Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Querido pisała, że to kurs fotografii cyfrowej 😉
W sumie wygląda na bardzo fajny, bo uczą was od podstaw obsługi aparatu, a nie że "cyfra sama zrobi" 😉
wątek zamknięty
szepcik, to się domyślam, ale chodzi mi  o to gdzie, kiedy i jak 😁
wątek zamknięty
Moje:

Muszę się wybrać na jakieś warsztaty, szkoda, że w mojej okolicy właściwie nie ma czegoś takiego...
wątek zamknięty
Dziewczyny! Potrzebuję zmazać tą plamę z konia i jeźdźca. Bardzo proszę o pomoc  🙂

wątek zamknięty
Kropa, ale jaką plamę?
wątek zamknięty
Niewidzialna - już poprawiłam 😡
wątek zamknięty
Querido, co to za kurs? gdzieś w Poznaniu?

Ano.. W Poznaniu są i we Wrocławiu. Trafiłam na nie dzięki takim żółtym plakatom rozwieszonym na całym mieście..
Tu możesz poczytać dokładnie co i jak:  http://kursfoto.pl/go.live.php

Generalnie moja grupa jest ostania przed wakacjami która ma pełen kurs 12 tygodniowy. Potem do września mają być chyba jedynie plenery i takie krótsze kursy.

A na koniec będziemy mieli swoją wystawę w galerii na Strzeleckiej  😅
wątek zamknięty
wątek zamknięty
feno, w pierwszym brakuje mi końca chusty, ale i tak baaardzo mi sie podoba. pozostałe dwa niestety wcale
wątek zamknięty
Galopada, bardzo fajnie uchwycony moment, ale znowu tam coś mazałaś. 😁 Kolory zgaszone, nie bardzo mi się to podoba. Widziałabym jeszcze trochę więcej przestrzeni z lewej i może odrobinę więcej góry. 😉
wątek zamknięty
halo, abre, nie wiedziałam co to mieszek, ale sprawzajac w googlach znalazłam to: dokladnie taki mam!!! będę się baaawić  💃
wątek zamknięty
Odwazylam sie pierwszy raz w tym temacie zamiescic swoje zdjecia  😡 Moze zechcecie cos podpowiedziec
1.

2.

3.

4.

wątek zamknięty
Asik w 4 kadr jest zupełnie nieciekawy - wręcz sprawia wrażenie przypadkowej foty
2 podoba mi się - jeszcze gdyby było zrobione na ciut dłuższym czasie, żeby było więcej rozmycia w nogach konia, w piachu to by było miodzio 😉
ogólnie widać, że coś kombinujesz, że czegoś szukasz - oby tak dalej 😉

Galopada wymazałaś ogrodzenie?  😁 owszem, moment złapany bardzo fajnie, ale następnym razem pomyśl o tym, żeby ogrodzenie wpasowało się w tło, zamiast tak mazać, bo jest okropnie widoczne 😉
wątek zamknięty
Szepcik dzieki za ocene  🤣

Co do 2 to chodzilo mi o to wlasnie zeby bylo wyrazne, bez rozmycia. Jestem z niego zadowolona bo zrobilam jak zamierzylam 😉
4 rowniez bylo zamierzonym dzialaniem ale tak tez pomyslalam ze tak moze zostac odebrane. 3 lepsze i dlatego dalam oba gdyz chcialam uslyszec opinie innych. Generalnie coraz bardziej i czesciej jestem zadowolona ze zdjec. Im wiecej foce tym wiecej pomyslow i zamierzonych dzialan  🙂
wątek zamknięty
W 4 zdecydowanie przeszkadza mi nieciekawy centralny kadr..
Najlepsza moim zdaniem 2.
wątek zamknięty
a mnie podoba się trójka- reszta nie 🙂
wątek zamknięty
Querido, fajnie te kursy wyglądają, moze zapiszę się na ten pięciodniowy wakacyjny 🙂 a jak to wygląda w praktyce? ciekawe? można faktycznie się czegoś dowiedzieć? bo cóż, ja ostatnio byłam na kursie w Zamku, no i nie powiem, żebym była mądrzejsza po nim...
wątek zamknięty
no wlasnie w tym problem ze ogrodzenia sa okropnie masywne  😵 jeden, dwa dragi okej, ale jesli w tle sa trzy/cztery rzedy takich ogrodzen to na razie przerasta mnie ich usuwanie w niezauwazalny sposob  😁
wątek zamknięty
Abre to jakieś fajne to liceum 😉
Tak pytam, bo gdzieś właśnie pisałaś o zajęciach, a ja się jutro wybieram na rozmowę kwalifikacyjną do Akademii Fotografii http://www.akademiafotografii.pl/krakow 😉

