 😍 oczywiście nie było do końca różowo, bo za przejścia z galopu do kłusa, to nam się lańsko należy i nawet trochę się cieszę, że trenerki nie było, bo byłoby 🤬
baby hipodromowe niezagladajace do watku trojmiejskotowarzyskiego 😉 jutro bede mysle ze ok 11 (o ile wstane, co nie bedzie latwe zwazywszy na to ze jeszcze 2h w robocie siedze :/) wiec zjezdzajcie sie bo milo by bylo was zobaczyc :P
powiem wam, ze sie waham czy w poniedzialek nei ruszyc do koni. ze zdrowiem nie na 100% dobrze, ale lepiej.. wrocilam do pracy i juz sily pomalu wracaja.. wiec moze na jaki lekki spacerek pojechac.. kusi 😀
Kurczę, nie wiem jak to jest...Burza też mi mówi że on schudł i źle wyglada. A ja tego nie widzę!!! Może jest ciut szczuplejszy ale nadal ma brzuchol straszny i ja nie uważam żeby źle wyglądał. Poklepie i ucałuję od Ciebie 😉