Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

szemrana , kto Ci zabrania, bierz aparat i pstrykaj, a tu jeszcze się obrażać będzie  😀  😁 ja niby mam aparat, nie wiem czy dobry, sami oceńcie--> Canon PS A720 IS.  Poza tym mało czasu mam. Ale samą fotografię lubię.
wątek zamknięty
voltowicze prosze o pomoc  🙇 🙇 🙇 🙇 🙇  😡 :kwiatek:
czy ktos moglby usunac te betnowe plyty albo zmienic tlo w tym zdjeciu? bardzo bardzo bardzo bardzo mi na tym zalezy

tutaj po kliknieciu otwiera sie w orginalnym rozmarze
http://galopada.deviantart.com/art/sportowy-103301514

wątek zamknięty
A masz nieobrabiane? I czy autor się zgodził na przeróbkę? 🙂
wątek zamknięty
juz mam zrobione dzieki Jessy  🙇 🙇 🙇 🙇 🙇
wątek zamknięty
Galopada mogłabyś wstawić przerobione zdjęcie? Jestem ciekawa,jak wyszło 😉
wątek zamknięty
wątek zamknięty
O kurde, ale super wyszło.
Jessy  👍
wątek zamknięty
w sumie to bym sie nie domyslil, ze to jest przerobka. dobra robota  😀
wątek zamknięty
bomba 😀
wątek zamknięty
Wooow Jessy!
Jesteś geniuszem!!! 😀
wątek zamknięty
Aż trudno uwierzyć.. Super !!!!!!
wątek zamknięty
hmm czy mogę zadać tu pytanie o sprzęt?
chcę kupić statyw, mógłby ktoś coś polecić? w ogóle się w tym nie orientuję, są jakieś parametry, jaki to w ogóle przedział cenowy? zorientowałam się że zlikwidowali mi fajny sklep foto i jestem zdana na saturna  🙄
wątek zamknięty
Przede wszystkim udźwig. Amatorski Canon z kitowym obiektywem będzie ważył dużo mniej niż profi Nikon z pro szkłem (Canony z tego co kojarzę ogólnie są lżejsze niż Nikony). Dobrze jest, by był zapas, gdy zechcesz podpiąć coś cięższego.
Nóżki statywu nie mogą być giętkie, nawet przy pełnym wysunięciu statyw nie powinien sprężynować bo może to spowodować poruszenie zdjęcia. Musi być na tyle stabilny (jeśli zamierzasz iść z nim w plener) aby wiatr go nie przewrócił. Fajnym dodatkiem jest hak u spodu kolumny - możesz na nim zawiesić dodatkowe obciążenie co spowoduje, że statyw będzie stabilniejszy.
Zwróć uwagę na to jak się składa, czy po złożeniu zajmuje odpowiednio mało miejsca no i na wagę - dobry statyw równa się ciężki statyw ale bez przesady 😉
No i głowica - tu już zależy od preferencji. Niektórzy wolą kulowe, ja ich nie lubię bo zawsze mam problem z odpowiednio solidnym skręceniem.

Możesz napisać do właściciela sklepu http://imfoto.pl/ . Podaj parametry aparatu oraz szkieł i poproś o podpowiedź, czym warto się zainteresować. 
wątek zamknięty
z firm to ponoc manfrotto, vlebon, slik. z tego co kojarze ze polecane mi byly..
ja mam slika pro 330 dx i jestem super zadowolona, uzywam go na koncertach glownie.. do d80 i 70-200 2,8.
polecam przy okazji sklep foto-net.pl -tanio i solidnie!
wątek zamknięty
Jakieś starocie 😉

wątek zamknięty
Lov  to pierwsze jak z horroru !😀 jeszcze jakbys zrobila czarno-biała BRRRR..  👀 😁  (przypomniał mi sie film Przeczucie, i az mam ciarki  😁 :hihi🙂
wątek zamknięty
Dlaczego jak z horroru? 😁
(też golądałam Przeczucie, świetny film :hihi🙂

