Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

[quote author=Anka link=topic=67.msg132750#msg132750 date=1230581205]
Photofilter. Darmowy do sciagniecia z netu. Po angielsku, ale chyba nawet jest polski plug-in. 🙂

A nie przypadkiem PhotoFiltre ?  😉
[/quote]

Tak, tak. Photofiltre. Czasem ciezko mi jest pomiedzy polskim, niemieckim i angielskim na szybko manewrowac i potem takie literowki wychodza.  😵
wątek zamknięty
Kilka fotek z sylwestrowego wypadu na wieś..

Co do czarno białych niestety nie umiem wydobyć z nich "głębi" Mój program ma jedynie opcję zrobienia zdjęcia czarno biełym i tyle  🤔

No i generalnie wszystkie opinie i rady mile widziane.. 🙂

wątek zamknięty
Querido pierwsze jest fantastyczne!  piękne promienie słońca przeciskające się zza konarów drzew 😉
wątek zamknięty
Querido ja się nie znam, mogę powiedzieć tylko, że jak dla mnie oko na 3 zdjęciu nie powinno być ustawione tak 'centralnie'. Tzn. z jednej strony łeb konia jest zamazany, z drugiej rozmazane tło. Ja dałabym więcej konia a mniej tła, no i koń powinien być wyraźniejszy.

Oczywiście to tylko moje zdanie  😡
wątek zamknięty
Jeszcze takie:

wątek zamknięty
Pursat kotek jest super, bardzo mi się podoba!

lets-go, wyłącz datę na zdjęciu, ona i tak zostanie zapisana w informacji o zdjęciu, a nie będzie psuć całego obrazka.
podoba mi się jak światło przechodzi przez gałezie, oraz jak oświetla łańcuch, ale unikaj łapania słońca w kadr i postaraj sie ucinać niepotrzebne przestrzenie, jak w tym przypadku jasne niebo, ktore odciaga wzrok.

Moona, sorry, ale cięzko nie sprowadzać twoich komentarzy do "czepania się", bo moim zdaniem, to nic poza tym :P
wątek zamknięty
Querido, bardzo mi sie podoba ostatnie zdjecie 🙂

Martva kropelki! 😀 nowe zdjecia podobaja mi sie bardziej niz poprzednie
wątek zamknięty
Dziękuję Cieciorko, osobiście też uważam że nie jest takie najgorsze 😉
wątek zamknięty
hehe, i tak trzymaj 🙂

teraz ja:
komuniści 😉

tutaj także majowo

tutaj jeszcze starsze bo z lutego

jakies impresje

i dlaczego zawsze warto miec aparat przy sobie, chocby w komorce 😉

wiem, że nie ostre, że poruszone, ale mnie to aż tak niegryzie. jak wgram, to wstawie pewnie coś ciekawszego.

ps. pamieta moze ktos, kto mi to przerabiał?
wątek zamknięty
Napisze mi ktoś coś o moich łabędziach z poprzedniej strony?
Każda opinia mile widziana.
wątek zamknięty
zna ktoś ten o to portal?
http://fotografia.interklasa.pl/index.php
czy jeśli ktoś nie pstryka super wypasionych zdjęć może tam założyć galerię?
moze ktos z was ma tam konto i wystumaczy mi na czym polega ten punkt regulaminu? probowałam się doczytać, ale nie znalazłam.
c) Publikacji jednego zdjęcia w ciągu x (gdzie x, to ustalony limit FF) godzin od chwili dodania poprzedniego.
wątek zamknięty
Jeśli limit to 24 godziny to kolejne zdjęcie możesz dodać właśnie po 24 h. Większość portali ma takie ograniczenia bo inaczej zasypałyby je lawiny fotek.
wątek zamknięty

lets-go, wyłącz datę na zdjęciu, ona i tak zostanie zapisana w informacji o zdjęciu, a nie będzie psuć całego obrazka.
podoba mi się jak światło przechodzi przez gałezie, oraz jak oświetla łańcuch, ale unikaj łapania słońca w kadr i postaraj sie ucinać niepotrzebne przestrzenie, jak w tym przypadku jasne niebo, ktore odciaga wzrok.

Nie mogę wyłączyć daty. Serio. Aparat kosztował 49 Euro, i nie mam takiej opcji 🙂 Możesz mi bliżej powiedziec cos o ucinaniu przestrzeni, bo nie wiem o co chodzi  😡
wątek zamknięty
chodzi mi tylko o to byś zagospodarowała przestrzeń na zdjęciu. jeśli masz ciemną plamę na dole, bez kształtów to ją utnij. jeśli masz nieciekawe, bezchmurne niebo które nie jest częścią kompozycji to też ciachnij, przynajmniej część. wzrok skupia się na tych punktach i jest to pierwsza rzecz jaką widzisz, podświetlnone gałęzie są wówczas dużo mniej ważne.
utnij: skróć zdjęcie w komputerze lub na gilotynie po wywołaniu 🙂 oczywiscie to tylko sugestia a nie żelazna reguła.
wątek zamknięty
Querido, śliczne, zwłaszcza ta gra światła w lesie  😀
wątek zamknięty
Cieciorka
najbardziej podoba mi sie trzecie, bo fajna zabawa z glebia ostrosci i takie nietuzinkowe ujecie. Poza tym klimat na drugiej focie konskiej mi sie podoba. Jesienne farby i znowu taki inny kadr. 🙂

z moich:
jedna fota koncertowo. Robione Canonem PowerShot A630 z reki, z Flashem.

wątek zamknięty
Cieciorka , portel moze i super , ale jeśli masz zamiar czekać na opublikowanie w głównej nie wiadomo ile czasu , bo musisz spełnić hmm warunki , powiem szczerze , jakies dziwne , to predzej dojdziesz na piechte do stajni ... faktycznie , portal dla zawodowców , lub tych co maja dużo znajomych i se pkt uzbierają ...
jestem na DA(digart.pl , gdzie dodajesz foty codziennie ), i na plfoto.com ( troszke inne , lepiej oceniane i bardziej prof ... ) i wiecej nie szukam ...
wątek zamknięty
Przez okres świąt udało mi się coś popstrykać nowym sprzętem, a dopiero się poznajemy...

