Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Dziewczyny coś się pomyśli, ja was bardzo chętnie wszystkie poznam !!  😁
wątek zamknięty
pochwalę się, 2 raz w życiu polowałam na burzę.
Można powiedzieć, że złapałam  😉
Zdjęcie nie jest najlepsze ale pioruny widać.

wątek zamknięty
ninevet, to z dzisiaj?
wątek zamknięty
Wczoraj w nocy 😉
wątek zamknięty
moja kumpela z pracy uwielbia fotografować burze. tu jej foty http://www.tvnwarszawa.pl/56962760,uzytkownik_profil.html
zawsze podziwiałam cierpliwość ludzi sterczących ze statywami na długim czuwaniu 😎
ja pozostanę przy kopytnych 😁 za trzy godzinki ruszam do Wojenki 🏇
wątek zamknięty
MsCarmen - co ja bym dała by jak koleżanka Twoja móc siedzieć gdzieś wysoko. Burza była piękna ale w dzielnicy domków i drzew niestety za wiele nie ugrałam [ i nie ugram nigdy]. Co do długiego czasu, to postawiłam statyw na biurku, siedziałam na rv i tylko co 30 sekund naciskałam migawkę. Po 10 minutach zobaczyłam co złapałam 😉

Edit: jak mogę wydłużyć czas naświetlania w dzień ? Właśnie idzie mi kolejna burza ale teraz jak sobie dam 30 s to chyba uzyskam białą plamę jedynie. Chyba.
wątek zamknięty
farciara mieszka na 3 piętrze koło Pól Mokotowskich 😀

ja bym dała najniższe iso (100 lub 200), przesłonę jakąś niziutką, np. 22 lub nawet 32 jak możesz i na drodze prób i błędów nią sterowała. nie wiem jak to wyjdzie, nie próbowałam. a chyba jestem za leniwa, żeby po obiedzie podnieść dupsko i iść po aparat 😎
wątek zamknięty
okej, dzięki.
Burza chyba jednak mnie ominie ale następnym razem będe kombinować  :kwiatek:
wątek zamknięty
nie wiem, czy zadziała, daj znać 😉
wątek zamknięty
ninevet, musisz mieć filtr neutralnie szary (np. Hoya ND400), inaczej marne szanse. Taki, który pozwoli Ci wydłużyć ekspozycję do 15-30 sekund to już spory wydatek oraz problem z dostępnością - wiele sklepów sprowadza na specjalne życzenie. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=129248
wątek zamknięty
Dzięki abre  :kwiatek:
Jedyny filtr oprócz UV jakim dysponuje to polaryzacyjny kupiony przez pomyłkę.
Aż tak mi na burzy w dzień nie zależy, nocą też przychodzą 😉
wątek zamknięty
nine - dawaj do mnie 😀 mieszkam na 9 piętrze 🙂 ostatni wieżowiec, z mojego balkonu jest wielka panorama
wątek zamknięty
zaleję Was teraz zdjęciami, które dzisiaj popełniłam 😎
modelowali Wojenka, Mihrab i Mujahid 😜 (Zuza, mam nadzieję, że dobrze napisałam imię młodego 😁 )

a tu taka zabawa PSem 😁

uprzedzę pytania - tak, obrabiane w Photoshopie.
wątek zamknięty
MsCarmen, przepiękne zdjęcia! 🙂
wątek zamknięty
Przedostatnie mi się najbardziej podoba, uwielbiam takie zdjęcia!  😍
Chociaż wiadomo, że wszystkie które wstawiłaś są powalające  😜 😜 😜

