Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

tym razem hurtowo: skany.
nie są najlepszej jakości, biele przepalone, inaczej niż w rzeczywistości, ale trudno.
1.

-poznań
2.

3.

4.

-łowicz
5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

-dekonsupcja
16.

17.

18.

bike punk fest
19.

20.

21.

-plaża
22.
wątek zamknięty

co myslicie? 😡
wątek zamknięty
Galopada mi się podoba🙂😉 a To moje foty..jestem amatorką  uwielbiającą robić zdjęcia🙂
wątek zamknięty
Galopada
ciasnoooo z prawej. Koń łbem zaraz przywali w ramkę.
Troszkę szkoda tego braku przestrzeni, oddechu w tym zdjęciu.

Kapitalny jest za to ruch u tych 3 konisi.
Od spokoju siwego , do przyspieszenia środkowego aż po głupawkę prawego.
Z tej strony - brawo ode mnie
wątek zamknięty
i jeszcze takie

wątek zamknięty
Galopada - jestem wielką fanką Twoich zdjęć, przypominają mi fotografie Zofii Raczkowskiej 😀
wątek zamknięty
Galopada - jestem wielką fanką Twoich zdjęć, przypominają mi fotografie Zofii Raczkowskiej 😀

Dokładnie to samo chciałam napisać.. 🙂

Ps. Cieciorka lubię klimat twoich zdjęć..
wątek zamknięty
Galopada b. fajnie. 🙂 Na obu troche przestrzeni brak, ale to nic strasznego. Poza tym na prawde dobre fotki.

Ja wrzuce cos na spiaco 🙂

wątek zamknięty
Pursat
Querido
:kwiatek:

Anka dzieki 🙂 dosc duzo osob zarzuca mi ze ciasno ale jakos nie moge sie oduczyc... bo lubie ciasne kadry + duze kontrasty  😡
wątek zamknięty
ciecior! od razu wiedzialam ze to twoje focisze 😀
szczegolnie mi sie podoba 6, choc wolalabym nieco ciasniej i okna w pion/poziom złapac. 12- troche za duzo gory i prawej. 13-za duzo gory i lewej-ta twarz z lewej rozprasza. 15-fajnie pozamykany kadr. 16-uciekly szczegoly na twarzach. 17-wolalabym ciasniej, bez postaci z prawej, no i architektura sie klania-bo nie wirze ze te kolumny takie krzywe sa naprawde 😉 18,19-lekko kadry bym zmienila, a na 19 dodatkowo ten z tylu sie troche chamsko spojrzal w obiektyw. 21-super, widac dynamike. 22-chyba najlepsze, choc bym krok w prawo dala by jeden z panow nie zaslanial tak drugiego 😉
pozatym mam wrazenie ze masz na wszyskich fotach plaskie szarosci i uciekaja ci szczegoly.. to z odbitek z kliszy?

anka, u ciebie w drugiej focie nie podoba mi sie ta noga wyrastajaca z glowy.. 1 naj jest 🙂
wątek zamknięty

Żałuję bardzo tej amputacji z lewej strony, tak wyszło... Ale ogólnie chyba przyjemne zdjęcie? 😉
wątek zamknięty
Pursat - mnie to cięcie nie przeszkadza.

Natomiast wracając do odpowiedzi Galopady - rozumiem Twoje zamiłowanie do ciasnych kadrów ale gdyby prawy
koniś ruszał w Twoim kierunku a nie w stronę ramki uwag z mojej strony by nie było.
Moim celem nie jest jednak totalna krytyka a jedynie uwaga czy obserwacja - na dodatek pomaga i mnie to krytykanctwo poprawiać moją technikę i sposób patrzenia.

Mnie się te zdjęcia podobają a drobne uwagi nie odbierają urody kadrom.

