Forum towarzyskie »

Witaminy

Szukalam watku o witaminach (tych dla ludzi) i niestety nie znalazlam, wiec zakladam nowy 🙂

Jakie witaminy uzywacie na wlosy, paznokcie, zapobiegawcze, szybsza przemiane materii etc.

Ktos moze uzywal Astaksantyny? Na przyklad takiej http://allegro.pl/activkrill-olej-z-kryla-omega-3-astaksantyna-i1783199009.html ? Zauwazylyscie jakies roznice, po jakims czasie uzywania wlasnie tych witamin? Ja biore omege 3, i po przeczytaniu paru opini, stwierdzilam, ze mogloby byc to dobra alternatywa wlasnie dla omegi, bo ma rowniez inne zalety, ktorych omega nie ma. :kwiatek:
Na włosy i paznokcie polecam Merz Special. Robię kurację 2 razy w roku i efekty są rewelacyjne.
ash, a ile bierzesz miesiecy te tabletki podczas 1 kuracji?  🙂
1 opakowanie czyli miesiąc i za pół roku powtórka!
na włosy Revalid - pomaga - przetestowałam
ElaPe, ja jestem po polowie opakowania i w sumie zauwazylam poprawe, bo wlosy mi kompletnie przestaly wypadac, jak kiedys wychodzily garsciami, sa grubsze i mocniejsze. I nie wiem czy wlasnie od Revalidu, czy od Omegi 3, ale mam duzo mocniejsze paznokcie 🙂
ash, przetestuje sobie jak skonczy mi sie Revalid 🙂
noen, ja przez problemy hormonalne mam od 2 miesięcy katastrofę z paznokciami i włosów straciłam trochę  🤔
Dzisiaj skończyłam brać Merz Special (1 opakowanie), od jutra biorę Vitapil według zalecenia lekarza, a jak po miesiącu będę odczuwała potrzebę to kolejne opakowanie Merz Special.
Po miesiącu na Merz zdaje mi się że włosów trochę mnie wypada, jeżeli chodzi o paznokcie to zero poprawy 🙁 ale wiadomo że płytka rośnie swoim tempem i mam nadzieję że niedługo będzie widoczny jakiś efekt.

Jeżeli chodzi o jakiś kompleksowy preparat to czy ktoś zażywał Falvit lub Vitaral?
Ada, no nic, musze wyprobowac 😀 Dziekuje za opinie!
na pazurki silica

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się