Matkooo czemu ja nie mam konia i nie mogę Cię do siebie zaprosić?!  😕 Też bym chciała tak cudowne zdjęcia!
wątek zamknięty
MsCarmen, cudne  😍 Szczególnie te dwa ostatnie  🙂
wątek zamknięty
MsCarmen
Przedostatnie jest zjawiskowe, piękny kadr, podobnie ostatnie też baardzo mi się podoba 🙂
Ale 5 jakieś przekombinowane i jakby jakość poszła gdzieś  🤬
A tak btw to jaka jesień już nastaje, a dopiero się lata nei mogliśmy doczekać
wątek zamknięty
dzięki, dziewczyny :kwiatek:

armara zgadzam się, na 5 widać niedociągnięcia 🙂 chyba mi już do reszty pada AF w tej Sigmie, chyba czas na kalibrację 🤔 co i rusz zaczyna mi mydlić i nie trafiać w punkt...
wątek zamknięty
O właśnie!

MsCarmen 0 możesz coś więcej powiedzieć o obiektywach, które nagle zaczynają mydlić, mylić się częściej niż zwykle i o kalibracji? Mam właśnie takie problemy ze swoją Sigmą i nie wiem co począć  😡 Mogę liczyć na Twoją pomoc, czyt. podzielenie się Twoją wiedzą na ten temat?  :kwiatek:
wątek zamknięty
martva po prostu trzeba wysłać sprzęt do kalibracji... czyli pakujesz obiektyw i aparat i ślesz do Gdybni. niestety innej opcji nie ma 🙁
wątek zamknięty
A nie wiesz przypadkiem ile trwa taka cala akcja?
Ech... Czy zawsze akcje ze sprzetem musza mi sie zaczynac akurat wtedy gdy aparat potrzebuje najczesciej? :/ cala przerwe pomiedzy rozgrywkami bylo dobrze, a wczoraj rozpoczelismy runde i... :/ ok, juz sie troche wyzalilam (przepraszam ale musialam)
wątek zamknięty
Mnie też się najbardziej podoba przedostatnie  🙂
Jaka ze mnie Madonna  😁
wątek zamknięty
martva nie mam pojęcia... podejrzewam, że około tygodnia.
choć jak mi się sigma złamała w pół to trzymali ją... 4 miesiące 🏇

Wojenka niezastąpiona 😎
wątek zamknięty
MsCarmen -  😵 😵 cudo!  😍 ale mi się marzy taka sesja
wątek zamknięty
MsCarmen - CUDA!  😍
wątek zamknięty
MsCarmen, nie boisz sie tak swojego body wysylac do Gdyni razem z obiektywem? Ja bym tego nie przezyla :P
wątek zamknięty
dzięki raz jeszcze 🙂

natchniuza boję się, ale nie mam wyboru. już nawet korekcja obiektywu w body nic nie daje...
wątek zamknięty
MsCarmen - dziekuje za informacje.
No to czeka mnie w takim razie ciezka decyzja, ktora jest jednak dosc oczywista i jeszcze ciezsze rozstanie.. Booooje się!
wątek zamknięty
MsCarmen cuudaaaaaaaaaa🙂przedostatnie już na tapecie w pracy zeby jakos ozdobic nudny czarny ekran w sekretariacie (tylko na male foto pośrodku ekranu mi wolno).
Zdolna jestes niesamowicie i juz wiem do kogo sie odezwac w razie potrzeby jakies sesji🙂hehe
wątek zamknięty
Rozmawiałam z Sigmą Pro Centrum, wyjaśnili mi co i jak.
Mają 14 dni na załatwienie tej usługi, jeśli będę wysłać sama - płacę sama za kuriera, a jeśli przez Sigma Pro Centrum to płace 30 zł. Usługa jest w ramach gwarancji i polega to wszystko jak to miły pan powiedział "Na wgraniu nowego oprogramowania do obiektywy, aparat pozostaje nienaruszony".

Mam wpaść jeszcze do Centrum, to bezpłanie sprawdzą i powiedzą czy jest potrzebna kalibracja czy to może coś innego złego się dzieje.

Ech... nie chcę, baardzo nie chcę, ale muszę...  😕
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.