Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Oprogramowanie. Mówiąc szczerze, mi to zdjęcie strasznie dziwnie wygląda za plecami pana i w okolicy słupa.

wątek zamknięty
xxflygirlxx, soft to skrót od angielskiego software czyli oprogramowanie.
wątek zamknięty
Abre, obiektem była amazonka w białej sukni w świetle reflektorów - raczej statyczne portrety. Dla kompletnego amatora (tak właściwie, to fotografia jest poza sferą moich zainteresowań), który dotąd robił co najwyżej zdjęcia swoich pomalowanych modeli/miniaturek, czy "dokumentował" airsoftowe "wojny" to za wysokie progi... ale zostałem postawiony przed faktem dokonanym i miałem godzinę na "przygotowania". 🙁
Efekt wiadomy, "wyszło" tyle co nic, próbuje coś ratować za pomocą amatorskiej obróbki w Irfanie. Dobrze, że amazonka uparła się na czarno-białą kolorystykę, bądź sepię. 
wątek zamknięty
Grzegorz, to warunki trudne nawet dla doświadczonego foto. Może pokażesz, co Ci wyszło?
wątek zamknięty
Nie mam zgody Obiektu i w życiu jej nie uzyskam, bo Model naciska na pełną konspirację.
Poza tym zdecydowanie nie ma czego pokazywać - tak wpadając w panikę pomyślałem, że na ReVolcie na pewno coś mi poradzą, bo szybka lustracja forów tematycznych/youtuba nic przydatnego mi nie dała. 😉
wątek zamknięty
Strzyga no mi też, nie wiem dlaczego tak wyszło.
wątek zamknięty
Grzegorz, ale nie znając zdjęć nic się nie da poradzić. To jak wróżenie z fusów. Chcesz powtarzać foty?
Konspiracyjnie możesz mi je podesłać na maila a ja je mogę potem konspiracyjnie usunąć 😉 Inaczej nidyrydy, że tak powiem.
wątek zamknięty
Co powiecie o tym?
(...)

:kwiatek:
wątek zamknięty
Chciałam tylko napisać, że tu zaglądam systematycznie.
Na pisanie jednak czasu nie wystacza 🙁
wątek zamknięty
Po wycieczce w Rydze mam pare fotek robionych zwykłą starą cyfrówką która ma 8 mpx  😉 zdjęcia jeszcze nie przerabiane tylko zmniejszane 😉

wątek zamknięty
noen  👍 Nigdy nie nauczyłam sie robić takich zdjęć cyfrówką
wątek zamknięty
xxflygirlxx, co w nich jest nadzwyczajnego? większosc cyfrówek rozmazuje tło, jeśli o to Ci chodzi.
wątek zamknięty
Po prostu mi się podobają. 😉 A ja cyfrówką nawet takich nie umiałam zrobić.
wątek zamknięty
ocenicie? nie wrzucam na forum bo zły rozmiar
http://www.photoblog.pl/madmaddie/74535712
wątek zamknięty
xxflygirlxx, dziękuję  :kwiatek: cieszę się że jakoś wyglądają 🙂 a co do robienia zdjęć cyfrówką to ciężko mam chyba z 50 nieudanych prob a tylko te jakoś wyszły, reszta własnie rozmazana 🙁
wątek zamknięty
Ale innym...może dać 😎 Nie daj się prosić! Jeśli tak to na pewno jesteś mało...hymmm . wizualnie ....internetowy 😀 Grześ... 🤣 🤣 🤣 🤣
wątek zamknięty
madmaddie,  mi podoba się bardzo!  👍
wątek zamknięty
mogę poprosić Strzygę  lub kogoś kto się ''bardziej zna'' o komentarze 😀 poprosiłabym o wskazówki, żeby robić dobre zdjęcia 😀 z góry dziękuję :kwiatek:
wątek zamknięty
noen, MAm podobne jak Twoje 1  i też jest robione cyfrówką
Postaram sie zamieścić chociaż uważam, że nie bedzie tak dobre ...
wątek zamknięty
[quote author=Dworcika link=topic=67.msg695775#msg695775 date=1283451838]
Co powiecie o tym?
(...)

:kwiatek:
[/quote]

Pozwolę sobie jeszcze raz spróbować...