mamy z moim TŻ od nich zdjęcia z targów edukacyjnych.
Gdyby nie ta cena, uhh, już dawno bym tam szła  🙁
wątek zamknięty
No cóż, jeśli jutro otrzymam pozytywną odpowiedź, to czekają mnie pracowite wakacje - ale czegóż się nie robi dla realizacji marzeń 😉
wątek zamknięty
Querido, fajnie te kursy wyglądają, moze zapiszę się na ten pięciodniowy wakacyjny 🙂 a jak to wygląda w praktyce? ciekawe? można faktycznie się czegoś dowiedzieć? bo cóż, ja ostatnio byłam na kursie w Zamku, no i nie powiem, żebym była mądrzejsza po nim...

Póki co miałam zajęcia 2 razy po 3 godziny i jestem zadowolona.. Totalnie od podstaw wszystko. Teoria i ćwiczenia różne w studiu. Chłopak prowadzący bardzo sympatyczny, fajnie o tym opowiada, chętnie wyjaśnia wszelkie wątpliwości, jak trzeba każdemu z osobna pokazuje jak w jego aparacie coś zrobić..
Ja nie przepadam za zdjęciami w takich studyjnych warunkach (bo nie umiem dobrze aparatu ustawić 😉 ) więc z niecierpliwością czekam na wyjścia w plener ale wiem,ze te ćwiczenia w studio dużo mi dadzą więc walcze.. Zwłaszcza,że prowadzacy poddaje naszą kreatywność nie lada próbie wymyślając nam co raz to ciekawsze zadania  😁

Przede mną jeszcze 10 spotkań a więc 30 godzin + plener wyjazdowy w Kórniku.. Mam nadzieję,ze choc z grubsza opanuję podstawy a potem będę już tylko ćwiczyć je w praktyce 🙂
wątek zamknięty

Nawet "mój" Siwy się załapał  😅
Jestem fotografem samooukiem , instrukcji nie używam , nawet nie wiem gdzie mam  🤣 Jeśli już coś potrzebuję , zgłaszam się do kogoś po pomoc . I bawię się zdjęciami . Kombinuję z miejscem , obiektywem . Fruity_jelly tak to kura , cieszę  , że się podoba . Cieciórka właśnie nie raz mam problemy z tym , że się zdjęcia przewracają , a z nimi obiekt fotografowany . Póki pracuję na kompie , nie będę miała PS - czekam aż laptopa sobie kupię i wtedy będę się bawić w "stawianie" zdjęć do pionu , a raczej poziomu . Niestety kurka mi troszkę "uciekła" , stąd brak miejsca przed nią .
Kota robiłam siedząc na ziemi . Trochę dołków i tak wyszło  😉
wątek zamknięty
ale zdjecia przekracam mozna nawet w programie ktory byl od poczatku w windowsie :P
wątek zamknięty
Tak ?  😵 Pięknie  🤔wirek: Używam painta , ale nie znalazłam takiej opcji  😁
wątek zamknięty
w paintcie tez jest taka opcja ale wygodniejszy jest mircosoft office picture menager
wątek zamknięty
Do aparatów fotograficznych najczęściej dołączane jest proste oprogramowanie do obróbki.
wątek zamknięty
Dobrze wiedzieć zaraz luknę . Abre , ale właśnie ze względu na starość komputera i mało miejsca nie chcę żadnego programu wrzucać , rodzice się wyprowadzają i go zabiorą ze sobą i niech robią z nim co chcą , ja w najbliższym czasie mam nadzieję kupię laptopa . U mnie na kompie jest 3 użytkowników , ostatnio wszystko swoje zgrałam na płytki i miejsce się zrobiło , ale i tak coś dalej jest do kitu .
wątek zamknięty
Infranview lub Xnview nie zabierają dużo miejsca. Ja korzystam ze starszej bezpłatnej wersji AcDsee.
wątek zamknięty
To i ja się pochwalę kolejnymi 🙂
wątek zamknięty
Jeeeest!!!  💃 💃 💃
Dostałam się  😀  😀  😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.