u mnie w Irlandii zima, jakiej najstarsi nie pamietaja.. i widoki ktore mnie zachwycily, zdjecia nie oddaja tego klimatu, do tego robione podczas jazdy autem, ale musialam je tu wrzucic.. 😉
Pilnie potrzebuję wypożyczalni obiektywów na terenie LUBLINA, z możliwością wzięcia obiektywu od ręki, bez czekania w kolejce na dany model! Stwierdziłam, ze kupię lepszy (w cenie 1500) na wiosnę, a teraz wypożyczę na tydzień w celu 'oswojenia się' z cackiem.
Kochani, mam takie pytanie, mógłby mi ktoś z poniższej fotografii wyciąć tego buta? Jest to możliwe czy raczej zbyt bardziej zakłóci tło? (jeśli zajdzie taka potrzeba, to mogę wysłać zdjęcie na maila)
Gavi, z butem lepiej niż bez. Ja bym się raczej czepiła tego kawałka krzesła po prawej.
Notarialna, z tego co wiem, to tylko Sigma wypożycza swoje szkła. Można jeszcze pewnie w komisach - płacisz całą sumę i jak coś nie pasuje to masz 2 tyg. na zwrot.
sanna, niesamowite krajobrazy ale moim zdaniem domagają się małego dopieszczenia.
Anka, bardzo niebieskie wyszły te zdjęcia. O której robiłaś? Możesz wstawić takie pokazujące szerszy plan? 🙂
abre, A jak to jest z akcyzą na meczach? Bo mam dylemat czy nieść ze sobą canona na mecz piłki noznej na stadion. Ale nie mogę nic znaleźć w necie na temat płatności za taką akcyzę.
Akcyza, kredytacja spotkałam się z różnymi nazwami. Ale może dlatego nie mogłam znaleźć 😉 Dzięki 😉
I wszystko jasne:
1. Akredytacje prasowe przyznawane są przez decyzję Dyrektora Generalnego ŁKS SSA na podstawie wniosków akredytacyjnych. 2. Akredytacje wydaje się wyłącznie redakcjom sportowym mediów zarejestrowanych sądownie i posiadających osobowość prawną oraz oficjalnym serwisom internetowym, w tym przede wszystkim witrynom poświęconym klubowi ŁKS. 3. Wnioski o akredytacje na Benefis Tomasza Kłosa należy złożyć do 9 czerwca br. 4. O przyznanie akredytacji mogą wnioskować tylko redaktorzy naczelni lub szefowie działu sportowego poszczególnych redakcji. Indywidualne wnioski dziennikarzy i fotoreporterów nie będą rozpatrywane. 5. Akredytacje odbierać można w dniu meczu najpóźniej na dwie godziny przed jego rozpoczęciem lub w tygodniu poprzedzającym mecz po uprzednim uzgodnieniu. 6. ŁKS SA nie wyrabia duplikatów wydanych akredytacji. 7. Akredytacja prasowa upoważnia do wstępu na: - teren loży prasowej, - sektory dla publiczności w celu realizacji czynności dziennikarskich, - salę konferencyjną.
Akredytacja prasowa nie upoważnia do wstępu na płytę stadionu. 8. Akredytacja dla fotoreporterów upoważnia do wstępu na: - płytę stadionu wejściem wyznaczonym przez przepisy Ekstraklasy SA, - sektory dla publiczności w celu realizacji czynności dziennikarskich, - teren loży prasowej, - salę konferencyjną.
Obowiązkowo każdy fotoreporter przebywający na płycie stadionu posiadał kamizelkę (pomarańczowy znacznik z logo ŁKS i napisem "FOTO"😉 , którą wydaje obsługa techniczna. 9. W trakcie wykonywania zadań dziennikarskich w czasie spotkań piłkarskich akredytacja musi być umieszczona przez jej posiadacza w miejscu widocznym dla służb porządkowych i technicznych. 10. Osoby akredytowane przebywające na terenie zobowiązane są stosować się do zaleceń pracownika klubu wydającego akredytacje lub osób przez niego wyznaczonych oraz służb porządkowych. 11. ŁKS SSA zastrzega sobie prawo do unieważnienia akredytacji w przypadku naruszenia przez osobę akredytowana postanowień niniejszego regulaminu, regulaminu stadionu.
Notarialna, to przekaż temu, kto używał określenia "akcyza", żeby nie używał słów znaczenia których nie zna: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=akcyza akurat studenci poli powinni świetnie znać to słowo
notarialna, sprobuj na mniejszych meczach najpierw.. ja akredytacje pare razy na przerozne wydarzenia mialam, a nigdy legitymacji prasowej nie posiadalam. albo pisalam ze sie ucze, albo ze jestem w szkole foto (jak w niej bylam), albo i nic nie pisalam - i dawali 🙂 na jakis bankiecik sie udalo np dzieki temu wejsc i najesc sie dziwow roznych pysznych 😁