Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

skojarzyło mi się z Hasiorem, konkretnie z tym "czyms"
http://www.malarze.com/obraz.php?id=956&l=pl
wątek zamknięty

jak wam sie podoba?
tu link do wiekszego rozmiaru

wątek zamknięty
sam kadr bardzo mi się podoba tylko mam wrażenie że ostrość uciekła na krzaki
wątek zamknięty
z ostrością faktycznie kiepawo, ale jeśli miałabym wybierać między tymi dwoma, to zdecydowanie bardziej podoba mi się piersze  👍
wątek zamknięty
To pierwsze bardzo mi się podoba  😍
Ja tam jetem laik, brak ostrości mi nie przeszkadza, sam obrazek -  jako taki  - mnie zachwyca 🙂
co to za ptaszyska?
wątek zamknięty
A ktoś spojrzy na moje na poprzedniej stronie? 😉
wątek zamknięty
Lov, na portretach się nie znam, ładna dziewczyna 🙂  ale konie cudnie uchwycone, (tylko tą derkę wygumkować, no ale na to wpływu nie masz 😉 ) , 3 zdjęcie - niesamowicie uchwycony klimat.. takie mroczne, mocne w swoim wyrazie.. a 4. dla mnie przejmujące - to tylko lalka, ale od razu nasuwają się jakieś podteksty..
Tyle moim okiem zwykłego "oglądacza" 🙂
wątek zamknięty
Lov mam dziwne wrażenie że kochasz prawą stronę kadru ...
1. kompozycja mogłaby być , prócz tego słupka z tyłu który bruździ efekt , można by się pokusić go usunąć , myślę też że z innej perspektywy , dla mnie fotograf niżej , było by zupełnie inne , i bardziej , hmmm ciekawsze ..., jakos tak jest że zawsze staram się być na poziomie oczu fotografowanego , lub tez deko niżej ... cz-b , pasuje ...
2. albumowe , troszkę za dużo powietrza dołem , no i przy tak ładnej pogodzie trochę nie wykorzystana szybkość migawki ...
3. przycięłabym górę , bo deko mi przeszkadza , tak by dominowali żebrzący , tak do linii tego jasnego co sie odbija w ścianie , fajnie że cz-b , przemawia ostro i dosadnie , dominantą , czyli białym kubkiem ...
4. horrorystyczne , nie ma co ... ale coś mi tutaj brakuje , może w cz-b było by ciekawsze , może inne ujęcie , może kadr ... ale gratuluję pomysłow i tego że pokazujesz i chcesz opinii innych , tak trzymać
wątek zamknięty
sanna, m.indira, jestem miło zaskoczona 😡 staram się kombinować z różnymi kadrami, nie wiem dlaczego ten prawy tak mi pasuje 😁 i czasem mam tak że zrobię jakieś zdjecie, które kompletnie mi nie pasuje, ale innym się podoba- i na odwrót 😉
wątek zamknięty
Jesteś praworęczną? Po awatarze można sądzić, że tak.
wątek zamknięty
Owszem 😉 a to ma wpływ?
wątek zamknięty
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Co powiecie?
wątek zamknięty
Zuziasta, zdjęcia koni mają wartość i jakość albumową. ot, ładne obrazki. pilnuj poziomu- na tym z kasztanem leci w prawo.
przy takiej ilosci numeruj zdjecia.
te z gor juz wstawialas. najbardziej podoba mi się trzecie. na drugim nie wiadomo na czym skupic wzrok, ptaszek nie jest wyraźny, jasne skały i tak dostatecznie odciagaja uwage.
na nastepnym z kolei brak mi skupienia na czyms konkretnym. duzo jednolitego nieba, w tle niebieski zarys chmur, potem jakis blizszy łańcuch i na pierwszym planie jeszcze twoja góra- nie pasuje mi.
wątek zamknięty
cieciorka, dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
hihihi.. uwielbiam te toksyczne drągi  🏇
wątek zamknięty
Ja ostatnio chyba jakąś depresję łapię, bo żadne ze zdjęć Zuziastej mi się nie podoba, mam nadzieję, że to tylko indywidualna sprawa gustów. W drągach AppleJacks też nie widzę nic ciekawego...
W sobotę byłam pierwszy raz na warsztatach foto., ale nie dowiedziałam się na nich niczego nowego. Mam nadzieję, że jak przyjdę po świętach, to będę trochę milej zaskoczona  😉

Proszę o komentarze, uwagi i rady do poniższych zdjęć:

1.

2.

3.

4.

5.

6.
wątek zamknięty
ostatnie najfajniejsze, choc poprawilabym mine modelki 😉 i dalabym blende by rozjasnic twarz troche 🙂
wątek zamknięty
każdy ma twarz taką na jaką sobie zasłużył  😁 A tak na serio to dziękuję  :kwiatek: Mam nadzieję, że w najbliższym czasie zdobędę photoshopa, bo na ten czas to średnio mam się czym bawić...  🤔
wątek zamknięty
3 i 4 najlepsze. ;p  .. a to z modelką to tak kiepsko, bo prześwietlona ta chatka . ;p
a tu jeszcze mojee.. :          (więcej może przy następnym  🥂 )
wątek zamknięty
A mi osobiście średnio się to ostatnie podoba. Pani ucieka z kadru, ma nieciekawą minę, w dodatku jest w cieniu, co kontrastuje z jasną dziurą po lewej stronie kadru. Ale tak w sumie to ja się nie odzywam, bo zawsze tylko potem mi się obrywa.
wątek zamknięty
Jak dla mnie na 1., 2., 6. zbyt dużo się dzieje. Za to 5. jak najbardziej na tak.
wątek zamknięty
Dziękuję dziewczyny  :kwiatek:

Ps. Apple bardzo blisko funkcji wyślij wiadomość masz inną o nazwie sprawdź ortografię  😉
wątek zamknięty
okwiat och przepraszam, że panią uraziłam  🤔wirek:
wątek zamknięty
a tu moje piatkowe o zachodzie 😜 

wątek zamknięty
Zazdroszczę Ci miejsca i zachodów!!! Mniamusne fotki.
wątek zamknięty
strzyga - o miejsca do zachodów u mnie dosc ciezko, znaleziona gorka przez przypadek, ale warto bylo lezec i marznac na ziemi 😁
wątek zamknięty
Ja niestety focę jedynie stajnie w samym centrum miasta, która ma koło 10 piaszczystych padoków, które są niewiele większe od boksów, czyli miejsc do ćwiczeń brak. Raz byłam w miejscu, gdzie konie miały pastwisko, takie zielone z trawą  😍 i po prostu nie mogłam ochłonąć z wrażenia, mogąc robić im zdjęcia. Niestety możliwości jeśli chodzi o miejsca i sytuacje też są bardzo ważne.
wątek zamknięty
Jessy litości......zachodów.
a swoją droga zdjęcia niesamowite, lekko nierealne
wątek zamknięty
okwiat - wg mnie te z modelkami gdybym miała wybierać to 5 najlepiej wygląda chociaż ja bym dołożyła w to zdjęcie więcej życia ze strony modelki , pozostałe raczej niczym  nie chwytają za serce.
Podoba mi się jeszcze 4 bardzo ciekawe jest.

Jessy - piękne zwłaszcza podoba mi się 1 i 2
wątek zamknięty
thaya - teraz widze co napisalam 😲 przepraszam, ale nie spanie od 3 dni i zmeczenie robi swoje... 🤔

jeszcze takowe
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.