Forum towarzyskie »

Idiokracja

Robią. Oglądałam wczoraj taki program w RTR Planeta. Dziewczyny z Rosji. Oczu zamknąć nie mogą. Kropią sobie sztuczne łzy bo takie oko wysycha. Szczęka w szpic. Powyrywane zęby od tyłu.
Makijaż permanentny na to. Oszpecenie na całe życie. I mamusie zachwycone i broniące dzieci.
Cóż. Poczekamy 20 lat i każda z tych dziewczyn będzie chodzić od szpitala do szpitala. 😉

Tak to jest jak się ma za dużo kasy.
Z resztą, w kwestii operacji plastycznych, to mnie ostatnio zadziwiła ona:
http://www.papilot.pl/ludzie/17823/Valeria-Lukianova-Kolejna-zywa-lalka-Barbie-tym-razem-z-Rosji-skad-one-sie-biora.html

naprawdę jestem ciekawa jak ona będzie wyglądała za 10-20 lat.
O &%$#@  😵
Muszę poszukać tego dokumentu. Masakra... Już samo malowanie się w stylu młodych Japonek-lolitek mnie zadziwiał, ale to taka subkultura jakich wiele, więc w sumie co kto lubi. Mamy punków, emo, gotów - bardzo wyrazistych (co mi absolutnie nie przeszkadza póki zachowują się cywilizacyjnie normalnie), to czemu nie różowe, wymalowane lolitki. Ale operacje zdecydowanie mnie przerastają.
A faktycznie, o żywej lalce zapomniałam. Chyba wypieram ze świadomości takie cuda 😁
O! O!Ona też była w tym programie. I jej zachwycona mamusia.
Taniu, pamiętasz może tytuł tego programu? Nie mogę znaleźć :/
Прямой эфир
Z wczoraj.
Tu moze cos na wesolo ale moze wiele tlumaczyc co sie dzieje
Jest taki film - "God Bless America"
Niby z zamierzenia autora śmieszny, ale jednak nie do końca.

A propos linka Sambora - klik

Problem polega na tym, że różne grupy interesu posiadają różne definicje głupoty. Dość skrajne zresztą. A każda z tych grup twierdzi, że ich definicja jest słuszniejsza niż definicja całej reszty, co prowadzi ich do wniosku, że ta reszta jest głupia.
Ot i bezsens.
😵 😵
dobreeee!!!
widać, że parodia 😉 a bardzo fajnie zrobiona 😁
Reklamę dzisiaj niechcący oglądnęłam. Frosta paluszki rybne z mintaja. Bo zamarłam z pilotem w ręce.
Dla podniesienia wagi przesłania, chłopiec w ręce trzymał pluszowego DELFINA.
😵
A ja pod wrażeniem "szokujących" linków o aborcji, płodach w ściekach itd. A pod spodem - płatna reklama: "szukasz koleżanki do łóżka?"
żadna rewelacja...przecież często przy artykułach sponsorowanych, pojawia się reklama fundatora 😉
Reklamę dzisiaj niechcący oglądnęłam. Frosta paluszki rybne z mintaja. Bo zamarłam z pilotem w ręce.
Dla podniesienia wagi przesłania, chłopiec w ręce trzymał pluszowego DELFINA.
😵

Podobna była jak karpia rodzina na święta zapraszała. Pana Karpia.
Reklama czegoś o nazwie POLISA.
Koszty pogrzebu...bla bla bla.... . No brak z 10 tysięcy.
Koszty polisy "tylko złotówka dziennie" . I taka starsza pani to opowiada.
I tak według starej matematyki:
złotówka dziennie = 365,00 rocznie.
3650,00 po 10 latach
👀
Czyli na pogrzeb trzeba z 30 lat zbierać.
A tu oferują polise od 40-80 roku życia.
80 latka musi zbierać do 110 urodzin.
Optymistyczne.
No widzisz Taniu, jak oni w ludzi wierzą!

Spod klawiatury mi ten wątek wyciągnęłaś 😉
Moja znajoma młoda energiczna dziewczyna prowadząca przedszkole ma pomysł na założenie filii swojej placówki.
Miasto 40 tysięcy, z 11 przedszkoli publicznych zostało 5 (idiokracja)... Oczywiście wiecznie brakuje wszędzie miejsc, a prywatne przedszkola są zawsze pełne - nawet jeśli oferują kiepskie warunki.
Urząd miasta uroczyście deklaruje pomoc przy zakładaniu placówek niepublicznych, bo samorząd woli mieć prywatne niż publiczne, tak jest taniej. W ogóle się z tym nie kryją.

No i OK. Dziewczyna znajduje lokal spełniający normy dla przedszkoli, decyduje się wziąć kredyt, znajduje współ-inwestora który wraz z nią poniesie ogromny koszt adaptacji budynku do nowej roli.
Właściciel budynku chce go wynająć od razu, dziewczyna od razu jest gotowa do inwestowania i przebudowy, by przedszkole na 30 dzieci ruszyło od wczesnej wiosny. Chętnych będzie dużo, bo miejsce świetne.
I co?
I gmina nie ma planu zagospodarowania, w związku z tym przy składaniu papierów trzeba dołączyć "wniosek o wydanie warunków zabudowy w związku ze zmianą sposobu użytkowania budynku". Tak stanowi prawo budowlane.
Na ten kwitek czeka się w Urzędzie Miasta tyle co zwykle  😀iabeł:. 5- 6 miesięcy  😀iabeł:
😵
I to by było na tyle jeśli chodzi o rzucanie kłód pod nogi ludziom, którzy mają pomysł, którym się chce i którzy mają środki żeby cokolwiek robić. Bo dziewczyna nie będzie ponosiła kosztów płacenia najmu przez 6 pustych miesięcy tylko dlatego, że wszystko działa jak działa. Ręce opadają.

