Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

Hera, ale pączuś! ^^

Kajula, Każdy jeździec mówi co innego, a ważne jest tylko to, co jest dobre dla Twojego konia. Przed kupnem i zastosowaniem patentu warto pomacać w sklepie, poczytać w książce/na forum i pomyśleć jak ten patent będzie działał.
Warto czytać, pytać, szukać i analizować. Im bardziej świadomy człowiek, tym zdrowszy i szczęśliwszy koń.

darolga, hehe lans osiągnęliście, Korabskiemu [już wiem, dlaczego napisałam Korabskiemu - "Korabowi" jakoś dziwnie brzmi:P ] pasuje^^ Klimatyczne zdjęcia, nie ma co.🙂

wątek zamknięty
szerek - jak miło słyszeć!  :kwiatek: :kwiatek: modlę się o równie fajne światło na dniach, bo chcę więęęęcej takich fot i z Siwesem  🏇 a sesja sesją, ale Korabski ustał w miejscu i grzeczny był! Sukces! Raz jeszcze dziękujemy  :kwiatek:

Hera - pięknie kobyłce w tym komplecie! I fajna z Was para! 🙂

Sankaritarina - jak lans był, to misja wykonana!  😁 bardzo mi miło, że się foty podobają!  :kwiatek: Noo, ja też wolę na niego mówić Korabski lub Pan Czekoladowy... Zwłaszcza w celowniku Korab brzmi jakoś... no nie wiem :P nie pasuje :P
wątek zamknięty
[quote author=Kajula link=topic=6822.msg390815#msg390815 date=1259430970]Skad ja, osoba z rekreacji, ma wiedziec takie rzeczy? Po to jestem na forum, po to np. Monika zwrocila uwage, zeby czlowiek sie nauczyl. Kazdy popelnia bledy i jezeli normalnie ktos potrafi zwrocic mi uwage, to na pewno wezme to do siebie i zaczne robic tak jak powinnam. 
Od kiedy osobom z rekreacji daje się dwulatki do jeżdżenia? Skąd masz mieć podstawowe informacje niezbędne w pracy z młodymi końmi? A no z doświadczenia, albo od trenera inaczej nie można się zabierać za takie zabawy.
[/quote]

Dlatego zanim cokolwiek zrobie to konsultuje to z osobami bardziej doswiadczonymi ode mnie. I niestety, ale zadna z osob, z ktorymi rozmawialam, a sa to osoby ktore nie raz mialy stycznosc z jezdzeniem mlodych koni, nie zwrocila uwagi, ze cos robie zle. Dlatego dziekuje Monice, ze zauwazyla i ze stara sie pomoc.

Sankaritarina, dlatego tez staram sie to robic. Zanim kupilam wypytywalam ludzi, najbardziej proponowali mi czambon (bylam przekonana, ze gumowy daje to samo co staly, a i nigdzie nie czytalam, zeby tak nie bylo), czytalam na QnWortalu wiele, w ksiazkach. Zanim dotarlam tutaj, czambon byl juz kupiony. Niestety, ale przynajmniej wiem, ze zle zrobilam 😉
wątek zamknięty
Kajula, i to się ceni🙂 Jeśli chodzi o QnWortal - to nie jest najlepsze źródło wiedzy..
Poczytaj re-voltę - tutaj jest grono osób z dużą wiedzą i z niektórych wątków można wynieść naprawdę wiele🙂
wątek zamknięty
Sankaritarina a no pączuś 😉 ale pracujemy nad zrzuceniem brzuszka 🤣
darolga dziękuje. A z Korabskim piękne zdjęcia🙂 Cud 😜
wątek zamknięty
Hera - dziękujemy!  :kwiatek: A powiedz mi, może mylę miejsca, ale czy Ty czasem nie jeździsz pod Wrocławiem, za Szczodrem i jeszcze trochę dalej u takiego pana leśniczego? Może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi, więc zaryzykuję ;D Bo miejsce bardzo znajome, oj baaardzo!
wątek zamknięty
darolga nie ja z Kielc a we Wrocławiu nawet nigdy nie byłam więc raczej to nie ja 😁
wątek zamknięty
Hera - dobrze, że spytałam, zanim straciłam rękę - bo dałabym sobie rękę uciąć, że to tam  😁 A już miałam nadzieję, że tam jeździsz - pozdrowiłabyś moją ulubioną tam Jagódkę, zimnokrwistego z sercem skoczka  😁 a skojarzyłam sobie, bo Twoja kobyła wygląda zupełnie jak tamtejsza Hera  😁
wątek zamknięty
A my dzisiaj mielismy fantastyczną pogodę. W zwiazku z tym mąż potowarzyszył mi w spacerku do lasu 🙂
Wybaczcie ilosc... ale nie mogę się zdecydować.