Każda opinia i każdy komentarz bardzo mile widziany. Jestem twarda, zniese wszystko 😉

Domowo:

Zimowo:

Kolorowo:

Anyone?  😡

wątek zamknięty
moze mam bzika jakiegos, ale cos jak dla mnie ostrosc ucieka... w Sony 350tce szwagra tez jest ten problem... nei wiem czy to kwestia ustawien czy aparatu??
wątek zamknięty
ciecior, komunisci calkiem si, reszta taka se..
sierka, pies fajny, reszta jw

tera ja atakuje..
studyjnie:

i z mojego ukochanego miejsca w kinie:

wątek zamknięty
Querido światło w lesie bardzo ładne

Anka, dzięki. ja też nabardziej lubie to zdjęcie, poza tym, sam dzieciak był fajny. w zaszadzie miałam robić zdjęcia dziewczynce w drugiego zdjęcia (rodzina), ale to stworzonko tak brzydkie że obcykałam wszystkie inne dzieci :P
twoje też jest ciekawe. zwłaszcza jak na takie warunki wyszło bardzo dobrze, no i stafiłaś ciekawy moment 🙂

m.indira ja mam devianta, ktory od 3-4 lat jest pusty. przez dwa lata było na nim jedno zdjęcie, ale skasowałam  🤣
poza oczywistymi różnicami, czym w praktyce różni się deviant od digarta? kiedyś szemrana pisała mi od plfoto, ale nie pamietam, możesz dodać coś od siebie? może być pw

Sierra, bardzo podoba mi się tło w pierwszym, oraz ruch kolczyka. dla mnie wygląda w porządku, ale przeszkadza coś co kolczyk u góry trzyma. może można było zawiesić na nitce i potem ją wymazać lub na czyms pasującym do całości i zostawić?
drugie zdjęcie poprawne, ale bez fajerwerków. manipulowałaś przy balansie bieli? jesli nie to aparat sam fajnie się odnalazł.
trzecie mi się nie podoba- nic ciekawego.
pies też nie. ani kadr, ani przepalona biel, ani to że ostrość jest tylko na nosie.
gałązka ma fajny kształt, ale jest za ciemna, badyl jakiś nie ostry. w sumie niech do tego przyczepia sie ktoś inny, mnie po prostu nie pasuje.
ostatnie: smakowite 🙂, ale nie budzi wiekszym emocji :P

magda, mnie się podoba ostatnie. co prawda wolałabym może inne kolory i żeby linie były równoległe do zdjęcia ale... cholercia, ja się nigdy takich rzeczy nie czepiałam  🤬
no nic, podoba mi się ostatnie 🙂. inne z kina średnio do mnie przemawiają.
studyjne też. poprzednie, które wstawiłaś podobały się bo były nowe i ogólnie ciekawsze. te utrzymane w podobnym tonie- stają się nudne. ale może to dlatego że nie lubie fotografii studyjnej. w pierwszym podoba mi si kadr, drugie nie.

korzystał ktoś z usług tego sklepu?
link do sklepu

edit:
ja tez mam kilka arabków. co prawda nie tak ładnych, może nawet nie ciekawych, ale zawsze.

wątek zamknięty
Z dzisiejszych męczarni... Sesja goni to trzeba się jakoś odstresować 🙂

wątek zamknięty
Abre
miód oraz malyyyyna.
poukładane w kadrzee aż.....oko cieszy.
Chociaż na upartego to...odrobinay prawej sie chce, przestrzeni przed pyskiem bo wzrok skierowany w dal.
Ale to czepialstwo jedynie i perfekcjonizm wyłazi ze mnie.
Znakomite jest i tyle
wątek zamknięty
Dziękuję 🙂
Ps. Ja bym wiele rzeczy poprawiła ale... to za kilka miesięcy 😉
wątek zamknięty
zwłaszcza dół zdjęcia się podoba.
Domknięcie kadru. Żadnych zbędnych fragmentów nóg, żadnych przeszkadzajek.
Wszystkiego mi akurat
wątek zamknięty
od czego zależy czy światła na nocnych zdjęciach wyjdą jak punkciki albo jak 'gwiazdy'?
wątek zamknięty
Od przysłony. Na szeroko otwartej np. f/2.8 będą to punkciki, na przymkniętej np. f/11 już gwiazdki. Trzeba pamiętać, że od pewnego momentu im bardziej przymykamy przysłonę, tym obraz staje się bardziej mydlany (zjawisko dyfrakcji) http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=19709

Można też kupić specjalny filtr ale należy się liczyć z tym, że zmiękczy on nieco obrazek.
wątek zamknięty
dzięki za wyjaśnienie
wątek zamknięty
Jeszcze jeden b&w.

Złocień
wątek zamknięty
Sierra pierwsze świetne!!! 😍
abre jak Ty robisz takie b&w? w aparacie ustawiasz, czy na kompie? poprawiasz coś jeszcze? boskie 😉 😲

a teraz trochę moich.. wybaczcie za ilość 😉

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.