Forum towarzyskie »

Prośba o spojrzenie na projekt kobiecym okiem

Witam,
na wstępnie chciałbym zaznaczyć, żeby nie traktować tego posta jako reklamy strony, jednak nie mogę Was pytać o opinie nie podając obiektu, których te opinie miałyby dotyczyć🙂
Jako facet mający dystans do świata, a także do siebie postanowiłem zrobić stronę na której można się trochę ponabijać z mężczyzn.
Piszę także tutaj o tym ponieważ wiem, że większość użytkowniczek forum to dziewczyny, a my faceci jesteśmy w mniejszości dlatego od razu kieruję tego posta właśnie do płci pięknej 😉

Chodzi o:
http://facet-to-swinia.pl

Nie twierdzę, że każdy facet jest taki zły, ale czasem jesteśmy świniami, umyślnie lub też nie 🙂

Ale wracając do meritum, chciałbym, żeby ta strona znalazła pewną grupę odbiorców (niezależnie od płci) - a ponieważ serwisów ze śmiesznymi zdjęciami jest co niemiara to ciężko się przebić. Dlatego prosiłbym Was o jakieś opinie, co się podoba, co nie, czy humor nie jest zbyt chamski, a może zbyt poważny. W ogóle jeśli któraś z Was ma doświadczenie w prowadzeniu tego typu serwisów albo jakieś pomysły na promocje to chętnie nawiązałbym współpracę.

Ja jestem niestety głównie programistą i poza pomysłem oraz jego wykonaniem brak mi odpowiednich zdolności w głowie😉
Strona jak strona.
Zaskakująca nie jest. Ale nieczytelne też nie. Strona jak strona.
Zaś treść, osobiście, dla mnie jest ...przepraszam, ale ...nudna.  😉
Nie widzę powodów by odwiedzać tego typu strony. Humor nawet nie najgorszy. Sam humor może i nudny nie jest, bo jak już się na stronę wejdzie, to przejechałam do samego dołu strony- czyli coś mnie tam zainteresowało.
Ale nie na tyle, żeby chcieć na tę stronę wracać.

Myślę, że zbyt dużo jest obecnie w necie tego typu stron, żeby Twoja miała szanse przebicia się. Musiałaby być naprawdę niesamowicie śmieszna lub ciekawa. A nie jest. Ale to tylko moje zdanie.
powodzenia  🙂
Hm, ogólna odsłona graficzna nawiązująca do demotów i całego ich sieciowego pomiotu jest wg mnie po prostu...nudna. Może i funkcjonalna, ale już się przejadła. I to jeszcze w czarnej tonacji, brr.
Nihil novi.
Po pierwsze proszę się tu nie kryptoreklamować!  😤
A po drugie obejrzałam pierwsze dwie strony i nie jest to w ogóle śmieszne. Ani śmieszne, ani ciekawe, ani odkrywcze... ani nic.  Żenada. Wszystkie te obrazki znam z innych polskich i zagranicznych stron typu failblog, demotywatory, kwejk itp...
Nie widzę też żadnego nabijania się z facetów.
Nabijanie się z facetów, to byłoby coś w tym stylu:

Mnie się to nie podoba w ogóle. Nie przemawia do mnie taki humor, który nie jest nawet chamski, a po prostu infantylny i niemądry. Tylko, że nie mam takiego zdania jedynie o Twoim projekcie, a o wszystkich tego typu. Nie obraziłabym się gdyby demotywatory, wiocha, kwejk, bebzol czy cokolwiek innego, a podobnego po prostu zniknęło z sieci.

a tak z perspektywy użytkownika strony.... Twoja strona jest żywcem zerżnięta z demotywatorów. Być może znalazłbyś pewne grono odbiorców -> ileż to mamy feministek czy zrażonych chłopami kobitek. Myślę, że jakaś część by się zainteresowała, ale... strona musiałaby wyglądać zupełnie inaczej i musiała by mieć jakieś ciekawsze rzeczy do zaoferowania niż obrazki pościągane z innych tego typu stron.
żenujące, krótko mówiąc.
Dzięki za komentarze. Faktem jest, ze grono odbiorców jest dość wąskie bo ileż można się nabijać z biednych Panów🙂

Ale inna sprawa, że jeśli na całą Polskę znaleźć by z tysiąc takich kobiet to już jednak coś.

