Lov, na portretach się nie znam, ładna dziewczyna 🙂 ale konie cudnie uchwycone, (tylko tą derkę wygumkować, no ale na to wpływu nie masz 😉 ) , 3 zdjęcie - niesamowicie uchwycony klimat.. takie mroczne, mocne w swoim wyrazie.. a 4. dla mnie przejmujące - to tylko lalka, ale od razu nasuwają się jakieś podteksty.. Tyle moim okiem zwykłego "oglądacza" 🙂
Lov mam dziwne wrażenie że kochasz prawą stronę kadru ... 1. kompozycja mogłaby być , prócz tego słupka z tyłu który bruździ efekt , można by się pokusić go usunąć , myślę też że z innej perspektywy , dla mnie fotograf niżej , było by zupełnie inne , i bardziej , hmmm ciekawsze ..., jakos tak jest że zawsze staram się być na poziomie oczu fotografowanego , lub tez deko niżej ... cz-b , pasuje ... 2. albumowe , troszkę za dużo powietrza dołem , no i przy tak ładnej pogodzie trochę nie wykorzystana szybkość migawki ... 3. przycięłabym górę , bo deko mi przeszkadza , tak by dominowali żebrzący , tak do linii tego jasnego co sie odbija w ścianie , fajnie że cz-b , przemawia ostro i dosadnie , dominantą , czyli białym kubkiem ... 4. horrorystyczne , nie ma co ... ale coś mi tutaj brakuje , może w cz-b było by ciekawsze , może inne ujęcie , może kadr ... ale gratuluję pomysłow i tego że pokazujesz i chcesz opinii innych , tak trzymać
sanna,m.indira, jestem miło zaskoczona 😡 staram się kombinować z różnymi kadrami, nie wiem dlaczego ten prawy tak mi pasuje 😁 i czasem mam tak że zrobię jakieś zdjecie, które kompletnie mi nie pasuje, ale innym się podoba- i na odwrót 😉
Zuziasta, zdjęcia koni mają wartość i jakość albumową. ot, ładne obrazki. pilnuj poziomu- na tym z kasztanem leci w prawo. przy takiej ilosci numeruj zdjecia. te z gor juz wstawialas. najbardziej podoba mi się trzecie. na drugim nie wiadomo na czym skupic wzrok, ptaszek nie jest wyraźny, jasne skały i tak dostatecznie odciagaja uwage. na nastepnym z kolei brak mi skupienia na czyms konkretnym. duzo jednolitego nieba, w tle niebieski zarys chmur, potem jakis blizszy łańcuch i na pierwszym planie jeszcze twoja góra- nie pasuje mi.
Ja ostatnio chyba jakąś depresję łapię, bo żadne ze zdjęć Zuziastej mi się nie podoba, mam nadzieję, że to tylko indywidualna sprawa gustów. W drągach AppleJacks też nie widzę nic ciekawego... W sobotę byłam pierwszy raz na warsztatach foto., ale nie dowiedziałam się na nich niczego nowego. Mam nadzieję, że jak przyjdę po świętach, to będę trochę milej zaskoczona 😉
Proszę o komentarze, uwagi i rady do poniższych zdjęć:
każdy ma twarz taką na jaką sobie zasłużył 😁 A tak na serio to dziękuję :kwiatek: Mam nadzieję, że w najbliższym czasie zdobędę photoshopa, bo na ten czas to średnio mam się czym bawić... 🤔
A mi osobiście średnio się to ostatnie podoba. Pani ucieka z kadru, ma nieciekawą minę, w dodatku jest w cieniu, co kontrastuje z jasną dziurą po lewej stronie kadru. Ale tak w sumie to ja się nie odzywam, bo zawsze tylko potem mi się obrywa.
Ja niestety focę jedynie stajnie w samym centrum miasta, która ma koło 10 piaszczystych padoków, które są niewiele większe od boksów, czyli miejsc do ćwiczeń brak. Raz byłam w miejscu, gdzie konie miały pastwisko, takie zielone z trawą 😍 i po prostu nie mogłam ochłonąć z wrażenia, mogąc robić im zdjęcia. Niestety możliwości jeśli chodzi o miejsca i sytuacje też są bardzo ważne.
okwiat - wg mnie te z modelkami gdybym miała wybierać to 5 najlepiej wygląda chociaż ja bym dołożyła w to zdjęcie więcej życia ze strony modelki , pozostałe raczej niczym nie chwytają za serce. Podoba mi się jeszcze 4 bardzo ciekawe jest.