edit: prosze bardzo, wedle życzenia  😎
wątek zamknięty
Lov mnie też ta huśtawka tak się skojarzyła. taka pustka. Lekkostraszny klimat 😉
wątek zamknięty
w sumie nie wiem gdzie zadać to pytanie, więc piszę tutaj...
potrzebuje jak NAJTAŃSZY i który będzie zajmował jak NAJMNIEJ miejsca futerał do mojego aparatu - Olek Sp 510uz. Dlaczego jak najtańszy? Bo mam już torbę, a jak wiadomo - nie wszędzie mogę się z nią zabrać... Tym bardziej, że zbliża mi się wyjazd za granicę i ta torba zajmowałaby od groma miejsca... Na stoku na desce też nie wyobrażam siebie z torbą... Znacie 'coś' co spełniłoby moje wymagania?  🙂  :kwiatek: Cena to tak gdzieś max 35 zł...  🙄
wątek zamknięty
pytanie które pewnie zwali was z krzeseł:
czy korzystając ze statywu robi się zdjęcia normalnie przyciskając guzik na aparacie czy używa się takiego urządzonka jak kiedys- jakby guzik na przedłużaczu - tak ze się nie dotyka do aparatu zeby nie powodować zadnych poruszeń?

co jeśli mój aparat ma otwór na dole do przykręcania ale nie ma go czym przykręcić - tą część muszę dokupić czy będzie razem ze statywem?
wątek zamknięty
śruba powinna być ze statywem ... co do wężyka spustowego , bo tak to sie fachowo nazywa , nie mam pojecia gdzie bym go miała przykręcic do swojego lustra , wiem że analogówki , miały taki wkręt , ale cyfrówki , hhmm , moje d60 nie ma ... może lepszejsze modele tak
wątek zamknięty
a ja cos kiedys slyszalam o pilotach do lustrzanek... ew mozna zrobic z samowyzwalaczem 😉
wątek zamknięty
3 mozliwosci
- samowyzwalacz
- wezyk (m.indira - z boku, tam gdzie masz wejscie do kabla do tv i kompa powinno byc wejscie do wezyka)
- pilot -najdrozszy, ale dajacy najwiecej mozliwosci...
wątek zamknięty
Ja w statywie mam to do wkrecania. Wkręcam w aparat i potem montuje do statywu.

Ktoś powie coś jeszcze o moich? 😉
wątek zamknięty
Lov końskie nogi w kałuży świetne 😜

Dodaje jescze kilka swoich najświeższych

wątek zamknięty
Słuchajcie, stało się i zostałam szczęśliwą posiadaczką pierwszej półprofesjonalnej lustrzanki!  😀

Przeczytałam oczywiście instrukcję, przy okazji pobawiłam się trybami i "guzikami" i jutro wybieram się na pierwsze zdjęcia. Tylko jedno mnie nurtuje: co to jest format zdjęć RAW?

Czy warto w tym trybie zapisywać zdjęcia, czy lepiej od razu w JPEG? Czy jest on korzystniejszy a jeśli tak, to dlaczego?

Będę wdzięczna za info na ten temat, tzn. czy zapisujecie w tym formacie i dlaczego 🙂
wątek zamknięty
raw to format 'kliszy' cyfrowej. do obrobki raw-ow potrzebowac bedziesz programu. wiekszosc z nich jest platna, a jak nie jest to jest slabej jakosci..
raw ma takie zalety, ze nie tracisz jakosci przy jakiejkolwiek obrobce. mozesz zdjecia wywolac jasniej/ciemniej, rozjasnic same cienie, wyciagnac szczegoly z przepalek.
wady? trzeba wywolywac na jpg, zajmuje wiecej miejsca.

w czym robic to juz zalezy: jesli masz szybko oddac zdjecia, bez obrobki, chcesz miec ich duzo, nie potrzebujesz obrabiac - wybierz jpg (do powiekszen 10/15 wystarcza w 100%)
jesli masz dopiescic pozniej foty, bedziesz miec czas i sily na ich wywolywanie na kompie to rob w rawach
a jesli i to i to to najlepszym wyjsciem jest jpg+raw 😉 tylko miejsce zzera 😉

btw - co za lustrzanka? 🙂
wątek zamknięty
dzięki za odpowiedzi
wątek zamknięty
Magda A czy do obróbki RAW'ów wystarczy podstawowy Photoshop?

I czy potem, jeśli będę chciała je wywołać, wystarczy zwykłe: save as->format->JPEG?

wątek zamknięty
no to jeszcze moje... jako, że były na starej volcie i są nieco większe niż dopuszcza regulamin, to wklejam linki

wąż

małpiszon

zachód w Jastarnii

zachód z deszczem w Jastarnii

małpiszon 2

Zawiaty

Zawiaty 2

robal

kropelki

finito
😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.