To ja coś napiszę:
1. W sumie to nie wiem na co tu mam patrzyć. Po prawej jakieś uschnięte roślinki prawie wychodzą mi z ekranu. Jest ich za dużo. Pierwszy plan nieostry, jeśli nie jest on taki w jakimś konkretnym, zamierzonym celu, na ogół wygląda bardzo niekorzystnie. I jak dla mnie właśnie tak jest tutaj.
Śrubki bardzo centralnie (= niezbyt ciekawie dla ludzkiego oka), w dodatku ostrością to one nie powalają.
2. Falki na dnie fajny motyw, ale piórko jest zupełnie nie wiem czemu centralnie i na dodatek strasznie przepalone. Potencjalny motyw falek niewykorzystany.
3. Podobają mi się cienie na wodzie, ale są trochę za słabe. To niebo na górze niepotrzebne, psuje efekt "drogi", którą sobie stworzyłaś. Próbowałam to trochę przekadrować, wyszło tak:

Myślę, że zdjęcie wyglądałoby lepiej, gdybyś kucnęła/stanęła niżej przy jego robieniu.
4. Nie rozumiem sensu pokazywania przepaleń jakie powstają na skutek pokazywania na zdjęciu słońca. A plama słońca na wodzie przy granicy z brzegiem totalnie do mnie nie przemawia. Podoba mi się za to ramka z gałęzi drzew, trawki i odbicia gałęzi w wodzie.
Mam wrażenie, że zdjęcie jest... brudne?
5. No... coś z gwoździami. Błyszczy się. Niczego więcej na tym zdjęciu dopatrzyć się nie potrafię.
6. Fajnie niebo w tle, w sumie to zdjęcie się nie podoba. Chociaż ja bym się pozbyła śniegu z pierwszego planu, bo mi zaburza odbiór i ściąga na siebie wzrok.