Dorzucę swoje dwa z dzisiejszego wyjścia z psem na spacer 🙂
Żeby nie było że się jedynie wymądrzam, możecie poużywać sobie do woli na moich  😅

wątek zamknięty
szemrana, ten ptak na drugi wyglada jakby sobie z Ciebie kpil 😉 ew jego mina pyta "wtf?" 😉 rewelacja!!!!!

ciecior ! z balonikami lepiej wygladalo w kolorze 😉

a moj aparat lezy i sie kurzy... moze pora go odkopac ??
wątek zamknięty
szemrana drugie jest moim zdecydowanym faworytem. 🙂 Fajny kadr, glebia ostrosci i spokojne tlo.
wątek zamknięty
to środek miasta a za tło "robił" niebieski budynek Plusa  😉
wątek zamknięty
szemrana wiem i dziekuje. caly czas staram sie nad tym pracowac ale cos mi nie idzie  😵
wątek zamknięty
[quote author=galopada_ link=topic=67.msg156280#msg156280 date=1232913547]
szemrana wiem i dziekuje. caly czas staram sie nad tym pracowac ale cos mi nie idzie  😵
[/quote]

czemu mam poczucie, że ze mną jest podobnie  :emota2006092:
wątek zamknięty
szemrana  - bardzo mi sie podobają te fotki
wątek zamknięty
szemrana - drugie przeswietne! 😁

z wczorajszej sesji z dziewczynami 😉 :

no i od wczoraj... cierpie na brak aparatu...
migawka umarla 😕 😕 😕
wątek zamknięty
Jessy, wielka szkoda 🙁 A jaki przebieg, jeśli mogę spytać?

Mam nadzieję, że niedługo znowu będziesz nas zachwycać swoimi zdjęciami.
wątek zamknięty
Pursat - oj nie wiem, ale spooooro nim zdjec zrobilam... jutro jade do serwisu, zobaczymy czy da sie jeszcze uratowac, chociaz i tak zbieram na cos nowego... a gdzie mozna sprawdzic przebieg? bo ja nie mam pojecia 😡
wątek zamknięty
Jessie, pierwsze szałowe.
Dwa pozostałe moim zdaniem leciutko za jasne, przez co za dużo szczegółów się już wkradło.
wątek zamknięty
Moona - Jessy nie Jessie... dzieki, u mnie jest ok, zalezy jak kto ma skalibrowany monitor, u mnie jest ciemno 😉
wątek zamknięty
Przebieg chyba tylko w serwisie. Myślałam, że może tak orientacyjnie będziesz wiedziała 😉
wątek zamknięty
Jak sprawdzić "przebieg" lustra:

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=49800
wątek zamknięty
Jessy  👍
Technikę to Ty masz w małym palcu  😉
wątek zamknięty
Strzyga - dziekuje bardzo :kwiatek: 😉
Pursat - no wiec sprawdzilam - 81,569 jutro zawioze go do pewnego goscia, no i zobaczymy czy da rade cos zrobic 😕
szemrana - dzieki 😡 :kwiatek:
wątek zamknięty
A tu moje najnowsze  🙂
wątek zamknięty
Jestem nowa ale mogę pochwalić się swoimi fotkami !  🤣
wątek zamknięty
magda
pozatym mam wrazenie ze masz na wszyskich fotach plaskie szarosci i uciekaja ci szczegoly.. to z odbitek z kliszy?[/quote]
jakie kadry sugerujesz w 18,19? prawde mówiąc nie zauważyłam wcześniej tego kolesia patrzącego w obiektyw 🙂
17 nie kadruje bo pliki maja mały rozmiar i nie ma sensu, widząc je takimi łatwiej odnaleźć negatyw- pełnią więc funkcje przede wszystkim pogladową. a postac w tle mozna wyciac przy okazji 🙂
w 12 zgadzam sie, ale już niewiele moge zrobic, natomiast w 13 podoba mi się dużo z góry i nie widzę twarzy która cię rozprasza :P
biele i tak dalej to, jak napisałam, kwestia jakosci skanow, na zdjęciach wyglada to inaczej.
dzieki za opinie  :kwiatek: może ktoś jeszcze?

karolinag4 bardzo podoba mi się zimna tonacja kolorów na tym zdjęciu i kontrast jaki tworzy zestawienie białego kota z szarym tłem 🙂

mery w kolorze jeszcze bedzie, to dwa różne zdjęcia 🙂

szemrana drugi wróbel bomba 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.