[url=http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,67.msg695775.html#msg695775]LINK NDO POSTU ZE ZDJĘCIAMI[/url]
wątek zamknięty
Noen, ja się wprawdzie nie znam, ale pozwolę się wypowiedzieć 😀 Przede wszystkim widzę jeden błąd: wszędzie kadrujesz centralnie, staraj się trochę bawić kadrem, najlepiej poczytaj nieco o tym w necie. Na 1 dodatkowo kłują mnie te dwa pozostałe kwiatki, po lewej stronie na górze i dole. Widać, że chciałaś zwrócić uwagę na ten centralny kwiat, ale tło bardzo rozprasza i odwraca uwagę. 2 to wgl skupisko takich samych kwiatków i kompletnie nie wiadomo na czym oko zawiesić. 3 to w ogóle mi się strasznie nie podoba. 4 hm.. kadr już lepszy, ale te ławki w tle w dodatku czerwone no i ostrości zabrakło. 5, tez niestety ostrość, nie umiem nic więcej powiedzieć. No i 6, które mnie osobiście się podoba! Chociaż poprawne chyba nie jest, coś mnie w nim przyciąga 😉

A teraz niech się wypowie loża ekspertów 😎
wątek zamknięty
Mi się tam drugie noenowe podoba, kojarzy ze wzorem ze starej kanapy. Mniej w nim takiej listkowości przyziemnej, ślicznostkowości, trochę poszło w stronę obrazu. Pewnie przez dziwną czerń. Ale oczywiście ostrości by się więcej przydało.
wątek zamknięty
Dworcika ja się zlituję moim laickim okiem, napiszę tak z wyczucia  :kwiatek:

W pierwszym podoba mi się głębia  😉
W drugim kadr, tylko troszkę denerwuje ta biała plama za głową węża, nie wiem co to, odbicie światła na kamieniu?
Trzecie ma super kolory!
Czwarte podoba mi się najmniej, jakoś się w nim gubię, ale niestety nie umiem określić dlaczego.

Ogólnie są jakieś takie pozytywne i bardzo fajne, podobają mi się  🙂
wątek zamknięty
najlepiej widzi mi się 5.
fajny pomysł, kadr i wgl, pamietam jak zrobiłam takie komórką i mi fajnie wyszło (:
troszkę brakuje ostrości, ale tak jest okej, wstaw coś jeszcze
wątek zamknięty
noen nie rób kwiatków z góry to będzie gitara (;
a te żołędzie... mrrr <; edit: ostatnie kwiatki też mi się podobają, nieziemskie!
wątek zamknięty
w sumie więcej nie mam, reszta rozmazane itp. ale czego wymagać od dwuletniego aparatu nie ? 100lat za mudżynami  😅
wątek zamknięty
sprzęt jak sprzęt nieważne jaki by był i nie ważne ile by miał lat, ważne w jakich rękach!
wątek zamknięty
noen, a  co tu  komentować ot takie zwykłe pstryki ze spacerku. Ani w tym światła, ani pomysłu, tak, żeby zobaczyć jak aparat działa. Podoba mi się drugie, ale  ja  żywię pewien sentyment z własnych początków fotografii, kiedy to robiłam dość podobne zdjęcia. Musisz się nauczyć kadrować, bo te kadry nie przedstawiają niczego.  Słyszałaś kiedyś o  złotym podziale,tudzież mocnych punktach? Na pewno znajdziesz to w trzecim linku z pierwszego  postu. A potem duuużo praktyki. 
wątek zamknięty
sprzęt jak sprzęt nieważne jaki by był i nie ważne ile by miał lat, ważne w jakich rękach!

Dokładnie! A już najmniej ważna wydaje mi się wiek aparatu i piksele - co za różnica?  🙄
wątek zamknięty
Strzyga masz rację, są to takie takie zwykłe pstryki ze spacerku, by zobaczyć jak działa aparat 🙂 są to moje dopiero pierwsze takie zdjęcia, nigdy nie robiłam czegoś takiego jak kwiatki czy cóś. Napewno poczytam, ale znalazłam jeszcze jednego kwiatka z wycieczki, moim zdaniem najlepszy, ale pozostawiam to Wam 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.