Co do wyglądu - to skrypt bazuje na demotywatorach, stąd taki wygląd, mi on się również przejadł i jak widać potrzeba chyba jaśniejszej tonacji, która nie jest taka przygnębiająca.

Mnie się to nie podoba w ogóle. Nie przemawia do mnie taki humor, który nie jest nawet chamski, a po prostu infantylny i niemądry. Tylko, że nie mam takiego zdania jedynie o Twoim projekcie, a o wszystkich tego typu. Nie obraziłabym się gdyby demotywatory, wiocha, kwejk, bebzol czy cokolwiek innego, a podobnego po prostu zniknęło z sieci.

Zgodzę się z tym, że te strony są do siebie podobne, ale jednak wchodzi na mnie mnóstwo osób więc pewien potencjał mają. Co do ich humoru - to większość jest na zasadzie: zobacz i zapomnij, mało jest perełek, które na dłużej zapadają w pamięć.

Hm, ogólna odsłona graficzna nawiązująca do demotów i całego ich sieciowego pomiotu jest wg mnie po prostu...nudna. Może i funkcjonalna, ale już się przejadła. I to jeszcze w czarnej tonacji, brr.
Nihil novi.

Masz rację, celna uwaga.

A po drugie obejrzałam pierwsze dwie strony i nie jest to w ogóle śmieszne. Ani śmieszne, ani ciekawe, ani odkrywcze... ani nic.  Żenada. Wszystkie te obrazki znam z innych polskich i zagranicznych stron typu failblog, demotywatory, kwejk itp...
Nie widzę też żadnego nabijania się z facetów.
Nabijanie się z facetów, to byłoby coś w tym stylu:

Jasne, ten obrazek, który podałaś jest świetny. Może faktycznie bardziej powinniśmy zadbać o filtrowanie materiałów. Inna sprawa, że im więcej użytkowników dodaje treść tym robi się ona ciekawsza i bardziej różnorodna. Może tu jest klucz.

Myślę, że zbyt dużo jest obecnie w necie tego typu stron, żeby Twoja miała szanse przebicia się. Musiałaby być naprawdę niesamowicie śmieszna lub ciekawa. A nie jest. Ale to tylko moje zdanie.

Ja też wyszedłem z tego samego założenia, dlatego chciałem znaleźć pewną niszę. Uda się - dobrze, nie uda - trudno 🙂 Ważne jednak, że mam teraz pewien zbiór opinii.

Rodzaj humoru to sprawa bardzo delikatna, dlatego właśnie chciałem prosić o pomoc innych. Dzięki!
Wiedźmy ple ple zawsze pomocne.  😉
"Jakby co, chętnie skomentujemy jeszcze jakąś stronkę" - powiedziały wiedźmy piłując pazury ze znudzoną miną.

ps- bardzo jesteś sympatyczny moim zdaniem  😀 To tak żeby było Ci troszkę milej na duszy.
Wiedźmy ple ple zawsze pomocne.  😉
"Jakby co, chętnie skomentujemy jeszcze jakąś stronkę" - powiedziały wiedźmy piłując pazury ze znudzoną miną.

ps- bardzo jesteś sympatyczny moim zdaniem  😀 To tak żeby było Ci troszkę milej na duszy.

Dziękuję 😉 Zmienię jeszcze kolory i dodam filmiki, zobaczymy co z tego będzie 🙂
Dla może być. Choć nie rozumiem czemu biedne, niczemu nie winne świnie są tu obrażane.
Dla mnie może być. Jako strona. Tylko inna czciona i nie różowa. (albo jak szaleś to cała strona różówa).
I zdecydowanie za mało wyrafonowany humor. Zdecydowanie wolę "chamskie.pl".
Pomysł fajny, ale kobiety mają raczej inny humor niż mężczyźni. Mnie najbardziej spodobało sie to:

