Forum towarzyskie »

Co mnie śmieszy i bawi na re-volcie czyli koń by się uśmiał :) :) :)

Faktyyycznie.... "Nie wiem kim jesteś, ale boksu ci nie wynajmę(...) I nie dzwoń do mnie więcej w tej sprawie!" 😁
Ja też się pogubiłam, nie wiem, kim jest Zdzisiek, jak są ze sobą powiązane majeczka, Wólka, Stanisławów, Celinów i Łaszyn.
U zdziśka jest CHYBA stajnia w Wólce, która jest koło Stanisławowa i w której stoi Majeczka, a dokładniej jej koń. Łaszyn to chyba miejscowość w której jest excalibur a celinów przeoczyłam. Tyle ja wywnioskowałam i nie wiem czy nie pokręciłam 😂
Misskiedis twój post zabrzmiał trochę jak KLIK 🤣
A to i tak jest w miarę prosto tłumaczone 🤣
trusia, przy tych cenach to i może nie wynajmie ;p
Swoją drogą - jednegoogiera zrobiły się dwa! 😀
Eh...Mogę trochę wyjaśnić😉
Stajnia w Wólce jest koło Stanisławowa. Właścicielem jest p. Zdzisław. Majeczka, ja i Zięciu to osoby w różny sposób związane z tą stajnią, które nie mogą czytać tych bzdur nie wiem skąd wziętych.

Excalibut to właścicielka stajni, która jest "po sąsiedzku" w Ładzyniu.

A irickman to cholera wie kto to, ale niesłusznie oczernia stajnię p. Zdzisława, bo akurat syfu, brudu i pijaństwa to tam absolutnie nie ma. Jest schludnie, estetycznie i jest rewelacyjna atmosfera.
D+A, irickman pewnie o swoim podwórku myślała 🙂

Tylko ja się wciąż łapię na myśli, że jednak jest to celowe zagranie. NIe wiem czyje. Irickman i excalibur jakoś wydają mi się powiązane. Jedna zła, druga dobra🙂 Złe zagranie i kontra pozytyw. Nie wiem, czy to jest śmieszne, żałosne, wkurzające. Dziwny sposób na robienie reklamy. Zwłaszcza, że sposoby pisania postów dla mnie osobiście zdają się dość podobne.
Dobry i zły glina? Rozdwojenie jaźni? 👀
Nie jesteś pierwsza, która ma takie wrażenie😉
Hihi, prawie ja, Irena i ja xD
Ludziska, patrzta i się cieszta: na r-v  cuda się dzieją    😅  😅  😅

Wspomniany wyżej post
Do irickman! Nie wiem,kim jesteś,ale zapomnij,że ci boks wynajmę! I nie dzwoń do mnie więcej w tej sprawie! I nie gadaj głupot na forum,
bo u P. Zdziśka jest super, czysto i przyjemnie. Za chwilę i moją stajnię obsmarujesz. Pewnie z każdej stajni cię wyganiają i szukasz jelenia.

został uzupełniony takim wyjaśnieniem:
Będę wiedzieć, irickman mówi wschodnią gwarą (po prostu "zacjąga"😉 i ma bardzo władczy sposób rozmowy. Przynajmniej takie jest moje wrażenie po dzisiejszym telefonie.

Czy to nie cud, że excalibur z postów wyczytała ten akcent i władczy sposób mówienia, dzięki czemu była w stanie bezbłędnie połączyć posty irickman z „dziesiejszym telefonem”.  Cudowną moc ma pisanie na r-v  🤣

Niech moc będzie z nami piszącymi     🏇 
trusia, uśmiałam się 😀

A na rozdwojenie jaźni jest są może jakieś pigułki? 😀
Dziś poznałam prawdę objawioną  :jogin: Cytat:

"Wrotki, przecież wiesz że klasyka opiera się na naturalu i choćbyś nie wiem jak tupał nóżką to dowodów nie zmienisz"

