Forum towarzyskie »

Zachodniopomorscy re-voltowicze:)

jutro 😀
Do Galaxy najlepiej tramwajem nr 3 (przystanek jest naprzeciwko wejścia głównego dworca) i wysiadasz na przystanku Rayskiego.
A do Kaskady też trójką, ale wysiadka na Placu Żołnierza Polskiego, wcześniej.
Jak się jeździ tramwajem 😡? W Kołobrzegu nie ma takiego luksusu.Gdzie można sprawdzić tramwaj? Pociąg przyjeżdża do Szczecina na 9:20.
http://www.zditm.szczecin.pl/rozklady/ to masz trójkę o 9:30 z przystanku Dworzec Główny. 🙂 Musisz mieć bilet do skasowania normalnie jak w autobusie.
są rozkłady pozawieszane.
O ile nic się nie zmieniło, bo od kiedy wyprowadziłam się ze Szczecina to bywam rzadko i tylko karetką więc... 😉 jak wysiądziesz z dworca i wyjdziesz głównymi wrotami to naprzeciwko masz przystanek tramwajów. Idziesz tam i czytasz rozkład 🙂 ważny jest też kierunek jazdy, dlatego na rozkładzie masz bodajże strzałkę. Trzeba kupić bilet w kiosku, skasować i jechać 🙂
Dokladnie🙂
zdecydowanie wole tramwaje niz autobusy🙂
pamietaj ze w szczecinie sa bilety czasowe, tu masz rozpiske:

http://www.zditm.szczecin.pl/ceny.php
Koło dworca będzie pewnie kiosk z biletami? Mam powiedzieć, że bilet ulgowy na tramwaj nr 3  😡?  Czy wy tam macie jakoś na minuty? 😂 A! czy w tramwajach są jakieś przyciski "stop" jak w autobusach? Wybaczcie idiotyczne pytania.
Nie musisz nic naciskać, sam się zatrzyma. Bilet można chyba kupić na dworcu w kiosku z gazetami, najlepiej weź sobie dobowy jak chcesz jeździć między galeriami i po Szczecinie, skasujesz raz, schowasz do portfela i będziesz miała spokój. 😉

Nie musisz mówić na jaki tramwaj, bilet ważny jest i na tramwaje i autobusy. Pytania nie są idiotyczne, ja też nie wiedziałam jak się przemieszczać tramwajami. A są dużo wygodniejsze niż autobusy które trzęsą, kierowca przyśpiesza - zwalnia i można na kogoś wpaść. 😉
i to jest dobra rada, bilet dobowy to swietne wyjscie, tylko schowaj do kontroli😉
kiosk z biletami na pewno jest na dworcu, o ile sie nie myle pierwszy przy wyjsciu na miasto🙂
te stare tramwaje są boskie, zawsze jak zjeżdżał z górki tam na Powstańców to zamykałam oczy bo miałam wrażenie, że zaraz się wszyscy zabijemy 😀 ale spoko, tramwaj dobra rzecz.

Florcik, bilety są ogólne a nie na poszczególne tramwaje, faktycznie lepiej sobie kupić dobowy i git majonez 🙂 kioski są w hali dworca 🙂
Dziękuję bardzo dziewczyny, teraz już wszystko wiem. :kwiatek:
Trochę po czasie, ale na przystanku przy dworcu jest automat z biletami. Niestety ani razu nie trafiłam na to, żeby działał. 😁
mamy tu jakis fotografow z zamlowania na forum w szczecinie ? 🙂
Tak, jeśli mogę tak o sobie powiedzieć. 😀
Tak, jeśli mogę tak o sobie powiedzieć. 😀

