na wewnętrznej stronie łydki w jednym miejscu przetarła się cała ta pianka, powstała taki placek na jakieś 4cm, poza tym całe mi popękały z przodu, tzn. w miejscu gdzie się zginają. Buty używane 2-3 razy w tyg przez jakieś 4miesiące...
Trzeba odkopać wątek, bo jesień już jest, a zaraz i zima.
Nie wiem czy mam kupować termobuty, bo jestem taki zmarźluch, że boję się, że nie dadzą rady. W wełnianych skarpetach i po kilka par i emu było mi zimno, więc sama nie wiem.
Czy wiecie może coś na temat nowych termobutach York " vixen" ? Mieli wypuścić na ten sezon ulepszoną wersje, już nie pękającą.. 😵 Ja też planuje kupić termobuty a że mam strasznie szczupłą łydkę to vixeny były idealne... 🙄
Przymierzam się do zakupu nowych termobutów, bo stare już czas wywalić. Podobają mi się EURO STAR, ale czy będą ciepłe? Jestem strasznym zmarźlakiem i zawsze mi zimno 😲
Mam Dafna i Euro-Stary, są bardzo ciepłe. Dafny są extra na błota i ciaplety, o Euro-Stary sie zawsze bałam , że przemokną tam gdzie są sznurowania 😉 Co prawda nigdy w nich nie jeździłam, bo kasztan nie był jeszcze gotowy, ale ogólnie i wizualnie są super. Ja to straszny zmarzluch jestem, nie mam hali, a te butki nie zawiodły.
Też mam euro-stary. Kupiłam je w promocji pod koniec zimy, przez neta i póki co- mimo, że noga nie marznie- jestem z nich średnio zadowolona. Strasznie obcierają! Po godzinnej pracy z koniem miałam tak obtarte pięty, że zaraz plastry poszły w ruch i problem z każdymi butami. Mam nadzieję, ze się wyrobią, miałam je na nogach raptem kilka razy. Was tez obcierały?
No tak, o tym zapomniałam. Obtrały mnie jak cholera 😤 Ale potem tu na forum Caroline poradziła, żeby mocno zawiązać sznurówki i potem już dobrze bylo 🙂 One nie mogą być luźne, trzeba je dopasować, bo inaczej krew sie leje 😉
obcierają na początku ale potem już jest w porządku, radzę na początku jakąś grubą skarpetę wkładać póki się nie wyrobią. ale są superciepłe i nie przemakają, chodziłam w nich nawet na codzień w największe mrozy 🙂