ło matko, to teraz poprosimy jedną osobę co to skooordynuje - od razu mówię, że odpadam - jestem chora, i w tym tygodniu mam totalny zapierdziel nie dam rady nigdzie jeździć. Equi.dream, my możemy sobie połączyć zamówienie. Jeszcze trzeba spytać w stajni bo pewnie by do nas poszła większa ilość. Ja planuję wziąść 2 worki, to powinno mi starczyć do jesieni 🙂.
ja mogę 2 worki do Smolca i taggi też pewnie tylko niestety nie zajmę się koordynacją jeżdżeniem itd bo jestem po operacji, jak ktoś ma więcej wolnego to my jesteśmy chętni jak najbardziej
Tak się zastanawiam jak to zorganizować, żeby to miało ręce i nogi. Może zaczniemy od jakiejś sensownej listy, na której będzie kto zamawia i ile worków. Wtedy będzie można policzyć jakoś koszt transportu.
A jak wygląda to w Małopolsce? Jest możliwość kupna gdzieś w rozsądnej cenie? Trochę jeszcze mi zostało ale nie dużo i dobrze by było kupić znowu ze trzy worki...
Mój druh serdeczny Radek handluje teraz wysłodkami - południowe okolice Warszawy - Radom - Kozienice. Jaka cena byłaby dla Was atrakcyjna? Popytałbym go, czy ma coś w przedziale cenowym jaki mógłby Was interesować - i w tak małych ilościach, bo najchętniej obraca tym na tony, nie na worki...
Ja generalnie potrzebuję taką ilość, zeby na 4 konie starczyło na jakieś pół roku. Czyli mogę wziąć z pół tony, jeśli będzie w dobrej cenie. Problem to przywieść takie ilości jak wszyscy chcemy do Wrocławia. Ja jeszcze próbuje coś znaleźć blisko siebie.
taggi - co do tego ile mają się robić... Kiedyś się mówiło, że wysłodki to trzeba 12 godz moczyć - ale tak naprawdę chodzi tylko o to żeby napęczniały i wtedy można je już bezpiecznie dawać. w ciepłej wodzie pęcznieją b. szybko, w zimnej nawet kilka godzin. My jak miałyśmy je w stajni to zalewałyśmy rano i dawałyśmy w południe i wieczór. Latem nawet jak jest ciepło, to przez dobę skisnąć nie powinny. Choć im chłodniejsze miejsce gdzie sie je przechowuje, tym lepiej. Melasowane generalnie kisną szybciej.
wątek o wysłodkach jest tutaj: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,64.0.html proszę tam kontynuować dyskusje na ten temat. część dyskusji odnoszącą się wyłącznie do wysłodków również tam przenoszę
😀 😀 😀 😀 ja tylko tak wtrace że mogę na pw podać namiar producenta tanich jak ktoś szuka, nie powiem ze chodzi o wysłodki, ups.... żeby nie było że wracam do tematu
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] post przeniesiony z wątku, w którym był offtopem. o czym piszacy wiedział, skoro zacytował prośbę moda o przeniesienie się do właściwego wątku. kara za ciągniecie offtopiku[/center]
branka, w cukrowniach juz nie ma... taggi, ja moczylam na stajnie duuuuza porcje. karmienie co prawda 2x ale rano na wieczor i wieczorem na rano. nawet latem nie kisna, jesli sa zalewane zimna woda i stoja w chlodnym. przestroga: wyslodki zwykle, warto moczyc dlugo. ja mocze nawet 12 godzin, tyle moze nie trzeba, ale warto. wyslodki maja byc w suchym miejscu. i tyle. jkobus, wg mnie cena atrakcyjna to nie wiecej niz 70gr za kilo.
Katija: niestety, wysłodki w tej cenie co podajesz skończyły się koledze miesiąc temu. Teraz ma po 900. No i oczywiście: na południe od Warszawy, a nie pod Wrocławiem. Wrocław to kompletna abstrakcja, nie dość że za daleko, to tam przecież nawet nie ma jak dojechać - wiem, bo wiele razy jeździłem 😉