Mam słabą nadzieję, że ona znajdzie jakieś "dojście", ew. "plecy" żeby to obejść.. ale słabą.
To ja jeszcze o innej ciekawostce:
Lody parfait z malinami nordyckimi jedzą na deser uczestnicy corocznej gali na cześć laureatów Nagrody Nobla w Sztokholmie.
Malina nordycka rośnie w miejscach trudno dostępnych dla ludzi. Mieszkańcy regionu Nesseby w Norwegii pilnie strzegą tajemnicy, gdzie występuje ich najwięcej, przekazując sobie tę informację z pokolenia na pokolenie. Nic dziwnego, gdyż owoce maliny nordyckiej należą do najrzadszych i najdroższych jagód na świecie ze względu na trudność zbiorów - niegościnne tereny, wyjątkowo krótki czas zbiorów, niewielkie plony – każda roślina w jednym okresie wegetacyjnym rodzi tylko jeden owoc - oraz unikalną wartość.
Norwedzy umieścili malinę nordycką w herbie gminy Nesseby, a Finowie na monecie 2 euro

No i jak się tą maliną unikalną człowiek posmaruje (tak unikalną, że krem z nią jest w każdej drogerii  😉) to się jest gładkim .
A nawet 3x gładszym.
😂
W sumie malina nordycka lepsza niż glut ze ślimaka =taki krem też reklamowano.

A obstrukcje urzędnicze? Czym bez nich byliby urzędnicy?

WOW!!
Nasza polska "Oriana Fallaci" w programie "Kropka nad I" ze zjeżonym włosem dochodzi przyczyn powstania kałuży na stadionie. Ależ jej się ślepia świecą. I jak drąży: dach, delegat fifa,woda, drenaż,dach, murawa.  😂
No, staje w obronie narodowej dumy jak lwica.  😂 Aż ślina w kącikach ust,
Tłumaczy jej, co i jak, ex prezes pzpn, który o ile mnie pamięć nie myli, odchodził w niesławie.
Szczęśliwy kraj mamy- murawa to nasz główny problem.
😍
Nie wierzę własnym oczom. No nie wierzę.
Tania, spójrz na swój awatar 🙂 murawa wypełnia ci wszechświat 🤣 Ty jesteś wieszczem Narodowym 😀
No tak. Gęś na murawie. Nie jestem lemingiem-ufff.

Ech... pokazałam w ramach testu tę fotkę kilku młodym(25+) osobom
i KAŻDA zawołała :
- O! Król Julian!!
I tyle. Kim jest pan z "królem Julianem" nie wiedział nikt.
O tempora......
🙁
też bym nie wiedział...może dlatego, że od "Dywizjonu 303" wolałem "L jak Lucy" 😉
też bym nie wiedział...może dlatego, że od "Dywizjonu 303" wolałem "L jak Lucy" 😉

Ty to jesteś 25+++. I wiesz.
Jednak w obecnych czasach "pan od króla Juliana" nie jest "czytany ze zrozumieniem" chyba?
Czyżby to Adolf Hitler na wizytacji Afrika Korps, czytający Main Kampf?
Czyżby to Adolf Hitler na wizytacji Afrika Korps, czytający Main Kampf?

Buuu.... nie zgadłeś. Nie dostaniesz lizaka.
Druga szansa:
Kim jest "Pan z Wróbelkiem Elemelkiem"?

Chyba, że i Elemelek już w cieniu przeszłości zniknął?
(przy tym, że to na pewno wróbelek to się nie upieram )
😕. A gdybym powiedział, że jako przedstawiciel pokolenia 25+ rozpoznałem pana Fiedlera bez problemu, (zresztą chyba trudno go nie rozpoznać) pomimo, że nie wychowałem się na jego książkach, to dostałbym lizaka?
Nie, będziesz czytany ze zrozumieniem  😁
😕. A gdybym powiedział, że jako przedstawiciel pokolenia 25+ rozpoznałem pana Fiedlera bez problemu, (zresztą chyba trudno go nie rozpoznać) pomimo, że nie wychowałem się na jego książkach, to dostałbym lizaka?

To by mnie to ogromnie ucieszyło. I dowiodło, że ja testowałam na grupie wyjątków. Oby tak było. I lizak się należy.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=92265&klik=powiaz
My Polacy nie mówimy o sobie źle. Jest Skrzetuski, Wołodyjowski, Powstanie Warszawskie. Przywiązywaliśmy dzieci pod Cedynią jako tarcze i to jest super. To jest najlepsze, co mogło Polskę spotkać - mówi Maciej Stuhr

yyy...?

Strzelał do pana Sowy
a trafił do pana Sawy
o taki malutki
lapsus językowy

dzieci-zakładnicy, przywiązywane przez oblegających Głogów Niemców:Dzieci Głogowskie
Cedynia: Bitwa pod Cedynią
i last but not least: dlaczego to jest najlepsze...?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się