🤔 Chyba umarłam i przez przypadek trafiłam do naturalsowego raju  :emota2006097:  Mamo! Ja chcę do domu!  :allcoholic:
takie teksty to stara mormonska szkola, ktora stosuje nawet posmiertny chrzest i konwersje.
[quote="Kopyciak"]"Wrotki, przecież wiesz że klasyka opiera się na naturalu i choćbyś nie wiem jak tupał nóżką to dowodów nie zmienisz"[/quote]

No nie mam innego komentarza.  😵
Kopyciak padłam a raczej wszystko mi odpadło z koparą na klawiaturze łacznie. 😵
Taki zagadkowy post:
Żadnej pracy się nie boje ponieważ moi rodzice są także nie ucieknę na pewno kiedy np. trzeba będzie posprzątać luźną kupkę
Zwizualizowałam sobie parę rodziców, którzy co krok luźną kupkę zostawiają za sobą.  😂
Stąd konieczność zapewnienia, że na pewno nie ucieknie. W końcu rodzice stawiający co krok luźne kupki mogą szerzyć przerażenie  🤣
Sankaritarina
zabeczka17
Kopyciak
I reszta z wątku o koniu po przejściach.

To mnie wkurza na re-volcie. Cytowanie tekstu wyjętego z kontekstu, wyśmiewanie zamiast dyskutowanie. Czasem mam wrażenie, że siedzą tutaj ludzie z poważnymi zaburzeniami. Czy to że mnie wyszydzicie, sprawia że lepiej się czyjecie, czy o co tutaj chodzi? Ja nie chcę się kłócić ani nikogo obrażać. Do tej pory nikt mi nie powiedział dlaczego nie mam racji mając takie zdanie. Zobaczyłam natomiast masę emotikonek. Świadczy to również o tym że nie potraficie sklecić normalnego zdania żeby wyłożyć jakieś kontrargumenty.
Moje (dość odważne) stwierdzenie było małą prowokacją do dalszej, rozwiniętej dyskusji, ale chyba przeceniłam poziom moich rozmówców.
kajpo, nie odwazne tylko glupie. to ze klasyka opiera sie na naturalnych odruchach konia, to akurat prawda. co absolutnie nie znaczy ze opiera sie na naturalu- lataniu za koniem ze sznurkiem i pomaranczowym patykiem.
Kajpo chyba pomyliła wątek z tym "co mnie wkurza...." ?
Bo nic śmiesznego w tym, co pisze nie ma.
Ja chyba kajpo rozumiem, bo ja dotąd czuję niesprawiedliwość gdy widzę, że natural kojarzy się jedynie z PNH. Dlaczego tak ważne dla wszystkich koniarzy określenie ma się kojarzyć jedynie z wszelkimi szkołami, które (niepotrzebnie mącąc) dodały NH, żeby ludziom się lepiej kojarzyły (abstrahując od idei).
kajpo, To ze klasyka opiera sie na naturalnych odruchach konia, to akurat prawda. co absolutnie nie znaczy ze opiera sie na naturalu- lataniu za koniem ze sznurkiem i pomaranczowym patykiem.

Ja się w tobą w pełni zgadzam! Takie było moje założenie. Widać mam nieco szersze pojęcie naturalu wykorzystywanego w jeździectwie klasycznym. Ja duchem i ciałem zawsze byłam i będę ujeżdżeniowym klasykiem, po prostu jako klasyk miałam okazję poznać metody (po raz pierwszy akurat) Pata Parelliego, ale później paru innych trenerów ujeżdżenia w tym jednego przygotowującego do wykonywania elementów Wyższej Szkoły Jazdy. Wszyscy wzorują się na podobnych zasadach i założeniach.
Każdego kto mnie próbował ośmieszyć zapraszam do indywidualnej dyskusji, bardzo chętnie obronię własne zdanie.
Nie sądziłam, że prawie nikt tutaj nie potrafi odróżnić pracy opartej na naturalnych odruchach od szkolenia stricte PNH, HWD, JPG, DVD, VHS i co tam jeszcze możecie wymyślić. Nie można rozdzielic klasyki od naturalu. (NADAL NIE MÓWIĘ O OSZOŁOMACH MARKETINGOWYCH)

Wrotki pewnie nadal uważa, że chciałam rozwiązać problem pomarańczowym patykiem i szeleszczącą reklamówką na jego końcu, tylko dlatego bo nie czyta tego co piszę.