http://facet-to-swinia.pl/399/Odpowiedni_srodek_przekazu_dla_mezczyzn

o , iwdzę, ze nastąpiła zmiana kolorystyki😉 teraz nazwa jak dla mnie super, tylko bym czcionkę podtytułów zmieniła na coś kalsycznego, żeby za dużo "dziwnych" czcionek nie było.
I mnie trochę razi to połączenie czarnego z białam.  😉
Dla mnie może być. Jako strona. Tylko inna czciona i nie różowa. (albo jak szaleś to cała strona różówa).
I zdecydowanie za mało wyrafonowany humor. Zdecydowanie wolę "chamskie.pl".
Pomysł fajny, ale kobiety mają raczej inny humor niż mężczyźni. Mnie najbardziej spodobało sie to:

http://facet-to-swinia.pl/399/Odpowiedni_srodek_przekazu_dla_mezczyzn

o , iwdzę, ze nastąpiła zmiana kolorystyki😉 teraz nazwa jak dla mnie super, tylko bym czcionkę podtytułów zmieniła na coś kalsycznego, żeby za dużo "dziwnych" czcionek nie było.
I mnie trochę razi to połączenie czarnego z białam.  😉

Zobacz teraz, bo jak sprawdzałaś to akurat zmieniałem całość więc nie wiem na który moment trafiłaś 🙂
Widziałam jeszcze jak było całe czarne i to teraz. Jak dla mnie czciona tytułu super. Tylko tak jak już pisałam, kontrast razi. (Świnka też ciemna)  😉
Ale kontrast między czym a czym? Bo nie wiem co zmieniać 🙂

I jeszcze jedno pytanie, czy takie dodawanie do facebooka jak jest teraz (wysuwane z lewej) wydaje się być ok, czy może to okienko powinno być cały czas wysunięte?
Kontrast czarne - białe.
Jak dla mnie męczy oczy.
Mogłoby być w podobnym odcieniu, tylko inny ton.
jeszcze jedno pytanie, czy takie dodawanie do facebooka jak jest teraz (wysuwane z lewej) wydaje się być ok, czy może to okienko powinno być cały czas wysunięte?

nachalnie się ta zakładka wpycha i jest nad wyraz wqrwiająca. Pytanie po co ta nachalna zakładka w ogole na tej stronie jest.
Jeszcze co do czcionek w samych dodawanych obrazkach - może jednak jakąś elegancką czcionkę szeryfową (mam alergię na bezszeryfy)? A bezszeryfową do nagłówków, tak klasycznie?  🙂
Dobra, obadajcie to:

http://facet-to-swinia.pl/427/Gdyby_Leonardo_da_Vinci_zyl_dzis

Zmieniony kontrast (też mnie ten czarny wkurzał), zmieniona czcionka (na szeryfową). Tak by wyglądały wszystkie nowe obrazki.

Co do facebooka to on chyba jest schowany? Jeśli nie to coś jest źle. A jest tam po to, bo facebook to świetne sposób na reklamę. Jak dla mnie mogłoby go nie być (nie mam sam tam konta), ale jak to mówią, trzeba iść z duchem postępu.

Tak w ogóle to wielkie dzięki za uwagi. Co kobiece oko to jednak nie męskie 😉
A gdyby tak jeszcze to tło ciut jaśniejsze zrobić? Nadal jest duży kontrast i po oczach wali.  😉
No i bomba, jak dla mnie o niebo lepiej 🙂
Mi się jakoś gryzie różowy napis na górze z jaskrawoniebieskim niżej, nie lepszy byłby np czerwony? jak nos świnki  😁
ja to chyba znam Pana tworce strony  😎
super, jeszcze tylko zmień czcionke z niebieskiej na jakiś stonowany kolor w tradycyjnej formie😉
i możemy skasować za porady estetyczne 😎
w słowie "poczekalnia" jest literówka  🙄
Zerżnięte równo - nic nowego nie wprowadziłeś.
Przepraszam, że dopiero teraz, ale miałem urwanie głowy wczoraj.

Starałem się wdrożyć wszystko o czym pisałyście, niestety nie jestem grafikiem więc trochę ciężko mi było się momentami odnaleźć 😀 Szczególnie z menu.

Ale samemu teraz bardziej mi się to wszystko podoba i już nie wali tą czernią🙂

Teraz po prostu albo się uda, albo nie - tak czy inaczej jestem bardzo wdzięczny za pomoc! 🙂

ja to chyba znam Pana tworce strony  😎

Chyba pomyłka, nie wiem czy kiedykolwiek byłem w Szczecinie... 🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się