Kochana, a Tobie to juz wiem 😀 jestesmy umowione na zdjecia 😀
Nie mogę się doczekać. 🏇
A to i ja się zgłoszę jako foto 😉
Dziewczyny, jestescie rozchwytywane 😀
flygirl, a przesłałabyś mi te zdjęcia które mi kiedyś robiłaś?
nie dostałam w końcu 🙁
O kurczę, faktycznie. 😵 Postaram się jak najszybciej to zrobić, aczkolwiek swojego kompa nie mam, a co za tym idzie PSa i jest mi trochę ciężko. Ale dam radę, bo tak nie można. 🤬
ja focę, ale jestem z Koszalina  🙁
laseczki, w weekend odpadł mi niestety wyjazd do Łodzi nad czym bardzo ubolewam, ale niestety nie dam rady.. w zwiazku z tym, jezeli któraś chce pojechac pofotografowac koniska to zapraszam, mozna sie ze mna zabrac w okolice Stargardu 🙂
W ten weekend? Kurczę, nie mogę. 🙁
Dziewczyny,znacie w Szczecinie jakieś dobre salony fryzjerskie?Chodzi mi o jakiś normalny salon,z którego wyjdę zadowolona,ale przy okazji zostanie mi jeszcze coś w portfelu.Chcę ściągnąć kolor czarny kolor z włosów,zejść do brązu.Nie chcę iść już do pierwszego lepszego,bo 2 miesiące właśnie do takiego poszłam i włosy nadal mam bardzo bardzo ciemne.Nie jest to zwykłe farbowanie więc zależy mi,żeby tym razem trafić w lepsze ręce.Może któraś z Was ma swojego stałego którego może spokojnie polecić.
Ja niestety w tym temacie jestem zielona bo zawsze farbuję i podcinam końcówki sama.
Po raz kolejny - Salon Victoria naprzeciwko Kaskady, zwlaszcza p.Krystyna 😉 sciagala mi czern ze 2 miesiace temu, skutecznie, choc wiadomo ze czerni sie na raz nie sciagnie🙂
Ile razy chodziłaś na wizyty?I jaki kolor miały Twoje włosy między wizytami?Ta babka co mi robiła ostatnio stwierdziła,że da się za pierwszym razem .Owszem ściągnęła mi czarny,włosy  po dekoloryzacji były zółte,po czym nałożyła mi brąz tylko,że ten ciemny brąz wyszedł prawie jak czarny,myślę że gdyby nałożyła coś jaśniejszego to tez by złapało.Sama taki kolor wybrałam, ale na próbce wyglądał o wiele jaśniej niż w realu.
Mogłabyś mi napisać na jaki wydatek mniej więcej mam się przyszykować? 😉 Dodam,że włosy mam do pasa,ale są rzadkie.W niektórych salonach wołali mi po 4,5 stów,a nie ukrywam,że to dla mnie za duży wydatek.Jak robiłam na Jagiellońskiej to płaciłam 200zł.
Nie da sie za jednym razem o ile chcesz miec wlosy w normalnej kondycji🙂
Mialam czarna farbe robiona regularnie co 6-8 tyg od ponad roku.
na razie bylam raz, farba sciagnieta mniej wiecej w 80%, sa ciemniejsze pasemka i koncowki, ale mam nalozona ruda, wiec wyglada OK 🙂
na wybarwionych wlosach zawsze wychodzi intensywniejszy kolor, po to sie je wybarwia 😉
Nie wiem jaki bedzie wydatek na takich dlugich wlosach, moje byly znacznie krotsze, cena kolo 200zl.
Dzięki za informacje.W tygodniu w takim razie pójdę sie zorientować jak to będzie wyglądać w moim przypadku.włosy są ciemne z poświatą brązu,a mi zależy na jeszcze jaśniejszych.Też musiało mnie kiedyś natchnąć żeby czarny sobie na głowę ładować 🙄
Szekla - polecam Marcina z Artmasters na Mickiewicza, jezeli chodzi o kolory nie ma lepszej osoby w Szczecinie, jak i nie w zachodniopomorskim 🙂 Marcin Cie oczaruje pod kazdym wzgledem, zanim cokolwiek zrobi z wlosami opowie o tym co Ci pasuje, jak powinnas ukladac wlosy itd.
Jedyny minus - cena
Ja polecam Mirka teraz jest na Turzynie na 1 piętrze studio prestige , starszy Pan który wie co robi jest też stylistą potrafi doradzić- odradzić jaki kolor , fryzura . Pracuje na bardzo dobrych farbach i kosmetykach Ja robiłam u niego zabieg regenerujący włosy POLECAM trwa to 2 dni efekt utrzymuje się ok 2-3 miesięcy .

A ja szukam dobrego dermatologa  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się