Wcale nie jestem wyjadaczem 😉 Fajnie jest znaleźć skrzynkę, dokonać wpisu w logbuku i ewentualnie wymienić gifty. Czasem trzeba też o skrzyneczkę zadbać, dlatego zawsze kiedy wybieram się keszować biorę torebkę strunówkę ze sobą albo jakieś pudełko.
Chyba należy mi się najbardziej złota ze złotych łopat, ale ostatnio znowu zaczęłam się bawić w Geocaching i ciekawa jestem, czy ktoś jeszcze na re-volcie szuka skarbów? 😜
Jaaa, choć w tym roku chyba ani jednego kesza nie złapałam 🙁 ale cały czas o tym pamiętam i przy okazji na pewno pójdę na łowy. Super sprawa, świetna motywacja by się gdzieś ruszyć i poznać czasem mniej znane a ciekawe miejsca.
Zdarza mi się, ale nie jestem "wyznawcą". Za to mój kuzyn jest bardzo zaawansowanych poszukiwaczem z setkami odznak, FFT, wyjazdami specjalnymi, zakładaniem skrytek, itd. W sierpniu organizował Geocaching Party w Krakowie. Imponuje mi tym jak jest zaangażowany, jakie skrytki odnajduje (np. przeczytał całą twórczość Dukaja w tydzień, żeby znaleźć koordynaty 😉 ) i jakie sam tworzy (ma na koncie już kilka "ścieżek" autorskich). Nauczył się wspinania po drzewach (takiego linowego), a teraz myśli nad kursem nurkowania.
Ascaia, podziwiam kuzyna, na bank by mi zabrakło zapału 😀 Wczoraj wieczorem znalazłyśmy z siostrą koordynaty do skrzynki w sąsiedniej wsi, więc dzisiaj się tam wybieramy (zwłaszcza, że akurat dziś są obchody 160-lecia tejże wsi 😁 ) Czaję się na nawiedzony komisariat u nas w mieście, ale czekam na jakiś ładny dzień, żeby od razu wejść do środka 😀 oczywiście jak przypomniałam sobie o Geocachingu, to pogoda się zepsuła.
Ascaia, czy on też jest po kursie szybkiego czytania? Bo inaczej sobie nie wyobrażam przeczytać całej twórczości Dukaja w tydzień - sam Lód to ponad 1000 stron 🤣
Nie wiem jak On to zrobił (nie jadł? nie spał? 😉 ). Ale to zrobił. Tak jak oglądanie wszystkich części Jamesa Bonda. Działało to na zasadzie - pierwsza cyfra adresu białymi literami na zielonej tablicy przy czerwonym domu. Tak samo było z Dukajem. On jest szalony i zdeterminowany - nie pytaj. 😉 Pewnie to cała-cała nie była, nie pamiętam dobrze, jakoś robił wstępną selekcję. Ale przeczytał większość. Tutaj zagadka https://www.geocaching.com/geocache/GC4PRX3_dukaj?guid=a6def855-2637-4182-9734-cc985f7fc45c