no właśnie bardzo rzadko i o wielu egzaminach nie informują dlatego podpytywałam tą drogą - jak będziecie słyszeć o czymś czego nie ma na stronie pzj to proszę podzielcie się informacją 😀
Witam, czy zdawał ktoś może brąz w LKS Stragona w Morawie 🙂? Słyszałam różne opinie, jedni polecali, inni stanowczo odradzali, szczególnie,że startowałabym na swoim koniu i nigdy u nich nie jeździłam. Jak jest z teorią? Właśnie tego się obawiam gdyż słyszałam,że w Stragonie było ciężko jeśli nie znało się całej formułki. Jest to dla mnie na tyle ważne bo w tym sezonie w woj dolnośląskim tylko tam organizowane są odznaki... A nie chce jednak wyrzucić kasy w błoto.
Zulex Starczy chyba poszukać u źródła: http://pzj.pl/modules/szkolenie/?2:15-Odznaka_srebrna.html 😉 Podczas egzaminu wymagana jest jazda na zwykłym kiełźnie wędzidłowym pojedynczo- lub podwójnie łamanym, dozwolone jest użycie ochraniaczy, ostróg i jazda z batem.
Jak zdawałam odznakę w październiku zeszłego roku i nie podeszłam do poprawki i już w tym roku nie podejdę 🙁 a mam zdane opiekę i teorie to jak nie zdam w ciągu roku poprawki to mi przepadnie?I nie ma żadnej możliwości zachowania tego co zdane?
Witam, czy zdawał ktoś może brąz w LKS Stragona w Morawie 🙂? Słyszałam różne opinie, jedni polecali, inni stanowczo odradzali, szczególnie,że startowałabym na swoim koniu i nigdy u nich nie jeździłam. Jak jest z teorią? Właśnie tego się obawiam gdyż słyszałam,że w Stragonie było ciężko jeśli nie znało się całej formułki. Jest to dla mnie na tyle ważne bo w tym sezonie w woj dolnośląskim tylko tam organizowane są odznaki... A nie chce jednak wyrzucić kasy w błoto.
Jechalam w stragonie braz powiem szczerze poprzeczka jest duuuuza... jechalo 10 osob zdaly 4:/ niestety ale nawet najmniejszych szczegolowsie czepiaja. Rok temu bylam ze znajomymi to na ujezdzeniu wszyscy oblali, baa nawet nie dostali pozwolenia na to by oswoic konia z czworobokiem... jeden uslyszal ze jego kon nawet nie jest zajezdzony, drugi nie zdal bo kon bal sie kwiatkow... no coz jak sie super jezdzi mozna sprobowac. A co do teorii to nie jest tak zle. 5, 6 pytan nie musisz znac odpowiedzi slowo w slowo , mozesz mowic wlasnymi slowami ale zeby wiedzieli ze masz o tym pojecie. Faktycznie radzilabym do viktora albo do bronkowa 18 sierpnia🙂
Mam pytanie do tych co zdawali niedawno odznake .... jakiego programu sie uczyliscie ujezdzeniowego oczywiscie 😉 slyszlam ze jakis nowy jest.Ja uczylam sie tego jakos sprzed pol roku...a teraz mam dylemat ktory xD
Mam pytanie do tych co zdawali niedawno odznake .... jakiego programu sie uczyliscie ujezdzeniowego oczywiscie 😉 slyszlam ze jakis nowy jest.Ja uczylam sie tego jakos sprzed pol roku...a teraz mam dylemat ktory xD
No akurat sporo sie dzieje, kalendarz jest po prostu do dupy. z tego co wiem 28 lub 29.08 Lobez, 31.08 brzozki i gdzies po drodze mialy byc nieklonice.
Mam pytanko czy jeden koń może iść 2 razy całą odznakę brązową i 1 srebrną w ciągu jednego dnia ? 🙂 Albo czy jeden koń może iść 6 razy ujeżdżenie a drugi 6 razy skoki ?