Taniu, masz rację pomyliłam wątek - zajrzałam tu przypadkiem i zauważyłam kolejną nagonkę na mnie więc impulsywnie odpisałam co o tym myślę. Jednak uważam, że jest on na właściwym miejscu, patrząc na kwestie merytoryczne.

Atea  🙇
Kajpo Uważasz się za tak intelgentną, a tym tekstem o naturalu po prostu strzeliłaś babola  😁 chwilę później tłumacząc się, że chodziło Ci o coś innego- naturalne odruchy, dyskusję. Każdy, kto dłużej z końmi przebywa poznaje naturalne odruchy konia i potrafi (lub nie) je wykorzystać w pracy ze stworem. Ale tylko naturalsi dośpiewują sobie do tego filozofię.
Kliknij sobie przy mnie ignoruj i finito  😁
Ale ten tekst jest dla mnie jednym z "najmocniejszych" jakie się na tym forum trafiły  👍

Każdy, kto dłużej z końmi przebywa poznaje naturalne odruchy konia i potrafi (lub nie) je wykorzystać w pracy ze stworem
Jak widać raczej nie potrafią, nawet w teorii. Zajrzałaś parę stron wcześniej? Dziewczyny proponowały zapiąć ciasno wypinacze żeby koń nie mógł zadrzeć głowy do góry i się wspiąć. No mało się własną stopą nie przeżegnałam jak to przeczytałam.

Ale tylko naturalsi dośpiewują sobie do tego filozofię.
No to super, niech sobie dośpiewują, mi to zwisa i powiewa. Byle koniom nie działa się krzywda 😉 Po raz kolejny powtórzę, że nie o takich naturalsów mi chodzi.

Ale ten tekst jest dla mnie jednym z "najmocniejszych" jakie się na tym forum trafiły  respect
Zrozumiany na opak rzeczywiście brzmi "mocno". Mam nadzieję że wyjaśniliśmy sobie o co komu chodziło. Mieliście prawo mnie źle zrozumieć, ale nie mieliście prawa mnie za to obrażać.

Kliknij sobie przy mnie ignoruj i finito  hihi
Nie mam powodów żeby się ignorować, dla mnie to trochę dziecinne. Na pewno nie przy takiej błahej sprawie.

Peace and love
Nie przypominam sobie bym Cię obraziła. Rozbawiłaś mnie za to niezwykle, tamtym tekstem, za co serdecznie dziękuję- w tych trudnych czasach bardzo rzadko można się w głos roześmiać. I za to dziękuję  :kwiatek:

Peace and love  :jogin:
"a trener jest naprawde świetny, wygrał już mnóstwo medali i pucharów, uczy mnie tak zebrać konia żeby był właśnie "lekki na przodzie" i podsuwał zad"
😎  😎  😵
normalnie padłam.... leżę na podłodze i nie mogę wstać.....  🤣
zapraszam do wątku "interpretacja zdjęć: koń + jeździec"
A mnie rozśmieszyło to:
chociaż nie podobało mi się, że przydzielili mnie do grupy średniozaawansowanej, kiedy ja potrafiłam zbierać konie i coś tam skakałam, tylko dlatego , że byłam najmłodsza z całej grupy zaawansowanej i przenieśli mnie do średnio, bez żadnej nawet jazdy kwalifikacyjnej

Wypowiedź tej samej użytkowniczki, o której pisze Fantazja.
Jasnowata, ach ta młodzież dzisiejsza 😉
zbiera ..... to się grzyby w lesie 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się