Mój pies dzielnie nam ostatnio towarzyszy. I fantastycznie sie zachowuje 🙂 A Koń Go ewidentnie lubi 🙂

wątek zamknięty
polonez  😍 😍 😍
darolga WOW! 😁 Boska sesja, zazdroszczę i pokłony dla fotografa  🙇
anula_un bardzo fajne klimatyczne zdjęcie
Wojenka zdjęcia jak zwykle bomba  👍
Dynamo jaki fajny ten Twój konio! 😉 co to, co to?
julita róż full wypas widze 😉 ładnie konisko
margaritka ale macie fajową hale! szybkiego powrotu do formy życze 🙂 a młodziak jak na drożdżach Ci rośnie. Słodziak 😍
Hera fajna kulka 😉 jaka to rasa?
szerek już mówiłam że kocham Twojego kucora  😍 i to miejsce zresztą też 😉
Hypnotize jakie świetne macie tereny! bardzo ładny Rudzisz 😉

A my latamy  😉

wątek zamknięty
Kajula, i to się ceni🙂 Jeśli chodzi o QnWortal - to nie jest najlepsze źródło wiedzy..
Poczytaj re-voltę - tutaj jest grono osób z dużą wiedzą i z niektórych wątków można wynieść naprawdę wiele🙂

A ja proponuje w ogóle nie traktować forum jako źródła wiedzy, po to są trenerzy 😉
wątek zamknięty
Frania, nie każdego stać na trenera - to znaczy, że ma w ogóle zrezygnować z jeździectwa?
wątek zamknięty
ewciaa_ - Mieszanka małopolaka i ślązaka 🙂
wątek zamknięty
Może rezygnować z jeździectwa nie, ale zabierać się za zajażdżki fundacyjnych koni, bez trenera, czerpiąc wiedzę z forum...
wątek zamknięty
ewciaa_, małopolak po Mirza  😉
wątek zamknięty
Hypnotize przedostatnie zdjęcie bombowe  😜
zoja witamy, fajne siwe, powiedz coś o nim?
darolga pisałam już w KR, ale napiszę i tu: BOMBOWE zdjęcia  😜  😜
Hera ale kusisz tym padzikiem  😍

Pozdrawiamy
wątek zamknięty
rewir, uwierz mi, że Duncanowi jest lepiej u Kaji niż jakby miał stać u Sandry (proequo).
wątek zamknięty
darolga bardzo fajne zdjecia🙂 ale jak dla mnie wsytawanie przed 7 to masochizm wiec nigdy miec takich nie bede😉
Hera gdzie jezdzisz w Ck?
ewciaa_ to jeszcze nie byl full wypas🙂
wątek zamknięty
Julita w Marzyszu 🙂
wątek zamknięty
Hypnotize zdjęcia masz piękne🙂😉)
wątek zamknięty
Frania, nie chodzi o traktowanie forum jako źródła wiedzy, bo.... tak się nie da. Nikt przez internet nie nauczy nikogo jeździć, można tylko otrzymać/znaleźć pewne wskazówki, spojrzeć nieco inaczej na różne kwestie, dostrzec coś, czego samemu się nie widzi, a ktoś z forum zauważył. Zawsze lepiej, jak na pytanie o jakąś nie do końca zrozumiałą kwestię odpowie [czy nawet tylko coś podpowie], ktoś, kto wie co mówi, a nie jakaś osoba, której tylko wydaje się, że wie. Forum końskich jest dużo, na niewielu są ciekawe dyskusje, na żadnym nie ma "nauki poprawnego dosiadu przez internet".

Fantazja, no proszę, jaki kłusik.🙂
Hypnotize jaaak się ciepło zrobiło. Piękne zdjęcia! [btw... co to masz za siodło? Tak z ciekawości pytam]
wątek zamknięty
Sankaritarina
To Pessoa Amo. Specyficznie close contactowe. Płaskie, twarde i ciezkie do pzrezycia na poczatku. teraz je kocham i nie chce mi sie siadac w nic innego... 🙂

Poza tym dzikuje wszystkim którym sie podobaja zdjecia i koń 😀
wątek zamknięty
o prosze😉 u Kaski B.? Swego czasu jak jeszcze mialam konia w Borkowie to czasem tam bywalam😉
wątek zamknięty
tak tak u p. Kasi  🙂 Zreszta razem z Dynamo forumową🙂
wątek zamknięty
Hypnotize Pinokiowi chyba się przytyło..? Fajne zdjęcia 🙂
wątek zamknięty
Fantazja, a dziękuje za powitanie 😀
coś o siwym?
Sp, w styczniu skończy 7 lat, mój od trochę ponad miesiąca..
wiec jeszcze dużo o nim powiedzieć nie moge :P
miło, że się podoba  :kwiatek:

wątek zamknięty
No proszę... 😎 Mój ulubiony forumowy kasztan się pojawił 💘

Hypnotize - tworzycie razem bardzo ładny obrazek. Fajnie się patrzy na Twojego rudego - widać, że jest w dobrej kondycji. Terenów zazdroszczę 😍
wątek zamknięty
Czasem słońce...

...czasem deszcz.

Ale zawsze razem 😉
wątek zamknięty
adriena
Przytył i to dosyć znacznie 🙂 W koncu przestał sie spalać i skakać w boksie do innych koni.Jest najwazniejszy w stajni wiec sie nie stresuje 😉 A poza tym nareszcie ma żłób tak usytuowany ze nie widzi innych koni i nie wysypuje ze złości jedzenia.
Zreszta oboje chyba też psychicznie czujemy sie lepiej... i brakuje nam tylko hali 😉

Tattini
Dziękuję 🙂 Miło to słyszeć... 🙂 A Jego dobra kondycja i samopoczucie sa dla mnie najważniejsze 😀
wątek zamknięty
Oto mój Max 😀 Zdjęcie z sesji z parami młodymi w Bieszczadach 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.